Hiçbir şeyden zevk almayan biri ne yapmalı?

• Konuyu başlatan Godlixy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 220
Şahsi fikrim: Önemli değerlerini bilmediğin için zevk almıyor olabilirsin. Bir nevi pusulanı kaybetmişsin, daha doğrusu şimdiye kadar pusula işlevi gören şeyler işlevi yerine getiremiyor artık. Bu da aslında psişenin çağrısıdır: Ben kabıma sığmıyorum, gelişmem lazım.

Hiçbir şeyin zevk vermemesi kendi arzunla ilişki kuramamanın tezahürü olabilir. Kendi arzunun bulman lazım, bir başkası, toplum ne istiyor, ayrışman lazım.

Neden öğretmen, neden başka meslek değil de öğretmen? Bu soru değerlerine giden bir gösterge olabilir.

Bu nitelikleri neden istediğini düşün. Böyle değil misin? Neden böyle olmak istiyorsun? Böyle olmak için hangi adımları atabilirim?

Bu soruları bir evir, çevir.

Değerlerini tespit edip kendi arzunun izini sürdüğünde içinde kıvılcımlar çakacak.

Hocam öncelikle önemli değerlerimi nasıl bulacağımı bilmiyorum. Benim minimalist düzeyde hayallerim var. Örneğin öğretmen olmak, ileride rahat bir yaşamım olsun. Evim, arabam olsun. Eşimle birlikte dünyayı gezeyim.

Öğretmen olmak istememin sebebi öğretmenlere çok büyük saygı duyuyorum. Çalışma şartları hoşuma gidiyor ve mesleği eğlenceli buluyorum.

İstediğim niteliklere sahip değilim. Daha disiplinli olabilirim fakat duygularımı daha iyi kontrol edebileceğimi düşünmüyorum. Bir anlık sinirle insan her şeyi yapabiliyor mesela. Kontrol edemiyorum elimden gelmiyor. Ya da bazı şeylere fazla üzülüyorum, fazla heyecan duyuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı