Hiç İngilizce bilmeyen birisi nasıl öğrenebilir?

Lisede 0 dan öğrenme gerçekten zor. İngilizceyle yatıp kalkarsan belki güzel ingilizcen olabilir.

Ben 5. sınıftan beri özel okulda okuyorum anca yurt dışında konuşabilmeye başladım takılmadan eeee ııı demeden.
 
Ben oyun oynayarak Discord'da yabancılarla takılarak öğrendim. Sende dene tabii bunun için biraz çalışmanda gerekiyor kelime değil de cümle cümle öğrenirsen çok güzel olur.
 
Hocam belki değil. Zaten sadece bir şeyler dinlese aradan çok şey kapacaktır. Üstüne çalışırsa güzel olur kısaca.
Yok hocam dil dediğin şey küçüklükten oturması gereken bir şey. Belli bir yaştan sonra gramer mi çalışacak kelime mi ezberleyecek yoksa pharsal mı öğrenecek ? Lisede 0 ken anca yol tarifiyle belki yurt dışında siparişinizi söyleyebilirsiniz. Onun dışında zor. Hazırlıklı bir yer kazanıp 1 2 yıl yurt dışında kalabilmeliki adamakıllı konuşabil. Hazırlık dediğin de akademik ingilizce. Konuşmadan olmuyor maalesef.
 
Hayatına İngilizceyi sokman en kolayı olacaktır. İngilizce şarkı dinle. Telefonunu, bilgisayarını İngilizce yap. Kullandığın uygulamaları da İngilizce yap. Dizi izle. Lise 4'e kadar her gün en az 1 bölüm dizi izle. Discord'da dil sunucuları oluyor. Gir konuş milletle. Oyunlarda yabancı sunucularda oyna, oradakilerle konuş. En rahat bu şekilde olur. Süper öğrenirsin demiyorum ama neredeyse hiç çaba göstermeden öğrendiklerine şaşarsın. Daha fazlası için oturup çalışman gerekiyor.
 

Geri
Yukarı