Steam Hesapları nasıl çalınıyor?

Forumda bolca Steam hesabım çalındı, çalınmaya çalışıldı mesajları görüyorum. Merak ettiğim şu sizin profillerinizi elin Çinlisi, Hintlisi nereden buluyor, Steam profilinizi değişik platformlarda paylaştığıız için mi hedef alıyorlar? Yoksa rastgele bir şekilde profil bulabiliyorlar mı?

Bunu şu açıdan da soruyorum şu indirimlerde bayağı bir oyun ekleyeceğim başıma böyle bir şey gelmesini istemem. Ek bir koruma almak gerekiyorsa onu da yapayım istiyorum.
Ya rastgele bulup gözüne kestiriyor ya da indirdiğin bir virüs çalıyor.

Hocam size gelen fake Steam Link'lere tsteanm.com ya da Steam 50₺ hediye veriyor gibisinden girdiğinizde de bir şey olmaz Steam'e giriş ekranına benzer bir şey geliyor oraya giriş yapmaya çalışırsanız hesabınız anında gider 2-3 günde anca alırsınız yani korkacak bisey yok.

Benim tavsiyem profil hesabınız sadece arkadaşlara açık olmalı ayrıca her istek atan kişileri arkadaş olarak eklemeyin forumda bir sürü dolandırılan insan var ve sürekli aynı numara yüzünden dolandırılıyor insanlar hiçbir Steam yetkilisi sizinle mesaj yoluyla iletişime geçmez ve şifre istemez bunlara dikkat edin ayrıca pahalı bir envanteriniz varsa onu da sadece arkadaşlara açık yapmanız daha iyi olur.

Eğer kullanıcı hile, crack gibi programlar kurduysa keylogger'dan tut her türlü RAT'a kadar her şey olabilir. Eğer steam discord gibi hesaplar çalınıyorsa bilin ki o PC'de virüs vs. İlla bişey var. Ama her hesap çalındığında virüs kapmış denmemeli tabii. Atıyorum siz birine gmail hesabınızı çaldırırsınız adam bakar bu gmail nelere bağlıymış diye. Steam hesabıyla şifresi aynı olur ve ikisini de çalar. Veya şifresini yenileyip çalar. Sadece en ufak bir açıkta tüm hesaplarınızı çalarlar. O yüzden platformlar arasında hep aynı şifreyi kullanmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı