Hiçbir özelliğim yok

Merhaba,

Ne spor ne akademik ne de bir oyunda vb. gibi şeylerde yeteneğim yok. Veya bana göre öyle geliyor. Sıkıldım artık. Hiçbir işe yaramıyormuşum gibi geliyor bana. Kendime hakaret etmekten başka bir şey yaptığım yok. Sebebi nedir bunun? Ama yine de bir şeylerin peşinde koşmak istiyorum. Beni seven sayan var. Buna seviniyorum fakat kendi içimde fırtınalar esiyor.

Yer yer düzenli gyme gidip spor yapmış, şu ansa göbek yapmış, uzun boylu olup da yıllarca basket oynamış ve artık oynamamaktan topları inmiş, dövüş sanatıyla ilgilenen ama sadece ilgilenen çünkü kişisel hayatında yeri olmayan, CS daha ilk çıktığı zamanlar 2015'te global olmuş ve şu an hiç oynayamayan, iyi seviyede vfx bilen ancak bunu kullanmayan, çünkü işi bu olmayan. Ne bileyim İngilizce-Türkçe 3-4 Dk'da söz yazmadan freestyle atarak şarkı yapabilecek, sanat aşığı ve son olarak da lisans eğitimini 3.85 Gano'yla çok da kolay olmayan bir bölümden mezun olarak tamamlamış biri olarak diyebilirim ki, tüm bu saydığım şeylerin artık hiçbirisiyle alakam yok ve pişman da değilim dostum. Şu an çoğu ne işime yarıyor ne de ilgimi çekiyor çünkü mesleğim değiller ve ne yazık ki ülke şartlarımızda mesleğin neyse sen de o'sun... Şansıma dünyalar tatlısı bir partnerim var ve onun yüzünü gülümserken görmek en büyük mutluluğum, sevdiklerimi çalışıp durduğum tüm saatler sonunda musmutlu görmek hayattaki en büyük sevincim. Artık tek geriye kalan hobim onlar için çalışmak, onlarla zaman geçirebilmek. Eğer tek olsaydım ve odaklanmam gereken tek şey başarı olsaydı, büyük ihtimal bu saydığım şeylere daha da odaklanırdım hatta içlerinden biri ana mesleğim olabilirdi ama günün sonunda yaptığım meslek artık uğraşabildiğim tek şey. O yüzden bir şeylerle uğraşmıyorsunuz, kendinizi geliştirmiyorsunuz diye kendinize yüklenmeyin, zorunda değilsiniz; eğer zaten yaptığınız veya yapacağınız bir şeyiniz ve sizi mutlu eden kişiler varsa. Konudan anladığım zorunda hissetiğinizdi ondan böyle uzun uzun yazdım. Ha bir de lojistik sektörde çok lazım olur diye SAP dersleri almıştım bir ara, şimdiyse sistem arayüzünü anca biliyorum ahaha. O yüzden cidden sevdiğiniz ve size para getirecek şeylere odaklanın kalanları bazen o kadar da önemli değil...
 
Merhaba,

Ne spor ne akademik ne de bir oyunda vb. gibi şeylerde yeteneğim yok. Veya bana göre öyle geliyor. Sıkıldım artık. Hiçbir işe yaramıyormuşum gibi geliyor bana. Kendime hakaret etmekten başka bir şey yaptığım yok. Sebebi nedir bunun? Ama yine de bir şeylerin peşinde koşmak istiyorum. Beni seven sayan var. Buna seviniyorum fakat kendi içimde fırtınalar esiyor.

Bende öyleyim. Kankam sana önerim her zaman fikirleri açık ol. Dene, dene ve dene… 9000 kere bile olsa bir şey bak. Eninde sonunda bulursun. Ama internetten gezinme. Yapmayı denemek istediğin şeyi gerçek hayatta yap ki, deneyim yaşa
 
Dostum şöyle düşün.
Tek vasfı yazılım olan bir insan, günümüzden 200 sene önce doğmuş olsa böyle bir yeteneği olduğundan haberi bile olmadan ölecekti. Messi günümüzden birkaç bin sene önce doğsaydı, ona verilen futbol yeteneğinin hiçbir önemi olmayacaktı. Dünyanın en iyi keskin nişancısı ateşli sikahların olmadığı bir dönemde doğsa yeteneğinin farkına varmadan ölecekti aynı şekilde.
Ya da coğrafya olarak bakalım. Dünyanın en iyi yazılımcısı atıyorum Amerikada doğmak yerine Grönland'da doğsa ne bilecekti bilgisayarı, yazılımı.

Bu olaya böyle bak. Belki içindeki yetenek için yanlış zamanda veya yanlış yerdesindir.
@The Tribal Chief hocam bu gerçekten güzel bir öneri, eğer nerede veyahut hangi zamanda ne yapacağınızı bilebilirseniz bu sizin işinize yarayabilir. (er2grul dostum dediklerinden biraz ödünç aldım affola)
Onun dışında kitap okuma alışkanlığınız gayet güzel bir durum, kendinizi kitaplara vermek (ki verdiğinizi düşünüyorum) size o aklınıza gelen kötü düşünceleri unutturacaktır.
 
Sigara içerken başlığı gördüm az daha nefessizlikten ölüyordum öyle söylenir mi kral ya, insan dediğin tahta gibidir yontarsın falan, senin kendin çabalayıp öğrenmen gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı