Hiçbir vasfım yok

Hiçbir vasfım yok diyerek kendini geri çekme. İllaki senin de başarılı olduğun alanlar vardır, farkında değilsindir. Hükümetin içinde ne vasıfsızlar var ülkeyi yöneten :) Yani kendinde suç bulma. Düşüncelerinde çok haklısın. Çünkü geleceği kara kara düşündürten bir ülkede yaşıyoruz. Özellikle gençler açısından sıkıntılı bir süreçteyiz. Pandemi eğitim ve arkadaş kurma ortamına çok büyük engel oldu. Okullarda sosyalleşmeniz gereken yaşlarda evde oturmaya mahkum oldunuz.

Yaşın daha çok genç. Kilo sorunlarını halledersin. Boşluğa düştüğünden dolayı depresyona girmişsin. Kendine hobiler edin. Bilgisayar oynamakta bir hobidir fakat abartma. Başka aktiviteler de yapmaya çalış. Pandemi ortamından kurtulabilirsek, okullar açıldığı zaman toparlanacağını düşünüyorum. Şu an sadece kendini yalnız hissediyorsun. Ama unutma arada yalnız kalmakta iyidir. Kendini toparlamak için büyük bir fırsatın var diye düşün.
İşte söylemeniz gereken şey. @Abi yapma

1 gün= 24 saat. 15+ saat bilgisayara bakıyorum diyor, günde 7 saat uyusa 16+7 =23 bunun kahvaltısı var, akşam yemeği var var da var. Buradan da anlayabilirsiniz troll olduğunu.
Belki de net hesaplamamıştır.Biraz abartı da olabilir.Şuan internetten iletişim kurduğumuz için ses tonu,jest ve mimikler gibi ögeler de devre dışı.Olayın doğruluğunu tam olarak sorgulayamayız. Son olarak troll konu diye söyleceğinize öneriniz varsa yazıp geçebilirdiniz. Ben de troll olma olasılığını düşündüm ama troll konu diye yazmanın manası olmadığını düşünmekteyim.

15 yaşındayım, lise 1. sınıf öğrencisiyim. Asosyalim, günümün 15+ saati bilgisayar başında geçiyor. Çok kiloluyum dış görünüşümü beğenmiyorum. Hiçbir şeyden beklentim kalmadı artık hiçbir vasfım yok hiçbir özelliğim yok. Bazı şeyleri kafama o kadar çok takıyorum ki artık nefes almakta güçlük çekiyorum. Güzel ülkemde yaşam şartları zaten bu kadar zor iken geleceğimi düşünmek beni çok yoruyor. Bıktım tükendim ölümden korkmuyorum artık.
Hepimiz vasıfsız doğduk. Sonradan öğrendik ve geliştik. Mutlaka hareket kat hayatına.

1 gün= 24 saat. 15+ saat bilgisayara bakıyorum diyor, günde 7 saat uyusa 16+7 =23 bunun kahvaltısı var, akşam yemeği var var da var. Buradan da anlayabilirsiniz troll olduğunu.
Anlayamazsın. Yaşadığımız bu zor günlerde derdini her yerde anlatamayıp, içinde yaşayan genç arkadaşlar da olabilir. Bu arkadaşımız bulunduğu durumdan kurtulmak istediği için bir cesaret gösterip konu açmış. Herkes psikolojik olarak sağlam irade gösterecek diye bir şey yok. Kaldıramayanlar olabilir.

Burada bize düşen vazife troll veya değil yardımcı olmaya çalışmaktır. Ya kurduğun cümleler yüzünden intihara teşebbüs ederse ne olacak? Bunları düşünerek yorum yapman gerekir. Belki de arkadaşın yardım çığlıkları bunlar. Çünkü kimin ne yaşadığını, ne hissettiğini bilemeyiz. Biz insanlığımızı yapalım da, varsın konu troll olsun. Bana sorarsan troll değil. Ülke nüfusunun yarısından fazlası son zamanlarda depresyona girdi. Sen de yapacak bir şeyin olmadığından, oturup gün ve saat konusunu hesapladığına göre bir çeşit depresyondasın demektir mesela :) Anlayışlı olmamız gerek. Böyle böyle Türkiye'yi hak ettiği pozisyona getirebiliriz.

Anlayamazsın. Yaşadığımız bu zor günlerde derdini her yerde anlatamayıp, içinde yaşayan genç arkadaşlar da olabilir. Bu arkadaşımız bulunduğu durumdan kurtulmak istediği için bir cesaret gösterip konu açmış. Herkes psikolojik olarak sağlam irade gösterecek diye bir şey yok. Kaldıramayanlar olabilir.

Burada bize düşen vazife troll veya değil yardımcı olmaya çalışmaktır. Ya kurduğun cümleler yüzünden intihara teşebbüs ederse ne olacak? Bunları düşünerek yorum yapman gerekir. Belki de arkadaşın yardım çığlıkları bunlar. Çünkü kimin ne yaşadığını, ne hissettiğini bilemeyiz. Biz insanlığımızı yapalım da, varsın konu troll olsun. Bana sorarsan troll değil. Ülke nüfusunun yarısından fazlası son zamanlarda depresyona girdi. Sen de yapacak bir şeyin olmadığından, oturup gün ve saat konusunu hesapladığına göre bir çeşit depresyondasın demektir mesela :) Anlayışlı olmamız gerek. Böyle böyle Türkiye'yi hak ettiği pozisyona getirebiliriz.
Vay be sonunda,tebrik ederim

Zaman her şeyin ilacıdır derler. Hepimiz bu vb şekilde duygulara az çok kapılmışızdır. + ve - yönleriyle hayat her şeyiyle, insana birçok şeyi istenmese de öğretir. Yeterki doğru yere bakmasını bilmek ve bunu da, yaşamın içerisine enpoze ederek devam ettirmek önemli olan. İnsanoğlu düşmeden bir yerleri acımadan, kalkmasını öğrenemez bundandır ki, yaşamın her alanında zorluklar olacak bu bir süreç, diğer bir deyişle imtihan dünyası diyelim. Aceleye ve karamsarlığa yer verilmemeli derhal bunları terkederek, her şeyi daha objektif şekilde ele alarak ve gözden geçirerek, hobiler edinilmeli bir enstruman çalmak vb gibi mesela, rutinler terkedilerek değişik aktivitelere yönelinerek, farklı olan meziyetler öğrenerek hayattan daha fazla, tecrübeler ve kazanımlar elde edilmeye bakılmalı. Belli yaş aralıklarında, insanoğlunun tabiatına bağlı şekilde geçirdiği farklı varyantlarda sendromlar olabilmektedir doğası gereği. Örneğin çok mutlu gördüğünüz bir insanın, aslında sizden daha mutsuz olduğunu bilemez ya da göremessiniz. Hayat bir tiyatro sahnesine benzer herkesin bu dünyada farklı alanlarda, çeşitli rolleri vardır ve, herkes kendine bir rol üslenerek hayatını tatlısıyla acısıyla devam ettirmeye çalışır. Doğrusuda bu olacaktır. Hayattan öğrenilen deneyimler ve kazanımlarla, bu daha da fazla ileriye doğru sizi taşıyacak ve hayattan öğrenilecek birçok şeyin olduğunu düşündürecektir azimle ve kararlılıkla öğrenmeye devam etmenizi sağlayacaktır. Azmin elinden ne kurtulmuşki. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı