Hiçbir görev verilmeyen stajda nasıl bir yol izlenmeli?

Hocam gözlemlediğim kadarıyla araç parçalarını teknik resimden 3 boyutlu hale getiriyorlar çalıştığım yer araç imalat fabrikası zaten.

Hocam bu staj yeri değişme konusunu babamla konuşacağım bu arada boş boş oturmaktan kastım ders çalışmak değil tabii ki avantaj ama yani staja başlamadan ki amacım buydu bir şeyler öğrenmek bu staj yaptığımda ben şurada staj yaptım deneyimim var şunu şunu biliyorum demek avantajlı değil mi zaten ben öyle biliyorum.
Ben üniversite son stajımı Gittigidiyor da yapmıştım moda kategorisinde çalışmıştım. İki tane büyük markayı kendi bünyelerine bağlamıştım ve beni işe almışlardı taki GittiGidiyor Türkiye'den çekilme kararı alana kadar orda çalışmıştım.

Merhaba ben 12.sınıf öğrencisiyim. Normal olarak staj çalışması yapıyorum. Yazın babamın çalıştığı iş yerinde mavi yaka olarak normal işçi olarak çalıştığım iş yerinde şimdi beyaz yaka ofiste çalışıyorum ama kimse ilgilenmiyor. Görev vermiyor tüm gün oturuyorum.
Tabii boş oturmak yerine bende ders çalışıyorum ama açıkçası bir şeyler öğrenmek isterim. Staj sonrası teklif alıp çalışmak isterim ama dediğim gibi sonuçlar bu şekilde.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Alanım: Makine ve teknik tasarım. 3 boyutlu çizim yapıyoruz. SolidWorks programında şu anki iş yerinde catia kullanıyorlar.
Bu konuda meslek kitapları okuyabilirsin. Meslek ile ilgili ofis program ve yazılımlarını bilgisayardan inceleyebilirsin, bilgi geleceğe ışık tutar.

Ben üniversite son stajımı GittiGidiyor da yapmıştım moda kategorisinde çalışmıştım. İki tane büyük markayı kendi bünyelerine bağlamıştım ve beni işe almışlardı taki GittiGidiyor Türkiye'den çekilme kararı alana kadar orada çalışmıştım.

Durumunuza üzüldüm ama yaptığınız şey harika olmalı GittiGidiyor gibi büyük bir yerde staj yapmışsınız sonuçta.

Simdiden en hayırlısı olur umarım, kendine dikkat et hocam.

Sağ olun hocam konudan bağımsız ama stajda teklif almazsam ya da pek de iyi geçmezse nasip olursa polislik istiyorum.

Bu konuda meslek kitapları okuyabilirsin. Meslek ile ilgili ofis program ve yazılımlarını bilgisayardan inceleyebilirsin, bilgi geleceğe ışık tutar.

Bu arada hocam stajyer bilgisayarım var içinde catia programı ve önceki çalışmalar var fiyatlar var parça alımını not alınmış.

Durumunuza üzüldüm ama yaptığınız şey harika olmalı GittiGidiyor gibi büyük bir yerde staj yapmışsınız sonuçta.

Sağ olun hocam konudan bağımsız ama stajda teklif almazsam ya da pek de iyi geçmezse nasip olursa polislik istiyorum.

Bu arada hocam stajyer bilgisayarım var içinde catia programı ve önceki çalışmalar var fiyatlar var parça alımını not alınmış.

İnşallah.

Hakkında hayırlısı olsun kardeşim. Çabalamaya devam.

Stajlar, genel olarak öyle oluyor. Size stajda kolay kolay bir şey öğretilmez ya da iş verilmez, genelde getir götür işlerini yaparsınız. Yapacak bir şey yok kısacası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı