Hiç arkadaşım kalmadı

Hocam nasıl anlarsanız anlayın ama ne yaparsam yapayım işsiz kalacağım derseniz zaten birşey başaramazsınız. Klişe gibi olsa da bu şekilde başka bir yolu yok. Her anlamda iyi olmaya bakın, her şeyi öğrenin, genel kültürünüz iyi olsun, kitap okuyun, spor yapın. Yazılım, ticaret vs. ilgilenin. Birisi çıktığında siyaset ile konuşmayı öğrenin. Kendi alanınızda başarılı olun. Yapabildiğiniz şeylerin üzerine gidin yapamadıklarınızın değil. Dil öğrenmeye çalışın, gayret edin. Yaşınız daha genç öğrenin, para kazanın, daha mutlu olun. Bu ülkede doğduk yok coğrafya kaderdir yok ben orda olsam neler yapardım falan hepsi palavra. Bende ülkenin halinden memnun değilim yalan yok ama eşeği sağlam kazığa bağlayın ki sonradan başınız yanmasın. Örnek olarak babam da beni severdi sayardı ama senden bu gidişle birşey olmaz derdi bende sinirlenirdim ne yalan söyleyeyim. Ama yalan söylediği ona gösterdim. Yer dolduran değil, yeri doldurulamayan olun.
Hocam görüşleriniz benim için çok değerli. Demek istediğinizi de anlıyorum. Siyaset konusunda şey demek istiyorum. Ne zaman konuşmak istesem susturuluyorum. O eski arkadaşım biraz sorgulamadan büyütülmüş de. Ama tabi ne konuşacağımı biliyorum. Ticaret de borsa ile uğraşıyorum. Az da olsa. Çalışma konusunda bu sene geçti ama seneye derslerime asılacağım. Çok teşekkür ederim.
Hocam bu sizin göz hastalığınızın adı nedir?
Hocam klasik olanlar da var astigmat miyop vs. ama tek gözüm görmüyor. Göz tembelliği var. Çok hassas bir de. Doktor o tarz oyunların yasak olduğunu oraya asla bir darbe gelmemesini söyledi. Çünkü gören gözüm de hassas. Kör doğmuşum. Ameliyat ile gördüğü için orayı koruman lazım diyordu.
Ben de öyleyim. Ailem haricinde konuşacak kimsem yok. Oyun oynamak da artık bana zevk vermiyor. Gidin Discord'ta sunuculara girin oralarda sohbet edin.
Hocam artık discord da sarmıyor gibi. Yeni bir şeyler yapmak istiyorum. Çıkıp dışarıda takılmak istiyorum. Ama olmayınca elden ne gelir.

En iyi fakat en sıkıcı çözüm. 3. ay oldu okulda 10 cümleden fazla konuşmuyorum neredeyse.
Öğretmenlerin sordukları sorular hariç. Maalesef tek başına kalmak çok sıkıyor ama istenmediğin yerde durmaktan iyidir.
Hocam en kötüsü de o. Ben yanında oturuyordum. Başka bir çocuk geldi yanına. Dersin ortasında beni yanından kovmuştu. Ama o kadar şanslıymışım ki tarih hocamız o ders konuştukları için onların adını yazdı. Geçen dönem de yapmıştı. Adını almadığı herkesi notu kaç olursa olsun geçiriyor. Tarihten kalmıyorum ama yine de hoca onları bırakacak. Hayatın en iyi yanı da bu olsa gerek.
Negatif düşünmek budalalıktır. Bence önünüze bakmaya devam edin, binlerce sosyalleşecek mecra var. İki ergenin yüzüne gülmek zorunda değilsiniz.
Hocam haklısınız. Sanaldan konuştuklarım var. Arada bir de olsa yazıyorum. Ama dediğim gibi dışarıda gezmek istiyorum. Yakınımdan kimse yok.

Hocam klasik olanlar da var astigmat miyop vs. ama tek gözüm görmüyor. Göz tembelliği var. Çok hassas bir de. Doktor o tarz oyunların yasak olduğunu oraya asla bir darbe gelmemesini söyledi. Çünkü gören gözüm de hassas. Kör doğmuşum. Ameliyat ile gördüğü için orayı koruman lazım diyordu.
Çok ağır bir darbe mi olması lazım? mesela yanlışıkla kapıya vursan gözünü.

Çok ağır bir darbe mi olması lazım? mesela yanlışıkla kapıya vursan gözünü.
Ya hocam hiç bilmiyorum. Ama top , yumruk sert ve ya sivri şeyler gelmesin demişti doktor. Sağ gözüm görmüyor o sıkıntı oluyor. O taraftan gelen her hangi bir şeyi fark edemeyeceğim için. Zaten bedenciden de baya azar işitmiştim zamanında. Sırf top geldiğinde elimi yüzüme tutuyorum diye. Söyleyemedim de gözüm böyle böyle diye. Kadın fırsat vermedi ki.

Hocam en kötüsü de o. Ben yanında oturuyordum. Başka bir çocuk geldi yanına. Dersin ortasında beni yanından kovmuştu. Ama o kadar şanslıymışım ki tarih hocamız o ders konuştukları için onların adını yazdı. Geçen dönem de yapmıştı. Adını almadığı herkesi notu kaç olursa olsun geçiriyor. Tarihten kalmıyorum ama yine de hoca onları bırakacak. Hayatın en iyi yanı da bu olsa gerek.

Hocam haklısınız. Sanaldan konuştuklarım var. Arada bir de olsa yazıyorum. Ama dediğim gibi dışarıda gezmek istiyorum. Yakınımdan kimse yok.
Hocam okulun sosyal etkinliklerine katılın. Oturduğunuz yerle alakalı IG sayfalarıdır odur budur şudur onları takip edip yorumlar yapın. Kursa yazılın sosyalleşmek zor bir şey değil. Ciğeri beş para etmez insanların yanında bile onlarca yüzlerce insan var. İnsanları gözünüzde ne fazla büyültün ne de küçültün.

Sizde özgüven eksikliği sezdim. Klişe olabilir ama spor salonu size çok fayda edecektir, ayrıca iyi bir spor salonuna giderseniz çok iyi elemanlar bulursunuz takılacak. Sonra sizi kovan arkadaşın yazıldığı kızı elinden alıp kendinizi tatmin edebilirsiniz ama çok önermiyorum son dediğimi. Zaten sağlam spor yaparsanız çevreniz otomatik olarak genişleyecektir.

Arkadaşa ihtiyaç mı var? Git başka arkadaşlar edin sosyalleş ve instagram reelde "Bir zamanlar istemediği adamdım şimdi ise ulaşamayacağı adam oldum" de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı