Hiçbir şeye hevesim kalmadı

395014

Hectopat
Gelecek kaygılarımdan, yalnızlaşmaktan dolayı hiçbir şeye hevesim kalmadı. Hayatım şu an sadece spor, ev arası geçiyor. Hayallerim var, hedeflerim var ama hiçbir şey yapmaya hevesim kalmadı. Sürekli gelecek hakkında düşünüyorum. Geçmişin çok güzel olduğunu ve geleceğin çok karmaşık olacağını düşünüyorum. Aslında geçmişteki o zamanlar iyi hissetmiyordum ama şu an o zamanlar çok güzelmiş gibi geliyor. O denli içimde heves kalmadı ki 3 gündür sürekli markete gidip alışveriş yapacağım ihtiyacım var diyorum ama hala gitmedim. Yaptığım en büyük aksiyon terasa çıkıp bir dal sigara yakmak. Bağımlı değilim ama arada bir içmek iyi geliyor gibi. Bunu nasıl düzeltirim? Gitmek istiyorum ama içimde gram heves yok. Sanki hayat hep kötüye gidecekmiş gibi hissettiriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harekete geçmek lazım doğru diyorsunuz. İçimde bir heves oluşması için ne yapabilirim? Spor konusunda çok disiplinliyim, bunu nasıl gerçek hayata da yansıtabilirim?
Az önce işe girmekle ilgili konunu gördüm. Bende hem okuyorum hem çalışıyorum. Bence heves aranmamalı, aileme yük olmamak için mecburi çalışıyorum mesela. Herkes motivasyon/heves arar olmuş (normal). Özellikle shorts/tiktok/reels tarzı hızlı tüketim, yarı bilinçli izlenilen videoların yarattığı dopamin bağımlılığı olarak düşünüyorum. Kolay gelsin.

Az önce işe girmekle ilgili konunu gördüm. Bende hem okuyorum hem çalışıyorum. Bence heves aranmamalı, aileme yük olmamak için mecburi çalışıyorum mesela. Herkes motivasyon/heves arar olmuş (normal). Özellikle shorts/tiktok/reels tarzı hızlı tüketim, yarı bilinçli izlenilen videoların yarattığı dopamin bağımlılığı olarak düşünüyorum. Kolay gelsin.
Ben de sizinle aynı düşünüyorum. Anksiyete sorunum olduğu için iş konusunda sıkıntı çekiyorum. Muhtemelen geçen sene staj gördüğüm yere gireceğim. Teşekkürler.

Spor konusunda çok disiplinliyim, bunu nasıl gerçek hayata da yansıtabilirim?
Bence bulmaya çok yakınsınız, çünkü bugün bunu soruyorsunuz. İnsanoğlu bir şeyin cevabını samimi şekilde aramaya başlasın yeter ki, cevap yakındır.

Bu arada ipucu verebilirim:

Spor konusundaki disiplininiz, onu gerekli görüşünüz veya sevdiğiniz içindir.

Gerçek hayat için yapmanız gerekenleri de gerekli görün, ki gerekli zaten. Ve gerekli olduğu için de: Kendinizi onları sevmeye ikna edin.

Yani "sevmiyorum" demeyi bırakın; zihniniz "siz kendinize ne söyleyip duruyorsanız" o şekilde şekillenir. Sadece sık sık "sevmiyorum" dediğiniz için bile soğumuş olmanız muhtemel.

Bence bulmaya çok yakınsınız, çünkü bugün bunu soruyorsunuz. İnsanoğlu bir şeyin cevabını samimi şekilde aramaya başlasın yeter ki, cevap yakındır.

Bu arada ipucu verebilirim:

Spor konusundaki disiplininiz, onu gerekli görüşünüz veya sevdiğiniz içindir.

Gerçek hayat için yapmanız gerekenleri de gerekli görün, ki gerekli zaten. Ve gerekli olduğu için de: Kendinizi onları sevmeye ikna edin.

Yani "sevmiyorum" demeyi bırakın; zihniniz "siz kendinize ne söyleyip duruyorsanız" o şekilde şekillenir. Sadece sık sık "sevmiyorum" dediğiniz için bile soğumuş olmanız muhtemel.

Sporu genel olarak sevmiyorum hocam, bazı zamanlar kendimi zorlaya zorlaya gidiyorum. Mesela önce çantamı hazırlıyorum, kendime soruyorum devam etmeli miyim diye sonra ayakkabılarımı giyiyorum böyle böyle küçük adımlar ata ata işin sonunda gitmiş oluyorum. Benim asıl sıkıldığım şey spor yapmak değil oraya gitmek. Gereklilik konusuna katılıyorum. Gerekli görmeyi görmeyi gerçekten deneyeceğim. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Sporu genel olarak sevmiyorum hocam, bazı zamanlar kendimi zorlaya zorlaya gidiyorum. Mesela önce çantamı hazırlıyorum, kendime soruyorum devam etmeli miyim diye sonra ayakkabılarımı giyiyorum böyle böyle küçük adımlar ata ata işin sonunda gitmiş oluyorum. Benim asıl sıkıldığım şey spor yapmak değil oraya gitmek. Gereklilik konusuna katılıyorum. Gerekli görmeyi görmeyi gerçekten deneyeceğim. Tavsiyeniz için teşekkürler.
Bu durumda iradeniz oldukça kuvvetli, öyle görünüyor. Psikolojik olarak kendinizi ikna edecek olumlu cümleleri artırırsanız, zaten kuvvetli olan iradeniz daha da kolay/rahat şekilde işleyecektir.

Bu alanda ve tüm hayatta kolaylıklar ve başarılar dilerim, sağlıcakla kalın.

Bu durumda iradeniz oldukça kuvvetli, öyle görünüyor. Psikolojik olarak kendinizi ikna edecek olumlu cümleleri artırırsanız, zaten kuvvetli olan iradeniz daha da kolay/rahat şekilde işleyecektir.

Bu alanda ve tüm hayatta kolaylıklar ve başarılar dilerim, sağlıcakla kalın.

Teşekkür ederim hocam, siz de sağlıcakla kalınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı