Hiç arkadaşım kalmadı

Öyle öyle haklısın lise ortamı malesef kötü. Sıkma canını biz bize yeteriz. Canın sıkarlarsa istediğin zaman yazabilirsin dertleşiriz.
Teşekkür ederim hocam:)
Klasik iplenmeme durumu, çok fazla onlara ilgi gösterirsen sıkılırlar. İki onlarla takıldın diye sonrasında onlar hayatına devam ederken sen onlarla takılmak istiyorsun saçma. Kendi işine bak böyle insanlarla takılma.
Hocam istediğim takılmak değil. Ama dedikleriniz tamamen doğru. Sanki onlara muhtaçmışım gibi davranıyorlar.
Kitap okuyabilirsin. Öğretmenlerin onları da yasaklamadı ya? İlk başlarda çok sıkıcı gelecek ama ilerde eğlenmeye başlayacaksın. Ayrıca okuduğunu anlama becerin gelişecek. Bu beceri ilerde çok işine yarar.
Hocam klasiklerden bi öneriniz var mı?

Bende öyleydim. Böyle bir konu açmıştım yeni insanlarla tanış dediler tanıştım ve gayet samimi yakın oldugum arkadaşlar buldum benim kafadan. Aynı sınıftan olmasına veya senın okulunda olmasına gerek yok.
Bende öyleydim. Böyle bir konu açmıştım yeni insanlarla tanış dediler tanıştım ve gayet samimi yakın oldugum arkadaşlar buldum benim kafadan. Aynı sınıftan olmasına veya senın okulunda olmasına gerek yok.
İstersen discordunu ver sohbet etmeyi severim baya.

İstersen discordunu ver sohbet etmeyi severim baya.
Hocam adınızı yazarsanız akşama doğru arkadaş ekleyebilirim. Bir kaç kişi daha vermişti. Belki grup kurabiliriz.

Teşekkür ederim hocam:)

Hocam istediğim takılmak değil. Ama dedikleriniz tamamen doğru. Sanki onlara muhtaçmışım gibi davranıyorlar.

Hocam klasiklerden bi öneriniz var mı?
Sefiller kitabını çok beğenmiştim. Önerebilirim.

Ayrıca lise çağı daha önce okuyup anlayamadığınız kitapları yeniden okuyabileceğiniz bir dönemdir. Türk edebiyatından da kitaplar okuyabilirsiniz.

Yine lise yıllarımda Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını da çok beğenmiştim.

Sefiller kitabını çok beğenmiştim. Önerebilirim.

Ayrıca lise çağı daha önce okuyup anlayamadığınız kitapları yeniden okuyabileceğiniz bir dönemdir. Türk edebiyatından da kitaplar okuyabilirsiniz.

Yine lise yıllarımda Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını da çok beğenmiştim.
Listemde var hocam okuyacağım. Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını öğretmenlerim de önermişti. Onu da okuyacağım. Teşekkür ederim.

Hocam teoride belki evet. Gruplarla takılmak güzel. Ama 8. sınıftayken sene sonu bir grup kurmuştum. 8 kişiydik. Amanla 4E düştük tabii. Biz tüm yaz sohbet ettik vs. hepimiz yazın başka yerlerde olduğumuz için hiç dışarıda görüşmedik. 2 kız 2 erkekti bu arada grup. Bu diğer erkek arkadaşım da benim en yakın arkadaşım diyebileceğim birisiydi. Şu an olsa yine konuşurum yani. Sonra biz 1 sene falan böyle konuştuk. Bu arkadaşım gruptaki kızlardan birisiyle sevgili olmuştu. Çok geçmeden ayrıldılar. Diğer kızda gittiği okul bizimkilerden daha iyi olduğu için bizi küçük görmeye başlamıştı. O çıktı bir süre sonra. Bu çocukla bu kız ayrılınca ben ortada kaldım tabii. Kızla bir iki sohbet etmeye çalışmıştım. Biz arkadaşız konuşmaya devam ederiz diyordu. Ama öyle olmadı. 2 gün boyunca yazdım. Hep kısa kısa mesajlar attı. Konuyu devam ettirmedi. Bende istenmediğim yerde durmam deyip bir daha yazmadım. O çocukla konuşmaya devam ettik bir süre daha. Şu an en son 9 ay oluyor dışarıda takılalı. Her yazdığımda bir bahane buluyor. O kız da geçen istek attı. 1-2 gün konuştuk. Özür diledi o kadar ay yazmadığı için vs. şu an yine konuşmuyoruz. Yani bence grupla takılmak pişmanlıktır. İlk birkaç ay ok güzel. Sonrasında sıkıntı oluyor.

Bro %100 aynısını ortaokulda yaşadım. 8 kişiydik 4 erkek 4 kız yaz tatilinin ilk 30 günü her gün ama her gün görüşüyorduk.

Sonra erkeklerin en yakışıklısıyla kızların en güzeli sevgili oldu.

Tabii 6 aya ayrıldılar, bilirsin böyle ortamlarda güzel ve yakışıklıların etrafına dağılır diğer insanlar. 2 erkek- erkek bölündük yakışıklı eleman onlarla arkadaş oluyorsanız benimle konuşmayın dedi. Kızlardan da biriyle iletişim bitti 4 kişi 9.sınıfın sonuna kadar gitti sonra buluşalım dememize rağmen hep ektiler. Kızlardan biri mesaj yazdı uzun zaman sonra, soğuk yaptım iletişim bitti.

Grubundaki insanlar kasıntıysa gitmiyor kanka bahsettiğim kızlar konsere gidelim kampa gidelim eve gece 4'te gelelim insanlarıydı.

Benim babam ise akşam yemeğinde evde olmayınca kızıyordu ortaokuldayken ve ben çocuksu duruyordum zaten yanlarında.

Bunun lise versiyonu da Fizy'e katılan otobüsle hafta sonu 80km gidip gezebilen alkol alan insanlar ama ille de 8/8 olacağız kaygısı yok herkesin takılabileceği başka arkadaşları da var ve aşırı samimi değiliz. Herkes kendi parasızlığıyla ya da ailesiyle dalga geçebiliyor. Kasıntı değiller.

Anahtar kelime: Kasıntı insanlar.

Olmayanlarını bul ve eğlen! Liseyi özleyenspor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okumayı seviyorsanız, okulun kütüphanesi varsa, orada kitap okuyun.
Sportif bir ilginiz varsa, spor salonunuz varsa veya açık alanda yapılan bir spor ise oralarda ilgilendiğiniz sporu yapın.
Buralarda olmak hem size iyi gelecektir hem de oralara takılan kişilerle ister istemez temaslar başlayacaktır.
Ortaokul ve lisede arkadaşlıklar güzel olabiliyor ama sonraki süreçte devam eden de pek olmuyor.
Yani o arkadaşlıkların çoğu vakit geçirmek için geçici bir durum.
Üniversite ve askerlik arkadaşlıkları biraz daha kalıcı oluyor.
Bir de mahallenizde halka açık mekanlarda sohbet edebildiğiniz kişiler olursa, onlarla da daha samimi arkadaşlıklar gelişebiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı