Tam benim soyledigimi soyluyorsun, kimse anlamiyor. Tanri kimse anlamasin diye gondermis. E hani bu kitap herkes icindi. Mantik disi konusuyorsun. Ayrica eser Turkce ise tekte anlarim, sen anlamiyorsan senin eksikligin. Bence kuranin varolmasinin tek nedeni Muhammed'in Kureys'in tanrisina ( Ay tanrisi El-Ilah ) tapilmasini istemesi ve koyunlarini satmak icin hac ve kurban adetlerini ortaya koymasidir.Sanılıyor ki Araplar Kur'an'ı her türlü anlıyor. Senin önüne Türkçe bir edebi eser gelse tekte okuduğunu anlayabilecek misin? Günlük konuşma dilinde olmayan nice kelimeler olur ve oradaki kelimelerden ve kullanıldığı cümleye göre anlamından haberin olması lazım vs kısacası Kur'an'da bulunan bu belagat dahi, Allah kelamı olduğunu gösteriyor.
Kur'an-ı Kerim'in asıl tefsir ve tatbik edicisi Hz. Muhammed'dir. (a.s.v) İslam dininde tek kaynak Kur'an değil; Sünnet, İcma ve Kıyas da dahildir. Peygamberimiz hayatına Kur'an'ı tatbik etmiş, ve sahabelerce günümüze kadar bu fiiliyatları gelmiştir. Kur'an'ın teferruatında Sünneti almazsanız "Kur'an anlaşılmıyor" gibi söylemleri çokça kullanırsınız.Tam benim soyledigimi soyluyorsun, kimse anlamiyor. Tanri kimse anlamasin diye gondermis. E hani bu kitap herkes icindi. Mantik disi konusuyorsun. Ayrica eser Turkce ise tekte anlarim, sen anlamiyorsan senin eksikligin. Bence kuranin varolmasinin tek nedeni Muhammed'in Kureys'in tanrisina ( Ay tanrisi El-Ilah ) tapilmasini istemesi ve koyunlarini satmak icin hac ve kurban adetlerini ortaya koymasidir.
O zaman 11 es, bazilari cocuk ( pedofili ), sinirsiz cariye falan. Bu devirde zor. Demek ki evrensel degil. Kolelikde var. O da bitti. Kuranin hukumleri bosa cikti.Kur'an-ı Kerim'in asıl tefsir ve tatbik edicisi Hz. Muhammed'dir. (a.s.v) İslam dininde tek kaynak Kur'an değil; Sünnet, İcma ve Kıyas da dahildir. Peygamberimiz hayatına Kur'an'ı tatbik etmiş, ve sahabelerce günümüze kadar bu fiiliyatları gelmiştir. Kur'an'ın teferruatında Sünneti almazsanız "Kur'an anlaşılmıyor" gibi söylemleri çokça kullanırsınız.
Kur'an Resulüne uymayı söyler ve bu apaçıktır. (Necm sûresi 53)
Hz. Muhammed'in fiillerine ve söylemlerini de dikkate alarak Kur'an'ı uygulayan kişi için anlaşılmayacak bir şey yoktur. Kur'an ne yapacağımızı Sünnet ise nasıl yapacağımızı gösterir.
Tabi siz bunları bilmeden sadece tek bir kaynağın nazarıyla baktığınız için, hep yanlış söylemlerde bulunuyorsunuz
nucumunkederat enerjisi bitmek gibi bir manada siz nereden öğrendiniz yere döküleceğini. Onu geçtim cariyeler hakkındaki bilginin dayanağı nedir? Evliliklerinin ne sebeple olduğunun dayanağı nedir? Tevatüre binaen iftiradaki ustalığınızı azıcık dil konusunda da göstermenizi salık veririm."Evrenin genislemesinin ispatlanmasi ile evrim teorisine darbe vurmak." Bu Bush'lardan cok daha once ortaya atilan bir kavram, Hubble sagolsun. Ayrica Hawking'e gore evrenin surekli genislemesi mumkun degil. Bir sure sonra tum fuzyon bitecek ve karadelikler hkim olacak. Ki sonsuz genisleme ve yirtilma olursa da zaten Kuran yalanci cikiyor, yildizlar yere falan dokulemezler bu durumda. Bir yildiz nasil yere dokulecekse artik. Yildizi kandil zannedersen boyle seyler yazarsin zaten. Coldeki bedevi nereden bilecek ne oldugunu salla gitsin.
O zaman 11 es, bazilari cocuk ( pedofili ), sinirsiz cariye falan. Bu devirde zor. Demek ki evrensel degil. Kolelikde var. O da bitti. Kuranin hukumleri bosa cikti.
Kölelik konusunu net bir şekilde anlattım ama demek anlayamamışsın.O zaman 11 es, bazilari cocuk ( pedofili ), sinirsiz cariye falan. Bu devirde zor. Demek ki evrensel degil. Kolelikde var. O da bitti. Kuranin hukumleri bosa cikti.
Kullandigim dilde bir sorun goruyorsaniz Nisa 89'u okumalisiniz. Belli ki okumamissiniz. Kendine biat etmeyenleri oldurme amacinda olan bir kitap emri de kendisi. Es sayisina 11 demistim 12 cikti. Sanirim bir tanesi de uvey oglu Zeyd'ten bosatip aldigi hanim. Bu arada iftira olarak addettiginiz nedir? Islamda kolelik ve cariyelik yok mu? Var. Bunun sizin cehaletiniz oldugunu goruyor, cahilliginizi affediyorum. Olabilir, onemli olan cehaletinde direnmemek.nucumunkederat enerjisi bitmek gibi bir manada siz nereden öğrendiniz yere döküleceğini. Onu geçtim cariyeler hakkındaki bilginin dayanağı nedir? Evliliklerinin ne sebeple olduğunun dayanağı nedir? Tevatüre binaen iftiradaki ustalığınızı azıcık dil konusunda da göstermenizi salık veririm.