- Makaleler
- 1
Adına çok üzüldüm, olan olmuş ama yine de geçmiş olsun.Malesef kurtaramadım.
Adına çok üzüldüm, olan olmuş ama yine de geçmiş olsun.Malesef kurtaramadım.
Ya benimde lol hesabıma girip küfür bırakıp 1 oyun atmış ve çıkmış geçen sene. Ama o zamanlar birçok hesabımda gariplik vardı. Nasıl oldu ben de anlamadım.Geçen aylarda LOL hesabım çalındı. Mail bile gelmemişti. Destekten kimsenin bilemeyeceği bilgileri verip biraz uğraştım. Çalan adam utanmadan arkadaşıyla duo girip boostluyordu. Nasıl olduysa giriş ID'mi değiştirmişti. Geri aldım ama ID için destek istediğimde onu değiştiremediklerini benim de değiştiremeyeceğimi söylediler. Çalan kişi nasıl değiştirdi bilmiyorum. Sonra giriş yaptım tabi arkadaşı çevrimiçiydi. Buna avukat olduğumu söyledim (gerçekten avukatım) ve nereden nasıl çaldıklarını sordum. Biraz da tehdit ettim açıkçası suç duyurusunda bulunacağım konuş kurtul tarzındaBu da epey yalvardı bir site ismi verdi burada buldum diye. Nasıl olduysa hesabı bulup bir siteye yüklemişler oradan da bu çocuklar almış. 16-17 yaşlarındalardı sınava girecek abi lütfen yapma filan dediler. Ben de şifreyi değiştirip saldım bunları.
Not : Crackli program kullanmıyorum. Kaspersky free antivirüs kullanıyorum. Bilmediğim hiçbir linke tıklamam siteye de girmem nasıl oldu bilmiyorum...
Daha hiç bunu yaşamadım. Çok kez virüs sorunlarıyla uğraşmışımdır ancak hepsi bilgisayara zarar verme, internet ağını sömürme üzerine kuruluydu.Böyle bir durum yaşayan var mı? Ya da herhangi bir güvenlik olayı. Nasıl karşıladınız olayı? Neleri değiştirdiniz? Ve böyle olayların yaşanması normal mi yoksa tabiri caizse çok mu aptal olmak gerekir?
Tabi aktif olarak GNU/Linux kullandığınız için "Secure Boot" da kapalıydı...Sanırım BIOS virüsü vardı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.