Hiç hacklenme, şifre çalınması gibi durumlar yaşadınız mı?

Hayır. Kaliteli AV kullanıyorum, her yerde aynı şifreyi kullanmıyorum, elimden geldiğince dikkatli olmaya çalışıyorum. Bilgisayarımda çok hassas şeylerim yok, başkalarının elinde sıkıntı olabilecek hassas bir şeyim yok yani. Kaybettiğimde çok üzüleceğim şeylerim fazla yok. Birkaç ufak şey var onlar da yedekli zaten. Bu şekilde kullanımda bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım.

Hatta zararlı yazılım bile bir kere bulaştı diyebilirim. O da çok çok küçüktüm ve Facebook'ta video şeklinde paylaşılan ve Flash Player adı altında farklı dosya indirten malum virüs. Paylaşım yapan kişiye güveniyor olmam ve henüz yanlış hatırlamıyorsam 10 yaşının altında veya o civarlarda olmam sebebiyle bence affedilebilir. 🙂

Tabii ki bunlar her zaman 100% yetecek diye bir kaide yok ama bu şekilde bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadığımı belirteyim.

Çok çok eskiden ben Wolfteam oynarken Wolfteam hesabım çalınmıştı. Takım arkadaşım oyun içi nakit yüklemek için hesap bilgilerimi istedi. Ben de o zamanlar saftım tabi, verdim. Benden hesabımdam çıkış yapmamı istedi ben de çıkış yaptım ve sonra giriş yapmaya çalıştığımda hata verdi. Halen unutmam o gün her insana güvenmemem gerektiğini anladım, benim için güzel bir ders oldu.

1-2 yıl önce ise birisi Lübnan'dan Gmail hesabıma giriş yaptı, daha doğrusu yapmaya çalıştı. Telefonuma doğrulama kodu geldi. Hemen şifreyi değiştirdim, virüs taraması yaptım. Ondan sonra herhangi bir problem yaşamadım.

Geçen aylarda LOL hesabım çalındı. Mail bile gelmemişti. Destekten kimsenin bilemeyeceği bilgileri verip biraz uğraştım. Çalan adam utanmadan arkadaşıyla duo girip boostluyordu. Nasıl olduysa giriş ID'mi değiştirmişti. Geri aldım ama ID için destek istediğimde onu değiştiremediklerini benim de değiştiremeyeceğimi söylediler. Çalan kişi nasıl değiştirdi bilmiyorum. Sonra giriş yaptım tabi arkadaşı çevrimiçiydi. Buna avukat olduğumu söyledim (gerçekten avukatım) ve nereden nasıl çaldıklarını sordum. Biraz da tehdit ettim açıkçası suç duyurusunda bulunacağım konuş kurtul tarzında :D Bu da epey yalvardı bir site ismi verdi burada buldum diye. Nasıl olduysa hesabı bulup bir siteye yüklemişler oradan da bu çocuklar almış. 16-17 yaşlarındalardı sınava girecek abi lütfen yapma filan dediler. Ben de şifreyi değiştirip saldım bunları.

Not : Crackli program kullanmıyorum. Kaspersky free antivirüs kullanıyorum. Bilmediğim hiçbir linke tıklamam siteye de girmem nasıl oldu bilmiyorum...

Geçen aylarda LOL hesabım çalındı. Mail bile gelmemişti. Destekten kimsenin bilemeyeceği bilgileri verip biraz uğraştım. Çalan adam utanmadan arkadaşıyla duo girip boostluyordu. Nasıl olduysa giriş ID'mi değiştirmişti. Geri aldım ama ID için destek istediğimde onu değiştiremediklerini benim de değiştiremeyeceğimi söylediler. Çalan kişi nasıl değiştirdi bilmiyorum. Sonra giriş yaptım tabi arkadaşı çevrimiçiydi. Buna avukat olduğumu söyledim (gerçekten avukatım) ve nereden nasıl çaldıklarını sordum. Biraz da tehdit ettim açıkçası suç duyurusunda bulunacağım konuş kurtul tarzında :D Bu da epey yalvardı bir site ismi verdi burada buldum diye. Nasıl olduysa hesabı bulup bir siteye yüklemişler oradan da bu çocuklar almış. 16-17 yaşlarındalardı sınava girecek abi lütfen yapma filan dediler. Ben de şifreyi değiştirip saldım bunları.

Not : Crackli program kullanmıyorum. Kaspersky free antivirüs kullanıyorum. Bilmediğim hiçbir linke tıklamam siteye de girmem nasıl oldu bilmiyorum...
Ya benimde lol hesabıma girip küfür bırakıp 1 oyun atmış ve çıkmış geçen sene. Ama o zamanlar birçok hesabımda gariplik vardı. Nasıl oldu ben de anlamadım.

Böyle bir durum yaşayan var mı? Ya da herhangi bir güvenlik olayı. Nasıl karşıladınız olayı? Neleri değiştirdiniz? Ve böyle olayların yaşanması normal mi yoksa tabiri caizse çok mu aptal olmak gerekir?
Daha hiç bunu yaşamadım. Çok kez virüs sorunlarıyla uğraşmışımdır ancak hepsi bilgisayara zarar verme, internet ağını sömürme üzerine kuruluydu.

Eskiden LoL hesabınızın bilgilerini verin şu kadar RP yükleyeceğiz diyen YouTuber vardı. 70 Level hesabı adama hediye etmiştim. Hacklenme hiç yaşamadım.

Çok önceden orijinal ürün kullanmanın salaklık olduğunu düşünürdüm. AV programını bile crack ile kullanıyordum. Ardından bilgisayarıma virüs girmişti. Hiç vakit kaybetmeden format işlemlerini hallettim ve tertemiz bir başlangıç yaptım. O günden beridir sadece lisanslı ürünler kullanıyorum. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı