Çözüldü Hesaplarıma giriş yapılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İzmirli

Hectopat
Gmail hesaplarıma giriş yapılıyor Çin ve ABD'den. Hesabımda iki aşamalı doğrulama var, nasıl oluyor anlamış değilim. PC'de virüslü program çalıştırdım. Instagram, Twitter patlamıştı. Neyse sildim, taradım antivürüsle. Gene PC'yle mi alakalı anlamadım. Çıldıracağım. Bir de Gmail hesabım, Outlook mesaj atıyor. Anlamadım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-10-24-00-42-41-852_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_2023-10-24-00-42-41-852_com.google.android.gm.jpg
    82,2 KB · Görüntüleme: 182
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Pcyi formatla. Virüs olmadığına emin olduğun bir cihazdan da şifrelerini değiştir.
Microsoft'dan Gmail uzantılı mail açılamıyor. Gönderene bakar mısınız?

Hocam gönderen bilgisi böyle az daha format atıyordum.güvenilir mi ama doğrulama kodu falan geldi buradan Microsoft Gmail hesabım bağlı galiba.

Hesabım Dark Web'te 2 veri ihlali uyarısı verdi bir yerden sorgulayınca. Hesaplarımın şifresini değiştirdim. PC'ye Malwarebytes, Kaspersky, Windows'un kendi taramasıyla bile taradım 2.3 öge bulup sildi malwarebytes.Bir hafta geçmesine rağmen,olan bu pc'ye format atmak gerekiyor galiba.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-10-24-01-51-18-295_com.google.android.gm-edit.jpg
    Screenshot_2023-10-24-01-51-18-295_com.google.android.gm-edit.jpg
    63,9 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleme:
Microsoft hesabı oluştururken istediğin mail adresini kullanabilirsin. Sana mesaj atan Outlook değil Microsoft. Hesaba sen girmeye çalışmadıysan başkası başka yerden girmeyi denediği için doğrulama kodu göndermiş.
1698118320643.png

Gmail hesaplarıma giriş yapılıyor Çin ve ABD'den. Hesabımda iki aşamalı doğrulama var, nasıl oluyor anlamış değilim. PC'de virüslü program çalıştırdım. Instagram, Twitter patlamıştı. Neyse sildim, taradım antivürüsle. Gene PC'yle mi alakalı anlamadım. Çıldıracağım. Bir de Gmail hesabım, Outlook mesaj atıyor. Anlamadım.

Bu olaydan sonra şifrelerinizi değiştirdiğinize emin misiniz? Ya da şifre formatınızı?

Bu olaydan sonra şifrelerinizi değiştirdiğinize emin misiniz? Ya da şifre formatınızı?

Hocam değiştirdim hiçbir yerde aynı şifre kullanmıyorum epostayla aynı. Dedigim gibi crack dosya çalıştırdım bir şeyde açılmadı, PC sapıttı, direk sildim Malwarebytes ile taradım 2 öge sildi. O zaman sosyal medya hesabım patladı. Sonra geri aldım, 3 gün sonra bunlar oluyor gene Gmail girişimleri ve oturum açmalar anlamadığm iki aşamalı güvenlik var, nasıl giriliyor anlamış değilim. PC'yi formatlıcam birazdan. Görseldeki başarısız girişler var. Dün giriş bile yapmışlar,iki aşamalı doğrulamasız,şifrelerimi Google Kep'te tutuyorum sizce alakası olabilir mi?

Microsoft hesabı oluştururken istediğin mail adresini kullanabilirsin. Sana mesaj atan Outlook değil Microsoft. Hesaba sen girmeye çalışmadıysan başkası başka yerden girmeyi denediği için doğrulama kodu göndermiş.
Eki Görüntüle 1988027
Hocam hesabınız güvende değil diye geldi.Sonra ben hesabı kurtar diyince ben yollattım doğrulama kodunu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-10-24-09-48-47-593_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-10-24-09-48-47-593_com.android.chrome.jpg
    75,6 KB · Görüntüleme: 66
Hocam değiştirdim hiçbir yerde aynı şifre kullanmıyorum epostayla aynı. Dedigim gibi crack dosya çalıştırdım bir şeyde açılmadı, PC sapıttı, direk sildim Malwarebytes ile taradım 2 öge sildi. O zaman sosyal medya hesabım patladı. Sonra geri aldım, 3 gün sonra bunlar oluyor gene Gmail girişimleri ve oturum açmalar anlamadığm iki aşamalı güvenlik var, nasıl giriliyor anlamış değilim. PC'yi formatlıcam birazdan. Görseldeki başarısız girişler var. Dün giriş bile yapmışlar, iki aşamalı doğrulamasız, şifrelerimi Google Kep'te tutuyorum sizce alakası olabilir mi?

Hocam hesabınız güvende değil diye geldi. Sonra ben hesabı kurtar deyince ben yollattım doğrulama kodunu.

Google'a kaydettiyseniz şifrelerinizi çok kolay çekerler, 2FA olduğu halde giriyorlarsa zaten cookieler vs. alınmıştır ancak şifre değiştirince cookie değişiyor diye biliyorum. Format atmadıysanıuz tüm şifrelerinizi de güvenli bir cihazdan değiştirip bilgisayarınıza temiz kurulum yapmanız doğru olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı