Hiç kapanmayacak bilgisayarda ne yapılmalı?

MehmetKom

Decapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Eke ekleyeceğim şekilde bol RGB'li bir setupa sahibim. Sormak istediğim soru ise şu. 7/24 bilgisayarın açık kalacağı bir oyuna başlayacağım. Belki 5 ay hiç kapanmayacak belki daha fazla. Bu tarz bir durumda tüm RGB'leri kapatsam gözle görülür bir fatura düşüşü gerçekleşir mi? PC'nin sağlığını korumak için ne kadar da bir ne kadar süreli kapalı tutmak gerekir?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-10-25 saat 12.40.06_57b65c65.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 68
RGB'ler çok fazla güç tüketmez her biri 5 watt falan ya yer ya yemez. Kapatırsan örnek 1000 gelecek fatura 975 gelir gibi düşün.

Bilgisayarın bakımlarını düzenli yaptığınız sürece sıkıntı olmaz. Kaliteli bir PSU, mümkünse UPS ve akım korumalı priz tercih edin ki elektrik kesintisi, akım dalgalanması gibi durumlardan bilgisayarınız etkilenmesin.

RGB'ler çok fazla güç tüketmez her biri 5 watt falan ya yer ya yemez. Kapatırsan örnek 1000 gelecek fatura 975 gelir gibi düşün.
Eğer fark bu kadar düşükse kapatıp göz zevkini bozmaya gerek yok gibi

PSU’mu bu yüzden güncelledim. Şuan MSI BS650 modeli var. Akım korumalı prizde taktım dün itibari ile. O zaman sorunsuz kalabilir anladığım kadarıyla.

Etraftaki ışıklardan ekranı göremiyorum. 1-2 ay sonra göz kuruluğu şikayetinden göz doktoruna gitmek istemiyorsanız bu şekilde kullanmayın.

PC'nin sağlığından çok senin sağlığın daha önemli.

Macun değişimi ve bakımları önden yapmak mantıklı. Havalandırması iyi olmalı. Çok güç tüketen uygulamalar kapanmalı. Bu şekilde stabil hale gelirse kapanmaması sorun olmaz. Buzdolabı gibi düşün stabil çalışıyor diye bir şey olmuyor. Sıcaklık değerleri kontrol altında olduğu sürece sorun yok. Zarar görmez.

Etraftaki ışıklardan ekranı göremiyorum. 1-2 ay sonra göz kuruluğu şikayetinden göz doktoruna gitmek istemiyorsanız bu şekilde
Normalde ışıklar o kadar parlak değil. iPhone’un gece modu böyle çekmiş.

Konuya ileride girecek arkadaşlar için özetliyorum. RGB faktörü faturada çok küçük bir detay. Sağlam bir PSU ve akım korumalı prizle sorunsuz açık bırakılabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…