Hiç fanboy oldunuz mu?

@kino bu yorumu beğenmedi. Şaka bir yana @kino kartın çöp olduğunu söylüyordu nedenini bilmiyorum.
Günümüz AAA oyunları için pek iyi olduğu söylenemez.
Hala iyi sayılır. Ama tabii yeni sisteme konulmaz.

Sıkıntı kartın kendisinde değil fiyatlandırmasındaydı. Her zaman ederinin üzerine satıldı, şu anda bile aç ikinci ellerine bak anlarsın. 2017/18 döneminde aynı sınıftaki GTX 1050 ve RX 560 bu karttan %30 ucuza satıldı, RX 570 4 GB stoklarda olduğu zamanlarda aynı veya %10 daha pahalıydı. Minerlar bir etkendi ama tek sebep değildi çünkü stok sorunu çok uzun sürmemişti. Herkes satın alınca bir süre sonra "ben kullanıyorum kardeşim sen de al" durumuna döndü. Kötü zamanlardı, çok daha ucuza satılabilirdi.

Youtube'da herhangi bir RX 570 vs. 1050 Ti videosunu açıp yorumlarını okuyun anlayacaksanız.

Screenshot_4.png
 
Kartın hala pahalı olduğu doğru. Microsoft Flight Simulator, RDR2, Cyberpunk 2077 vb. oynamayacaksanız yeterli bir kart dedim. Ama daha ucuz ve daha iyi alternatifleri olduğu doğru. İnşallah ben de sistemi değiştirmeyi düşünüyorum.

Ama tabii ki de yeni sistem alınırken içine 1050 Ti koyulması mantıklı değil.
 
GTX 1050 Ti hala gayet iyi bir kart. AMD kullanmadığımdan karşılığı nasıldır bilmiyorum. AMD kartların fazla ısındığı söyleniyor. Isı konusunda hassasım. Ve hala GTX 1050 Ti kullanıyorum.

Benchmarklarda değerler daha iyi görünüyor ama ısı sorunlu gibi.

Öyle bir ısınma sorunu yok zamanında AMD'ye atılan bir iftira. Gaming X modeline bakarsan görürsün 70 dereceyi geçmiyor.
 
Öyle bir ısınma sorunu yok zamanında AMD'ye atılan bir iftira. Gaming X modeline bakarsan görürsün 70 dereceyi geçmiyor.

Zamanında AMD'ye atılan bir iftira değil. Öyle bir mantık yok. AMD ekran kartları "r" serisi ve daha önce çıkardıkları ekran kartıyla beraber hatta işlemci serileriyle birlikte "TDP" değeri konusunda çok kötü teknoloji kullanıyorlardı. R9 390X şu an 3080 ve 6800X'den daha fazla güç tüketiyor belki 3090 ile eşittir. Hangisi olduğu fark etmez CPU'ya da GPU ne kadar çok güç tüketiyorsa, prizden ne kadar çok güç çekiyorsa o kadar ısınır temel esas bu. RX ve Ryzen serisi ile birlikte AMD güç verimliliği konusunda lisa su ablamızla beraber her jenerasyonda seviye atlayarak ilerlediği için eski dönem hakkında çok bilgisi olmayan arkadaşlar bunun farkında değil. 3080 ile 3090 arasındaki güç tüketimi neredeyse 200 Watt'lara kadar çıkarken. 6800XT ile 6900XT neredeyse aynı miktarda güç tüketiyor. AMD ısı ve güç tüketimi konusunda gerçekten çok uzun yoldan geçti ama bu bir dönem endüstriyi yaklaşık 15 yıl gibi bir süre boyunca arkadan takip ettikleri gerçeğini değiştirmiyor.
 
Zamanında AMD'ye atılan bir iftira değil. Öyle bir mantık yok. AMD ekran kartları "r" serisi ve daha önce çıkardıkları ekran kartıyla beraber hatta işlemci serileriyle birlikte "TDP" değeri konusunda çok kötü teknoloji kullanıyorlardı. R9 390X şu an 3080 ve 6800X'den daha fazla güç tüketiyor belki 3090 ile eşittir. Hangisi olduğu fark etmez CPU'ya da GPU ne kadar çok güç tüketiyorsa, prizden ne kadar çok güç çekiyorsa o kadar ısınır temel esas bu. RX ve Ryzen serisi ile birlikte AMD güç verimliliği konusunda lisa su ablamızla beraber her jenerasyonda seviye atlayarak ilerlediği için eski dönem hakkında çok bilgisi olmayan arkadaşlar bunun farkında değil. 3080 ile 3090 arasındaki güç tüketimi neredeyse 200 Watt'lara kadar çıkarken. 6800XT ile 6900XT neredeyse aynı miktarda güç tüketiyor.

Biz burada R9 390X i mi konuşuyoruz?

1612798950887.png


STRIX modeli 71 derece en fazla. Ayrıcagaming X modeli daha iyi soğutma konusunda. Bunun nitro+ modeli de var.
 
Kardeş okuduğunu anlamada sıkıntı var herhalde. Amd nin bir dönem ısı problemi yaşadığını iftira demişsin bende iftira değil gerçektir diye açıkladım. Bana hala rx570 grafiği atıyorsun. Ekstra olarak Strix model bir kartın 70 dereceyi görmesi de normal değil.
 
Kardeş okuduğunu anlamada sıkıntı var herhalde. AMD'nin bir dönem ısı problemi yaşadığını iftira demişsin bende iftira değil gerçektir diye açıkladım. Bana hala RX570 grafiği atıyorsun.

Sen anlamıyorsun galiba. Benim ağzımdan R9 390X döneminde diye bir laf çıktı mı? RX570-RX580'in çıktığı zamanları söylüyorum, sen hala benimle hiç girmediğim bir konuda tartışıyorsun.
 
Yıllar evvel iPhone fanboyuydum diyebilirim. Gerek forumlarda gerekse gerçek hayatta her zaman iPhone'u savunurdum. Android telefonları hep eleştirirdim ve ön yargılı yaklaşırdım.
Son 2 yılda Android tarafı özellikle orta segmentte o kadar ilerleme kaydetti ki artık iPhone'u eleştirir oldum (hâlâ iPhone kullanıyor olmama rağmen). Fanboyluk kalmadı :)
 

Geri
Yukarı