Hiç çalışmıyorum fakat derslerimde başarılıyım

Senin gibi düşünüyordum hiç çalışmadan inşaat müh. kazandım fakat ileride çalışmadan geçilmiyor bunu zor yoldan anladım.. Yapabiliyorum çalışmama gerek yok demek yerine yapabiliyorum çalışırsam daha neler başarırım de. Şimdiden üste koyar koyar gelişirsen ileride bu hem alışkanlık hem de rahat edersin okul ve iş hayatında..
 
Üniversitede olmuyor o iş. Hayatım boyunca derse sadece üniversite sınavlarında çalıştım. Onun haricinde son gün dahi bakmadım ki bakacak bir durum da yok. Ortaokul, lise dersten istesen de kalabileceğin yahut istesen de okulu uzatabileceğin bir yer değil.
 
Lisede, sınıfa giren öğretmenler bana soru sorarlardı, yoklama alana kadar cevaplarsam serbest olurdum, dışarı çıkar basket oynardım. Matematik, fizik kimya , kalem oynatmadan çözerdim. Ne oldu şimdi ? Harika sistemimiz sayesinde, alakasız bir üniversitede mühendisliğin yanında yalakalık öğrendim.
Çok zeki olmak, Türkiye de bir işe yaramaz. İyi çalışmak, her şeye çalışmak ve yalaka olup çevre, torpil edinmek çok işe yarar.
Bazen üzülmüyor değilim, keşke yurt dışından dönmeseydim diyorum. Ama hayatın neler getireceğini bilemiyoruz maalesef.
 
Ben seni üniversite sınavına girdiğinde bir göreyim. Aynı kafadaydım bende. Çalışmadan bir çok kişinin önündeydim. Bu zeka ile alakalı bir şey bence. Fakat sen istediğin kadar zeki ol bu sana sadece yardım eder. Çalışmazsan bir --- olamazsın.
 
Muhtemelen arkadaşların gereğinden ya az çalışmış ve bilgiyi yanlış edinmiş ya da çok çalışmış ve öğrendikleri herşey çorba olmuş. En iyisi orta derecede çalışmak.
 
Genelde bu sözü söyleyenler üniversite sınavında tokadı yiyorlar ve kendilerine geliyorlar.

Daha önce çok görmüşlüklerim ve duymuşluklarım var.
Ne zaman dikkat ettiysem bu forumdaki moderatörlerde, eski moderatörlerde çok yaşamış, görmüş, başından geçmiş havası var. Öğüt veren dedeler gibisiniz valla.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı