Hesaplarıma nasıl girilmiş olabilir?

Yedinci Mühür

Decapat
Olay 8 ay öncesine ait. Nadir girdiğim Facebook hesabına girdim. Giriş hareketlerine baktım başka ülkelerden giriş yapılmış (VPN kullanmıyorum ). İlk başta aklıma gelen keyloggerdı. Sonra Yahoo hesabıma bağlı olduğu için oradan şüphelendim zira Town of Salem'de hacklenme olayları falan olmuştu. Neyse, Tahoo hesabına bakayım dedim garip garip mailler. Netflix'ten gelmiş ki hiç Netflix kullanmadım. Daha sonra adını bile unuttuğum eski bir IG hesabıma giriş denemesi yapıldı diye mail geldi. Büyük ihtimal Yahoo hesabımın şifresi çalındı diye düşündüm daha sonra Twitter'e baktım aynı şekil farklı lokasyonlardan giriş yapılmış. Dahası oyun hesabıma giriş yapılıp açıklama kısmına küfür yazılmış. Bundan sonra keylogger yedim kesin dedim. Belki de trojan işin garibi hesaplarımın şifresini değiştirmemiş hepsi aynen duruyor. Çalsa hani anlarım. Sonra kapadım hesapları sildim. Ama endişe ettiğim konu başıma bir şey geleceği. 8 ay geçti bir şey olmadı ama hâla korkuyorum.
Son olarak rat yediysem nasıl anlardım?

Son düzenleyen: Moderatör:
8 ay boyunce izlendiniz , evde ne yaptınız vesaire her şeyi biliyorlar.İfşalarınız bile onlarda olabilir.(!)

Neden antivirüs gibi programlarla taratmadınız ?
Kullanmaya geç başladım . son 5 ay kullanıyordum ve temiz çıkıyordu . Onun dışında bir şey indirsem bile garip gurub sitelerden indirmiyordum . Neyse ders oldu bu :)
https://haveibeenpwned.com/ Bu siteye hesaplarınızda kullandığınız mail adresini yazarak güncel veri sızdırılması olaylarında şifreniz sızdırılmış mı diye test edebilirsiniz.
town of salem çıkıyor ama diğer hesaplarla bağlantısı olmayan hesaplarıma da giriş yapılmış yüksek ihtimal keylogger

Bunun için neden 8 ay beklediniz? Keşke hemen yazsaydınız. Gelen e-postaların o sitelerden geldiğine emin misiniz, bazen sizden bir şeyler koparmak için o sitelerden gelmiş gibi hazırlanmış sahte e-postalar olabiliyor ki kullanmadığınız halde Netflix'ten de gelmesi zaten akla bu durumu getiriyor.

Town of Salem'de veri sızıntısı yaşandığından haberiniz var. Eğer orada kullandığınız şifrenizi başka yerlerde de kullanıyorsanız zaten durum malum, şifrenizin adamların eline geçtiğinizden haberiniz var demektir.

Sisteminizde zararlı olup olmadığını anlamanın yolu, iyi bir antivirüsle taratmaktan geçiyor. Şu an AV kullandığınızı belirtmişsiniz ancak ne kullandığınızı bilmiyorum; Kaspersky, Bitdefender, Norton gibi kaliteli bir yazılımsa ve temiz çıkıyorsa muhtemelen sisteminiz temiz zaten. Ancak kalitesiz bir AV ise onun yerine Kaspersky yükleyip deneme sürümü ile tam tarama yapabilirsiniz.

Bunun için neden 8 ay beklediniz? Keşke hemen yazsaydınız. Gelen e-postaların o sitelerden geldiğine emin misiniz, bazen sizden bir şeyler koparmak için o sitelerden gelmiş gibi hazırlanmış sahte e-postalar olabiliyor ki kullanmadığınız halde Netflix'ten de gelmesi zaten akla bu durumu getiriyor.

Town of Salem'de veri sızıntısı yaşandığından haberiniz var. Eğer orada kullandığınız şifrenizi başka yerlerde de kullanıyorsanız zaten durum malum, şifrenizin adamların eline geçtiğinizden haberiniz var demektir.

Sisteminizde zararlı olup olmadığını anlamanın yolu, iyi bir antivirüsle taratmaktan geçiyor. Şu an AV kullandığınızı belirtmişsiniz ancak ne kullandığınızı bilmiyorum; Kaspersky, Bitdefender, Norton gibi kaliteli bir yazılımsa ve temiz çıkıyorsa muhtemelen sisteminiz temiz zaten. Ancak kalitesiz bir AV ise onun yerine Kaspersky yükleyip deneme sürümü ile tam tarama yapabilirsiniz.
Sınava hazırlandığım için kaldırdım bilgisayarı o yüzden , aklıma takıldı bir fikir danışayım dedim. 360 ts . Malwarebytws . Ve defender kullanıyordum . Cevabınız için teşekkürler .bir de windows korsan idi bundan dolayı olabilir mi ?

Sınava hazırlandığım için kaldırdım bilgisayarı o yüzden, aklıma takıldı bir fikir danışayım dedim. 360TS, Malwarebytes, ve Defender kullanıyordum. Cevabınız için teşekkürler. Bir de Windows korsandı bundan dolayı olabilir mi?
360TS fena sayılmasa da pek önerdiğimi söyleyemem. Defender da aynı şekilde yeterli değil, zaten 360TS varken devre dışı kalması lazım normalde. Malwarebytes Anti Malware ise tarama için oldukça iyiyken aktif koruma kapalı kalmalı.

Sisteminizde zararlı olma ihtimalini, daha doğrusu bu yaşadığınızı zararlı yüzünden yaşamış olma ihtimalinizi çok yüksek görmüyorum. Yine de bir taramakta fayda var. Bence güvenlik yazılımı olarak ücretsiz istiyorsanız 360TS'i kaldırıp Kaspersky Security Cloud Free kullanmanız daha iyi olacaktır.

Windows'un korsan olması tavsiye ettiğimiz bir durum olmamakla birlikte standart KMS ile etkinleştirmede her ne kadar içinde zararlı olma ihtimali görsem de bu şekilde trojan vakası hiç duymadım ancak çok güvensiz yerlerden indirilmiş olan başka korsan yazılımlar varsa onlar sebep olmuş olabilir, bilemiyorum.

360TS fena sayılmasa da pek önerdiğimi söyleyemem. Defender da aynı şekilde yeterli değil, zaten 360TS varken devre dışı kalması lazım normalde. Malwarebytes Anti Malware ise tarama için oldukça iyiyken aktif koruma kapalı kalmalı.

Sisteminizde zararlı olma ihtimalini, daha doğrusu bu yaşadığınızı zararlı yüzünden yaşamış olma ihtimalinizi çok yüksek görmüyorum. Yine de bir taramakta fayda var. Bence güvenlik yazılımı olarak ücretsiz istiyorsanız 360TS'i kaldırıp Kaspersky Security Cloud Free kullanmanız daha iyi olacaktır.

Windows'un korsan olması tavsiye ettiğimiz bir durum olmamakla birlikte standart KMS ile etkinleştirmede her ne kadar içinde zararlı olma ihtimali görsem de bu şekilde trojan vakası hiç duymadım ancak çok güvensiz yerlerden indirilmiş olan başka korsan yazılımlar varsa onlar sebep olmuş olabilir, bilemiyorum.
Anladım çok teşekkürler .Bir de şunu ekliyeyim . Ben zaten baya paranoyak olduğum için bilgisayar üzerinde önemli şeyler yapmıyordum . Sadece 1 keresinde ösym şifresini girdim ve yakın zamanda değiştirdim . Hatta komikliğine wordu açıp if you watch me ı know felan yazardım galiba gerçekmiş . Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum 😊😯

Bu olayla ilgili birkaç konu açtım fakat aklımda netleşmeyen bazı şeyler var onları sormak istiyorum.

Öncelikle bir gün google hesabımın şifresi değiştirildi. Fark ettiğimde kurtardım ve açıkçası pek takmadım nedense. Neyse iki üç ay geçti çok nadir girdiğim facebook hesabına giriş yaptım. Son girişler kısmına baktığımda yabancı ülkelerden giriş yapılmıştı. Bu zaman bir işkillendim. Şifreyi değiştirdim. Garip olan hesaba girilmiş ama ne şifreyi değiştirmişler ne de herhangi bir şey yapmışlardı. Bir iki ay daha geçti oyun hesabıma giriş yaptım. Profil kısmında Türkçe olarak küfür yazıyordu. O an baya bir tırstım. Sonra galiba keylogger tarzı bir virüs yedim dedim. Bazı hesaplarımın bağlı olduğu Yahoo hesabıma bakayım dedim. Saçma sapan mailler, uzun zamandır girmediğim hesaplara giriş yapıldı tarzı şeyler vardı.
Diğer hesaplara baktığımda şifresi değiştirilmemişti. Yani bir sıkıntı yoktu ama olayı hâla netleştiremedim nasıl olduğu konusunda.
+Son zamanlarda hotmail hesabıma da yabancı ülkelerden giriş yapılmaya çalışılıyor(2 adımlı doğrulama olduğu için giremezler ama neden yani?)

İhtimaller şu;
1-Mailim veri sızıntısına uğradı
ama oyun hesabım bu maile bağlı değildi ona nasıl girildi? (Veri sızıntısı olsa bile neden o kadar hesap içinden benimkisi+kredi kartı vb önemli bilgiler yok. Sadece ev adresi öğrenilebilirdi)
2-Zararlı yedim.
3-Şifrelerimin çok kolay olması(gerçekten ismim123'tü çoğu şifrem) Ama ne kadar kolay olsa da neden ben?

Bir diğer anlamadığım şey madem giriyorsun hesaba ya çal ya da bir şey yap. Hiçbir şey olmamıştı. Sizce ne olmuş olabilir?

Ve bu olaydan sonra istemsizce bir endişe hâli var. Sürekli bir şey olacakmış gibi geliyor.
Sağolsun Akil Hocam bir nebze rahatlattı ama sizin de yorumlarınızı görmek istiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı