Hey sen! Tek gerçek olabilirsin

Ama yapmak istediğimi yapmama engel oluyor beyin. Yapmak istemediğimi zorla yaptırıyor. Ben beyinden ayrıyım.
Şimdi asıl sorununu anladık. Sen diyorsun ki "Ben şunu yapmak istiyorum, beynim engel oluyor.".

Mantıken böyle bir şey olmaz. Çünkü senin yapmak istediğini de aslında beyin ortaya çıkıyor. Yani aslında beyin, onu düşünür. Sen düşünürmüşsün gibi olur. Peki örnek verebilir misin? Neyi isteyip de yapamadın?

Şimdi asıl sorununu anladık. Sen diyorsun ki "ben şunu yapmak istiyorum, beynim engel oluyor.".

Mantıken böyle bir şey olmaz. Çünkü senin yapmak istediğini de aslında beyin ortaya çıkıyor. Yani aslında beyin, onu düşünür. Sen düşünürmüşsün gibi olur. Peki örnek verebilir misin? Neyi isteyip de yapamadın?

Boşver

Benim çok uzun zamandır düşündüğüm bir düşünce bu. Hani diyorum o kadar dünya tarihinde neden 21. yüzyıl? Teknoloji emekleme kısmından ayağa kalkmış, koşacak. Mesela 2000 sene önce doğsaydım gene aynı şekilde düşünebilir miydim? Bence ben şu an ben bir sınavdayım ve sizler de benim sınavım için yaratılmış NPC'lersiniz. :D

Benim çok uzun zamandır düşündüğüm bir düşünce bu. Hani diyorum o kadar dünya tarihinde neden 21. yüzyıl? Teknoloji emekleme kısmından ayağa kalkmış, koşacak. Mesela 2000 sene önce doğsaydım gene aynı şekilde düşünebilir miydim? Bence ben şu an ben bir sınavdayım ve sizler de benim sınavım için yaratılmış NPC'lersiniz. :D
Geçmişte doğsaydın aynı şekilde düşünemezdin. O zamanın koşulları seni etkiler.

Milattan Önce 100 -> İlkel yaşam
0 -> İlkel yaşam
500 -> İlkel yaşam
1000 -> İlkel yaşam
1500 -> İlkel yaşam
1600 -> İlkel yaşam
1700 -> Endüstriyel çağ

Bir düşün. İnsanların bilinci olduğunu bilirsin. Peki ya bilinci olan tek varlık sen isen? 🤔

Bu teoriye göre aslında bunu okuyan kişi gerçek bilince sahip, diğer insanlar sahte yani gerçek değil. Robot veya yapay zeka gibi düşünülebilir. Kendinizi bir de bu açıdan değerlendirin.

Tabii böyle dedim diye gaza gelmeyin, bu bir teoriden ibaret. Belki de bu yazıyı görüyorsan kendinden şüphelenmelisin. Şaka yaptım, ciddiye alma. :)
Çocukluğumdan beri "Acaba böyle olabilir mi?" diye düşünmüştüm böyle bir konu görünce şaşırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı