Troll başlık %95. Ama yine de söyleyeyim böyle ağlamak yerine neden eksiklerini düzeltmiyorsun ?
Hocam bu kadar sert çıkmak doğru değil, kimsenin ne yaşadığını bilemeyiz. Troll da olabilir dediğiniz gibi.

15+ saat bilgisayara bakıyorum demişsiniz en azından bilgisayarla ilgili bir şeyler öğrenin, yazılım öğrenin, dil öğrenin, sosyalleşin, dışarı çıkma imkanınız yoksa kitap okuyun, evde spor yapmaya çalışın, müzik aleti öğrenebilirsiniz.
İmkân bol.

15 yaşında bir insana, kiloluyum diyor spor yapması gerektiğini de mi ben söyleyeyim? 15 saat bilgisayara bakma süresini azaltması gerektiğini ben mi söyleyeyim?

Demek ki kendisi farkında değil ve buraya yazıp yardım istemiş ne bu tavırlar?

Hiçbir vasfım yok diyerek kendini geri çekme. İllaki senin de başarılı olduğun alanlar vardır, farkında değilsindir. Hükümetin içinde ne vasıfsızlar var ülkeyi yöneten Yani kendinde suç bulma. Düşüncelerinde çok haklısın. Çünkü geleceği kara kara düşündürten bir ülkede yaşıyoruz. Özellikle gençler açısından sıkıntılı bir süreçteyiz. Pandemi eğitim ve arkadaş kurma ortamına çok büyük engel oldu. Okullarda sosyalleşmeniz gereken yaşlarda evde oturmaya mahkum oldunuz.

Yaşın daha çok genç. Kilo sorunlarını halledersin. Boşluğa düştüğünden dolayı depresyona girmişsin. Kendine hobiler edin. Bilgisayar oynamakta bir hobidir fakat abartma. Başka aktiviteler de yapmaya çalış. Pandemi ortamından kurtulabilirsek, okullar açıldığı zaman toparlanacağını düşünüyorum. Şu an sadece kendini yalnız hissediyorsun. Ama unutma arada yalnız kalmakta iyidir. Kendini toparlamak için büyük bir fırsatın var diye düşün.

Bana sorarsanız gidin çizgi roman okuyun,kitap okuyun,müzik aletleri öğrenin,bilgisayarı azaltın.
15+saat ne yahu.
Ha bu arada en önemli 2 faktör:
Spor yap.
Mesela basket oynayabilirsiniz.
Biraz kiloyu azaltırsanız özgüveniniz yerine gelir.

2. : Kesinlikle dil öğrenin.
Ben ALMANCA öğrenicem dedim ve öğredndim.
Henüz 13 yaşındayım ve 2 dil biliyorum.
Dil öğrenmek çok keyifli.
Ha bu arada evet ülkenin yaşam şartları ''BERBAT''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…