HGST HDD nasıldır?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
HDD alacağım. Sahibinden de 1 TB hgts markasına denk geldim. 7200 RPM olması açısından fiyatı bayağı uygun geldi. Ama ben bu markayı hiç bilmiyorum, kullanmadım. Bilen var ise nasıldır?

(HDD devri bitti, SSD al tarzı yorum yapacaklar lütfen yazmasın)

Marka adını bile bilmiyorlar, HGST doğrusu. İkinci el HDD kumar gibi. Ben bulaşmanızı hiç önermem, test sonuçları isteyerek belki güvenebilirsiniz.
Satan kişiden HD Tune ile Error Scan testi yaptırıp görsel istesem, ardından Hard Disk Sentinel ekran görüntüsü istesem ve hiçbir sorun olmadığı görsem, sence almalı mıyım ?
Hdtunepro CrystalDiskMark testlerini isteyin ses vs. kayıtlarını isteyin (çünkü ses çıkaran HDD'lerin ömrü pek uzun olmuyor) anca öyle alın.
Ben de onu düşündüm ama markayı bilmiyorum o beni tereddütte bıraktı. Bu fiyata Seagate, Toshiba falan da var ama bunun 7200 RPM olması dikkatimi çekti. Takdir edersiniz ki laptopta 7200 RPM pek görülmedik bir şey.

Satan kişiden HD Tune ile Error Scan testi yaptırıp görsel istesem, ardından Hard Disk Sentinel ekran görüntüsü istesem ve hiçbir sorun olmadığı görsem, sence almalı mıyım ?

Ben de onu düşündüm ama markayı bilmiyorum o beni tereddütte bıraktı. Bu fiyata Seagate, Toshiba falan da var ama bunun 7200 RPM olması dikkatimi çekti. Takdir edersiniz ki laptopta 7200 RPM pek görülmedik bir şey.
Bendeki 7200 olarak geldi, ancak laptop diskleri biraz fazla nazik ömürleri çabuk tükeniyor her türlü. Pek randıman alamıyorum bu aralar.

Önermem. Arkadaşımda var HGTS markası çok yavaş çalıışıyor.
Hadi ya. Bak bu üzdü işte. Ben bunu Windows kullanımı için değil de harici olarak kullanacağım. Elimde 3.0 kutu var ona takacağım. Yani öyle düşünüyordum.
Bendeki 7200 olarak geldi, ancak laptop diskleri biraz fazla nazik ömürleri çabuk tükeniyor her türlü. Pek randıman alamıyorum bu aralar.
Sizinki de mi HGST ?

Hadi ya. Bak bu üzdü işte. Ben bunu Windows kullanımı için değil de harici olarak kullanacağım. Elimde 3.0 kutu var ona takacağım. Yani öyle düşünüyordum.
Harici olarak kullanırsan çok nazik davranman gerek. Çalıştığı an sabit olarak kalması, hatta sabit kaldığı yeri dahi sallamamaya özen göstermelisin. Bu minnaklar böyle :(

Ses kayıtları da önemli, yukarıda arkadaş doğru demiş.

Sizinki de mi hgst?

Windows'u SSD'ye kurup harici olarak kullanabilirsiniz oyun için ama Windows'u üstüne kurmayın mümkünse.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı