İnceleme Hifiman Edition XS

Böylesi de mantıklı ama alacağı teknik performansın yanında göz ardı edilir çünkü EXS alırsa tonal denge, teknik performans, analitik sunum, iyi bir dinamik sahne vesaire konu gider. EQ olayında da başarılı donanım tabanlı ses imzasında da oynama yapabilir. EXS evet biraz sakat ürün ama global desteği de mevcut. Kulaklığı her türlü DAC'ta kullandım hepsinde çok iyi tepki verdi. Gerek teknik performans gerekse tonal dengede. O sebeple böyle bir kulaklıkla başlaması çok yönlü bir başlangıç olur evet riski var ama göz ardı ederdim ben şahsen. EXS alacaksa zaten Fiio'dan uzak dursun 14 ohm kulaklığı doğru düzgün sürse bile ben güvenmiyorum. Yani Hifiman'e güvenim Fiio'dan daha çok. Adamlar kullanıcısına her türlü güveniyor müşteri desteği gerçekten çok iyi. Akalın müzik de buna daha çok ayak uydurursa güzel olur. Çünkü Hifiman kulaklığımın değişimi için onay verdiğinde onlar şaşırdı ben şaşırmadım ama. Adamlar kronik sorunlardan haberi var ve desteği iyi sağlıyor Hifiman. Schiit de iyi bir markadır ürünlerine güveni tam devre topolojisinde mükemmel noktaya geldiler. Op-amp'ı tamamen bırakıp Unity ile Discrete'e geçtiler. Öyle bir amfi cidden zor. Yüksek empedansta Class AB'ye geçiş yapmayan amfi. Düşük dirençte de stabil çalışıyor.

K7 ile nano ikilisini kullanıyorum, kutudan çıkan kablo gerçekten iyi değildi. Open hearth aldım Çin'den. Nano da 14 ohm empedansa sahip, K7 harika bir cihaz.

K7 ile nano ikilisini kullanıyorum, kutudan çıkan kablo gerçekten iyi değildi. Open hearth aldım Çin'den. Nano da 14 ohm empedansa sahip, K7 harika bir cihaz.
Renk körlüğümün azizliği 300 ohm ile 16 ohm çizgilerini karıştırmışım. Başka işle uğraşıyordum buraya da dönünce anlık dalgınlık yaşadım. Ancak K5 Pro cidden stabil bir cihaz değil o sebeple ihtimal verdim. K7 balanslı çıkışı ile daha iyi bir amfi kabloyu umarım balanslı almışsınızdır o amfinin olayı o zaten. Single-ended'da pek espirisi yok bana kalırsa. Tabi imkanı varsa ben hala Schiit Magni Unity öneririm lineer güç kaynağı beraberinde geliyor. K7 ile EXS de uyum sağlar biraz daha az verimli EXS ama bir şey ifade etmez o.

Son düzenleme:

Çok ezbere konuşuyorsun, K7 de dengeli çıkıştan daha fazla güç alıyoruz o kadar. Nano zaten düşük empedansa sahip hassas bir kulaklık, düşük güç modunda 6.35 mm standart çıkışı kullanıyorum. Dengeliyi denedim normal çıkış kesinlikle daha iyi performans gösterdi, düşük empedanslı kulaklıklarda genel olarak dengeli çıkışa ihtiyac olduğunu düşünmüyorum.

Uzun uzadıya yazı yazdım da vazgeçtim. Planar sürücüye R2R DAC/Amp önerisi ezberedir açıklamasını yapardım da cidden vazgeçtim. SMPS güç kaynağına sahip DAC/amp'in lineer güç beslemesine sahip DAC/Amp ile kıyaslanması tamamen ezberedir.
Single-ended'da pek espirisi yok bana kalırsa.
Benim yazdığım bu yazıya karşılık aynı amfinin balanslı çıkışıyla kıyaslayıp single'ı daha iyi demek de ezberedir. Senin bu yazdığım yazıya karşılığın bu kadar basit bir kıyaslamaysa ve bu şekilde devam edeceksen lütfen daha yazı yazma. Fiio K7'nin balanslıda verdiği gücü single-ended'da veren amfi öneriyorum K7 şahane deniyor. Günü kurtaracaksak Fosi'nin mikrofon girişli Fiio'ya benzer çözümleri de var istersen ona da bakabilirsin devreleri aynı parçaları aynı bir de mikrofon girişi var şahane değil mi? Basmakalıp işler ne zaman övülmekten çıkacak anlamıyorum. Magni serisinin 5. revizyonu geldi adamlar sürekli yenilik getiriyor. Fiio K5'e noldu? ESS chipi eklediler amfi 300 ohmda dayanamayıp kendini salıyor. Kaç sene evvel aldığım dahili ses kartı bundan daha temiz yapıya sahipti. Kaynak atardım da gerek yok kendin araştır bul ne de olsa ezbere konuşuyorum.

Planar manyetik iyi hoş da bas' ın b si yok bu sürücülerde. Belki bir projenin belli kısmı yada tamamı ne üzerine çalışıyorsan artık mükemmel ürünler armatür gibi yapayda değil gayet doğal ve temiz ses iletiyor ama alt frekans yok denecek gibi bişey. Orta frekansların da bir kısmı uzaktan geliyormuş gibi bir ses üretiyorlar ama orta ve üst frekanslarda çok iyi sürücüler.
Kayıpsız müzik dinlemek için bile alınmaması lazım bence planar manyetik sürücülü kulaklık. Sadece projelerde kullanmak mantıklı gibi geliyor bana.
Alto seslerden hoşlanan birisi olarak çok ısınamadım bu sürücülere.

Hocam çok merak ettim şimdi, hangi planar kulaklıkları kullandın?

Model belirtirseniz çok daha iyi olur Hifiman egg-shaped dizaynların hepsi alt tonlarda rakiplerine kıyasla genelde daha iyi yetkinliğe sahip sadece dokusu farklı siz vurucu bas istiyorsanız focal gibi kulaklıklara bakmanız gerekir.

Kullandığınız kaynaklara göre değişiklik de gösterir çünkü çok kaprisli bir kulaklık 2 yıldan beri birçok farklı kombinasyonla denedim. Potansiyeli çok üst noktada düzgün eşleştirmek lazım. Hissiyatı yok bu da bass yok gibi algılanabilir veya sıkı gibi algılanabilir ikisi de yanılgı üzerine yapılan yorumlardır. Hi-Fi TR'de daha kapsamlı incelemem mevcut oradan da bakabilirsiniz bunu detaylıca açıkladım. Dinamik ile planar birebir kıyaslanamaz zaten özellikle bas dokusu özelinde. Kaldı ki arkası en açık kulaklıklar olmasına rağmen gayet iyi bas performansı var. Planar alan kişi hem bas hem de açıklık ve sahneyi aynı anda istemektedir. Bir de buna o bası üretirken mid ve üst bölgelerde sıkıntı yaşatmaması avantajı da vardır. Analitik sunum tercihiniz yoksa zaten pek bulaşmayın. Pro audio tarafından da kullanılabilir özellikle Ananda serisi EXS'e göre çok daha uygun olur.

Hocam çok merak ettim şimdi, hangi planar kulaklıkları kullandın?

Aslında kulak içi modeller kullandım.
ARTTI T10 ve KZ HBB PR2 kulaklıkları IBASSO DC03 DAC ile denemiştim.

Çok hızlı tepki veriyor ve frekansları ayırmada baya başarılı gibi ama bas tarafında öyle zengin, derin baslar duymadım.
Elektronik müzikle bile test ettiğimde bas yok gibi geliyordu yukarıda ki ürünlerde.

Belki de kullandığın üründe dediğin gibidir ben planar sürücü kullanan kişilerin deneyimleri de benim dediklerimi desteklediği için böyle bir yorum da bulundum.

Son düzenleme:
Belki de kullandığın üründe dediğin gibidir ben planar sürücü kullanan kişilerin deneyimleri de benim dediklerimi desteklediği için böyle bir yorum da bulundum.
Kişisel istek ve model burada çok önemli. Dediklerinize karşı çıkmadım zaten böyle olması normal hissiyatı da olmaması dediklerinizi destekliyor bir bakıma. Zaten kulak içi modellerde planar da tercih etmem ben. Kulak içi de pek kullanmıyorum şu sıra. Kullanacaksam da dinamik olmasını tercih ederim. Belirttiğiniz modellerden bir tanesi de açık kapsül zaten yani açık kapsül kulaklıkla kapalı kapsül arasında bas farkı illa ki olur ama kapalı kapsüle göre de daha iyi ayrım olacaktır tamamen akustik yapı ve tasarım bazlı avantaj dezavantaj yer alıyor. Planar da kapalı kapsülde pek başarılı değil zaten. Bir DanClark Audio vardır o kadar onu bile tercih etmem Planar'ın ruhuna ters.

Hifiman hariç Planar tercihini de yapmam büyük ihtimal. Şu anda Egg-shaped dizayn çok mantıklı konumda buna da sürekli inovasyon geliyor. Firma Planar kulaklığı en iyi temsil eden firmalardan biri. Kriterleri olması gerektiği gibi karşılıyor. Bas olayında da hissiyatı olmamasından kaynaklı tabi ki de dinamik kulaklık gibi vurucu çalmayacak ancak roll-off olmadan bu kadar açık kapsülün bas üretebilmesi bunu başarılı yapar. Bunun haricinde de sadece EXS özelinde konuşacaksam kulaklık ters fazda çalışıyor gibi duruyor tabi ki çift taraflı çalışıyor ters faz demek yanlış olur ama manyetik akısı biraz dengesiz ve dışa dönük bana kalırsa. Özellikle bas tarafında ciddi manada dışarı ile içeri arasında fark var bu da bas sahnesi yaratıyor zaten. O vuruculuk ve hissiyat beklentinizi Planar karşılamaz. Yazdıklarım size karşı değil genel bilgilendirme maksatlıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…