HHO'ya nasıl girilir ve nasıl pilot olunur?

KHANLI

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar en büyük hayalim savaş pilotu olmak, bana Hava Harp Okulu'na nasıl giriceğimi ve savaş pilotu nasıl olacağımı detaylıca anlatabilir misiniz?

Arkadaşlar en büyük hayalim savaş pilotu olmak, bana Hava Harp Okulu'na nasıl giriceğimi ve savaş pilotu nasıl olacağımı detaylıca anlatabilir misiniz?

İngilizce öğrenmen gerekiyor, Türkçeyi iyi bilmen gerekiyor yani dil yeteğini önemli, göz miyopu veya farklı hastalıklar işitme kaybı boy kilo gibi fiziksel sorunlara sahip olmamanız gerekir, matematik, fen, fizik bu derslerinizde başarılı olmanız gerekir çünkü bu konulara dayalı. Bu şartları karşılıyorsanız. Harp okuluna başvuruyorsunuz size zihinsel bedensel sağlık kontrolleri mülakatlardan geçiriyorlar. Eğitimleri geçerseniz ve okulu geçmeye başarırsanız olabilirsiniz. Ama yazdığım size kolaymış gibi gelebilir fakat öyle görünmüyor.

İngilizce öğrenmen gerekiyor, Türkçeyi iyi bilmen gerekiyor yani dil yeteğini önemli, göz miyopu veya farklı hastalıklar işitme kaybı boy kilo gibi fiziksel sorunlara sahip olmamanız gerekir, matematik, fen, fizik bu derslerinizde başarılı olmanız gerekir çünkü bu konulara dayalı. Bu şartları karşılıyorsanız. Harp okuluna başvuruyorsunuz size zihinsel bedensel sağlık kontrolleri mülakatlardan geçiriyorlar. Eğitimleri geçerseniz ve okulu geçmeye başarırsanız olabilirsiniz. Ama yazdığım size kolaymış gibi gelebilir fakat öyle görünmüy.

Kankam peki pilot oluncaya kadar kaç yıl süre geçiyor ve hava harp bilgisayar mühendisliği güzel bir bölüm müdür acaba.

Derslerinizi iyi tutup sağlıktan da geçerseniz önünüzde bir engel görmüyorum olmak için.

Korktuğum şeyde pilotluğa çok yaklaşıp pilot olamamak.

Derslerinizi iyi tutup sağlıktan da geçerseniz önünüzde bir engel görmüyorum olmak için.

Bir de HHO bilgisayar mühendisliği bitirdikten sonra eğer pilot olmayı istemezsem askerlikten değil de sivil hayata geri dönebiliyor muyuz? Üniversite lisansımız elimizde oluyor değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı