Hesaplarım hacklendi

Sence blöf yapıyor olabilirler mi reis? En iyisi her şeyi sıfırdan yapıp yeni bir sayfa açmak çünkü abartısız söylüyorum hepsiyle uğraşa uğraşa akıl sağlığınızı yitirirsiniz. En iyisi sağlam bir format atın ve yeni bir Gmail açıp hesaplarınızı o Gmail'e ayarlayıp 2AD açıp öyle devam edin. Steam için de bunları söyleyebilirim. Normalde bu kadar basit bir taktik önermezdim ama durum normal değil bu tehdit edenler genellikle pislik ve insanî duygulardan yoksun her şeyi yapabilecek tipler oluyorlar o yüzden dediğim gibi yeni bir sayfa açın ve güvenliğinizi sağlayın başka yolu yok.

Bütün hesaplarımın şifresini falan değiştirdim bilgisayar formatlandı. Tek tehdit ettiği konu videolar kişi bilgilerin fotoğrafların vs vs. galerimde uygunsuz hiçbir şey yok atsalar dahi. Geçmişim de aynı şekilde.
Tek korktuğum bu adamlar bilgisayardan giren virüsle sadece Gmail ile telefondan video çekebilirler mi?

Sonrası nasıl ilerledi hocam yani böyle saçma bir mesaj atıldı mı başka bir şey oldu mu?

1665774250388.png

Tahminimce VPN ile belirli aralıklarla Microsoft hesabıma girmeye çalışıyorlar onun dışında bugün mailime tuhaf bir spam düşmüş tuhaf bir dilde profil resmi dahi olmayan bir elemandan direk engeli bastım onun dışında bir sıkıntı yok gibi.

Bütün hesaplarımın şifresini falan değiştirdim bilgisayar formatlandı. Tek tehdit ettiği konu videolar kişi bilgilerin fotoğrafların vs vs. galerimde uygunsuz hiçbir şey yok atsalar dahi. Geçmişim de aynı şekilde.
Tek korktuğum bu adamlar bilgisayardan giren virüsle sadece Gmail ile telefondan video çekebilirler mi?

Öyle bir şey yok telefonunuza bir dosya indirmediyseniz sorun olmayacaktır.

Kardeşim gidiceksin ilk bir int kapicaksın 1 ay 2 ay sana ulaşamicaklar (SIM kart falan çıkarcan)
Adamlar da diyecek ya olm bundan ses seda yok salın bunu diyecekler sen 2. ayın sonunda int falan açtığında ilk olarak tüm hesaplarının şifresini değiştiriceksin, ardından mission completed olacak

RAT yediysen kameranı izleyebilir. Bilgisayarını senden çok onlar kullanabilir.
Bilgisayarımda kamera yok masaüstü bilgisayar. Sadece mikrofona erişmiş olabilir.
Sence blöf yapıyor olabilirler mi reis? En iyisi her şeyi sıfırdan yapıp yeni bir sayfa açmak çünkü abartısız söylüyorum hepsiyle uğraşa uğraşa akıl sağlığınızı yitirirsiniz. En iyisi sağlam bir format atın ve yeni bir Gmail açıp hesaplarınızı o Gmail'e ayarlayıp 2AD açıp öyle devam edin. Steam için de bunları söyleyebilirim. Normalde bu kadar basit bir taktik önermezdim ama durum normal değil bu tehdit edenler genellikle pislik ve insanî duygulardan yoksun her şeyi yapabilecek tipler oluyorlar o yüzden dediğim gibi yeni bir sayfa açın ve güvenliğinizi sağlayın başka yolu yok.
Zaten virüsten 3 4 gün sonra format attım. Google hesabıma 2AD koydum çoktan. Steam de aynı şekilde. Güvenlik açığım şuanlık yok.

Kardeşim gidiceksin ilk bir int kapicaksın 1 ay 2 ay sana ulaşamicaklar (SIM kart falan çıkarcan)
Adamlar da diyecek ya olm bundan ses seda yok salın bunu diyecekler sen 2. ayın sonunda int falan açtığında ilk olarak tüm hesaplarının şifresini değiştiriceksin, ardından mission completed olacak

Tabii int falan kapamadan önce bir şifrelerini değiştir ne olur ne olmaz fotolarını alırlarsa ONLAR kaybeder sen değil

2ad korumasına kimse güvenmesin benim başıma 2 kez buna benzer bir şey geldi ama benim hesaplarımı yabancılar çaldı adamların yöntemi çok güzel nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama sıradan bir Word ve PDF dosyasının içine RAT koyabiliyorlar o RAT tarayıcıda kayıtlı ne varsa hepsini alıyor hesaplar kart bilgileri şifreler o günden beri tarayıcıya hiçbir şey kaydetmiyorum artık ve Word, PDF dosyalarını önce VDS'den açıyorum işin en kötüsü virüs programları Word ve PDF formatının içindeki virüsü göremiyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı