Hiçbir dosya açılmıyor

ok3902

Hectopat
Bilgisayarımda neredeyse hiçbir dosya açılmıyor. Özellikle RAR'lar ve exe dosyaları hep sorun çıkarıyor. Bilgisayara bir sürü kez format da attım ama yine düzelmedi, Windows kurulurken bir hata da vermedi, Linux'a bile geçtim yine arşiv hataları geçmedi, windows'ta ise çoğu Exe'yi kurarken şu dosya eksik hatası alıyorum ve RAR'larda ise crc sağlaması yapılamadı dizin yok hataları alıyorum ama aynı dosyaları arkadaşımın bilgisayarında indirdiğimde rahatlıkla açılıyor, sizce sorun ne? Bilgisi olan yazsın.

Arama kutusuna CMD yaz en başta çıkana sağ tıkla oradan "yönetici olarak çalıştır'a bas" ve oraya SFC/SCANNOW yaz ve "enter" tuşuna bas kendisi tarama yapıp sistemde eksik olan .dll dosyalarını arayıp bulup onları geri yükleyecektir.

CRC hatası dosyalar bozuluyor demektir. Linux kurulunca da hatalar devam ettiyse sorun donanımsaldır. Bu yüzden Scannow gibi komutlar işte yaramaz.

Sabit Disk sağlığını HD Tune ile Health kısmından kontrol edin. Buradaki bilgilere göre diski ya da SATA kablosunu değiştirmek gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı