Heves için motor alınır mı?

Merhaba, açıkçası motora ihtiyacım yok ancak çok özeniyorum. Serserilik peşinde değilim. Boş alanlarda gazlamak, zaman geçirmek için iyi olacağını düşünüyorum. Haftaya kursa da yazılacağım. 125CC bir motor alacağım, 17 yaşındayım. Tavsiyeleriniz var mı? Heves için alınır mı?
Al dostum, herkesin bu zevki illaki yaşaması gerekiyor, normalde ben motor sevmem motorla alakam olmazdı bir kere sürdüm neredeyse her gün sürmeye başladım bağımlılığı yaptı, ancak dikkatli olman lazım, fren ve gazı iyi kavraman lazım; boş bir alanda fren ve gaz vererek alışmaya çalış, özellikle ön fren yapmayı iyi bil, ben bir kere arka frene bırakıp direkt ön frene bodoslama sıktığım için düşüp kaydım üstüm başım kan oldu o gün aklım başıma geldi, bir kerede fren yapmayı doğru düzgün bilmediğim için bir araca giriyordum az kalsın. Kısaca gaza basınca gidiyor frene basınca duruyor dememek lazım bir dikkatsizliğin hayatının sonu olur.

Ayrıca vitesli değil scooter motorla başla başlangıç için scooter en iyisi.

Merhaba, açıkçası motora ihtiyacım yok ancak çok özeniyorum. Serserilik peşinde değilim. Boş alanlarda gazlamak, zaman geçirmek için iyi olacağını düşünüyorum. Haftaya kursa da yazılacağım. 125CC bir motor alacağım, 17 yaşındayım. Tavsiyeleriniz var mı? Heves için alınır mı?

Herkes farklı şeyler yazmış, yok böyle yok şöyle yok yok travma geçirtir yok kaç kişi öldü diye. Motor lüks işidir, zeka işidir. Çok da keyiflidir. Ama adam olmak gerekir. 17 yaş genelde agresif sürme dönemidir, ben de o dönem elektrikli vardı bende öyleydim. Ama akıllandım. Şehir içinde ekipman yetersiz, kaza yaparak. Bu yüzden tecrübe etmeden önce sana anlatıyorum. 1-neye binersen, hava durumu ne olursa oskhn ekipmanın tam binmek zorundasın. 2- şehir içinde altında ne olursa olsun 30 40'lı hızları geçmeyeceksin. Yol sesi insana böyle yapıyor diyen eleman da haklı, kaskını en iyisini kullanacaksın. Kısacası oldukça para harcanan gerekecek. En azından ekipmana 30 40 bin harcaman gerekir ilk başta belki biraz daha düşebilir fiyat. Bunlara uyup iyi bir eğitim de alırsan mutlu mutlu binersin. Ama kaza riski motorda hep vardır. Ama emin ol, bu hayatı yaşanır hale getiriyor. Almaya karar verirsen motor ve ekipman tavsiyesi de yaparım, hayırlı forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı