Hesaplar çalınmaya çalışılıyor

Mamisrcx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam herkese nasıl oldu bilmiyorum ama kucuk capli belki de buyuk hackerler tarafindan rahatsız ediliyorum. Mailime girmeye calisiyorlar, hiç kullanmadigim adini bile hatirlamadigim Instagram hesabima girildi. Discord'umu caldilar, Steam girmeye calistilar surec e-Devlet'e kadar gitti konu buyuk. Ne yapabilirim? İki adimli dogrulamalari aktif ettim maile giremiyorlar güvenlik islemleri acik diye ama ugrasiyorlar rahatsız oluyorum, nasıl arinabilirim destek olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon ve bilgisayarınızı ayrı taratın derim. Belki de telefondan bulaşmış olabilir virüs.

Dostlar telefondan da kapmis olabilir miyim virus PC icin ayri telefon icin ayri virus programi mi kullanmaliyim ne yapayim.
Nacizane önerim;

• Telefonundaki özel kişi listesi, resim, video, metaryalleri yedekle ve fabrika ayarlarına çevir.
  • Bilgisayarındakileri de aynı şekilde yedekle (Önemli gördüğün ne varsa) güzel br format at.
  • Sana bu kadar belli eden, senin en yakınından biri de olabilir, şifren çok basit değilse tabii ki.
  • Discord steam, e-devlet gibi platformların alayında çift faktör koruması var. Başka birşeye ihtiyacın varsa o da nasıl bir bilgi sızdırdığını, sızdırabildiğini iyice düşünmen ve onları değiştirmen, silmen gerekebilir. Bahsi geçen konular aklını karıştırmasın ve hepsi ihtimal dahilindedir. Sadece bakış açısı olsun diye belirtmek istedim.

Birçok bilgiyi, kendimizle ilgili, özel ya da güvenlik açığı oluşturacak, dostane olma, gizemini koru. Telefona da modlu uygulama vs yükleme, her gelen linke de tıklama, kim tarafından yollanırsa yollansın. Direkt başkasının senin telefonuna ''rat'' atması zaten çok zor. O kadar da bilgisiz değilizdir. Gerçekten niyeti bozuksa virüsü güzelce şifreletmiş de olabilir, zor bir ihtimal ama virüs programı, uygulaması da kurtarmaz. Sadece 60 dolara bile kendini sürekli yenileyecek virüsler hazırlanıp cryptlendiğini biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı