Hesap satışları yasaklansın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@partylikeits1941 selam dostum. Havadislerle geldim. Xbox hesabı oluştururken en aşağıda kullanım koşulları var. Oraya tıklarsan seni Topluluk Standartları sayfasına yönlendirir. Ve o sayfada yazan yazıyı aynen alıntılıyorum:

Yetmez dersen Xbox Game Pass sitesinde de aynı açıklama mevcut. Onu da alıntılayayım:

Kısacası hepsi Microsoft Hizmet Sözleşmesine tabi tutuluyor.

Arkadaşım, insan gibi anlatıyorum, ama aşağılamaya çalışmaktan fırsat bulamıyorsun ki dediğimi anlamaya. ''Bu ne yapsın, şu ne etsin'' ile hukuki yorum yapılmaz. Az önce verdiğim örneği tekrar veriyorum, X diye bir oyunum var, bu oyuna hesapla giriliyor. Bu oyunun hesap satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama getirmiyorum, dolayısıyla satışa izin veriyorum. Fakat yazılım lisansı ile ilgili koşullar, yukarıda attığın gibi maktu şekilde gelir, çünkü ben oyunum CD'ye çekilip, satılsın istemem. Dediğim gibi yazılım lisansı. Yazılımımı koruyor. Yazılımımın başkaları tarafından sanki kendilerininmiş gibi satılmasını, kiralanmasını engelliyor. Bunun sözleşmede olmasını mantıksız bulabilirsiniz, ''kim yapar bunu Allah aşkına'' diyebilirsiniz ama ufak bir ihtimal olabilir. O ufak ihtimaller yüzünden ülkelerin kanunları, sözleşmeleri osu busu bu kadar uzun zaten.

Yani size diyorum, açın bakın Microsoft hesabı kısmında herhangi bir ''satılamaz, kiralanamaz'' ibaresi var mı. Bulamayacaksınız katiyen. Sizin yaptığınız, uygulamayla hesabı bir şekilde bağdaştırmak. Mesela ben hesap açmasam, XBOX uygulamasını sanki yazılım lisansı yönünden ihlal edemiyormuşuz gibi konuşuyorsunuz. Oysa, hiç hesap açmadan da ters mühendislik yaparak ihlalde bulunabilirim. Zorlama bir yorum sizinki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…