Hidrolik Fren ile Disk Fren arasındaki fark nedir?

Mesajı okuyup anlamadan yazdığın belli. İkisi de balatalı sistemi kullanır. Farkları şudur. Mekanik frenlerin tepki hızları hidrolik kadar iyi değildir. Ve herhangi bir parkur da giderken mekanik fren ile harcıyacağınız güç daha fazladır. Çünkü fren koluna yapılacak baskı daha çok olacaktır. Bu yüzden herhangi bir iniş sırasında yada parkur kullanımında bisiklete olan odağınız kaybolacaktır. Bunu yaşamamak için hidrolik en iyi çözümdür. Tek parmak ve en az güç ile en iyi tutuşu hidrolik frenler verir. Günlük kullanım için ise hidrolik alacaksın diye bir şart da yok. Ayrıca mekanik frenle kalkıp double barspin,tailwhip gibi hareketleri yapamazsın. Hidrolik yağlı olduğu için kablo mesafelerini uzatarak az masraf ile bunu çözebilirsin. Az biraz Google araştırması ile downhill,freeride,dirt jump,enduro,all mountain türünde ki bisikletlerde neden sürekli hidrolik kullandığını anlarsın. Ayrıca bunun için ayrı bir konu oluştur. Bunun yeri burası değil.
 
Bilgilendirme için teşekkürler. :) Bende yakın zamanda bir bisiklet merakı başlamıştı da. Şuan 300 TL'lik lanet olası ÜMİT marka bisiklet kullanıyorum almaz olaydım. Aldığım gün pedala fazla bir abanma ile pedal yuvası kırıldı. Yaptırdım ve birçok sorun oldu. 1 ve 2. Vitese atmıyor nedense atıyor fakat tekrar 3'e atıyor. Neyse bunun yeri burası değil dediğiniz gibi. İyi satışlar umarım yakın zamanda alıcı bulursunuz. Ve yakın zamanda da bisiklet hakkında sorunlarım ile ilgili konu açmayı düşünüyorum ordan yardımcı olursanız sevinirim. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı