Hifiman HE400SE mi Edition XS mi?

Uzun süredir K701 ile mutluyum kendim belirli PEQ’ler yaparak gayet iyi müzik dinliyorum fakat daha iyi sahne için farklı kulaklıklara bakmaktayım.

Planar magnetic kulaklıklara K701 alırken soğuk dururdum detaylıca incelemesini bile yapmadım çünkü aşırı ağır olmaları bile beni soğutuyordu fakat yine de daha iyi sahne ve çözünürlük için ve HD800S artık hayalden de öte olduğundan bu iki kulaklık arasında kaldım. Tabii ki HE400SE çok daha giriş seviyesi kalsa da performansı ve ses dengesini aşırı beğendiğimden mütevellit bu ikisi arasında seçim yapacağım.

Esasında Edition XS için 12.000₺ gibi bir para vermek şu anda benim için fazla gelse de uzun yıllar bu kulaklık beni sıkmayacağını düşündüğüm için iki seçenek arasında kaldım. Fiyat performans olarak HE400SE çok daha iyi bir tarafta kalsa da XS fiyatını HE400SE kadar hak eden bir kulaklık mı sizlere sormak istedim. Kullanacağım ses kaynağı (AE-5 Plus) 300 Ohm’da 95mW 33 Ohm’da yaklaşık 250-280mW güç vermekte. RAA’da ise Pure Class almış bir ses kaynağıdır planar magnetic için yeterince iyidir yani. Desteğinizi rica ederim. Sizce ilk etapta HE400SE alıp beğenirsem XS mi geçeyim yoksa bu kur artışından daha da fazla zarara uğramadan XS alıp yoluma devam mı edeyim? Bir de bilenleriniz varsa Akalin Müzik bu Hifiman kulaklıklarını kendisi deneme amaçlı stüdyosunda sunmakta mıdır? Mesai saatleri içerisinde aramaya hiç vaktim olmadı burada bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?

Ek olarak bir kaç incelemenize baktığımda Hifiman’in renksiz olduğu belirtilmiş. Bu benim için hiç sorun değil çünkü renkli bir kulaklık veya güzel, oturmuş bir sunuma sahip bir kulaklık arayışı içerisinde değilim genelde dinlediğim müziklerde vokal çok nadir olmakta ve bu müziklerin tek ihtiyacı sahne imaging ve çözünürlük oluyor bunlar iyileştikçe müzikte verilmek istenen duygu zaten alınmakta bu sebeple tonalite çok daha geri planda kalıyor. Ayrıca K701 için jaakko’nun yaptığı orta frekansı arttıran sıcak tondaki PEQ ayarlarını sadece rock müzikte sevebildim gideri var diyebildim sadece. Onun harici K701′i PEQ ile olabildiğince flat hale alıp o şekilde kullanmaktayım ve daha çok memnun kalmaktayım. Tek amacım PEQ ayarı yapmadan kulaklığı ham haliyle renksiz ama bir o kadar çözünürlüğü yüksek ve sahnesi k701′e kıyasla katbekat daha iyi bir kulaklık peşindeyim. İlerleyen zamanlarda HD800S gibi bir düşüncem vardı esasında fakat sürücünün açılı bir şekilde yerleşmesinden kaynaklı ve yapılan test sonuçlarında da aşırı yüksek (yapay veya garip sahneleme) çıkması neticesinde vazgeçtim. Zaten kur artışı sebebiyle kulaklık erişebileceğim bütçenin çok ötesine çıkmış bulunmakta.

Genel itibari ile nasıl bir kulaklık arayışında olduğuma netlik kazandırması açısından K701 için kendi yaptığım PEQ ayarı;
Eki Görüntüle 1826758

Bununla beraber max rate’lere baktığımda benim ses çıkışının çok ötesinde olduğunu gördüm. Gerek max VRMS gerek max current gerek max W olacak şekilde fakat ölçülen max watt 2W deniyor yani bu tarz bir güçte zaten kulak dayanmaz diye düşünüyorum planar olduğu için de emin olamıyorum.
Eki Görüntüle 1826759
Eki Görüntüle 1826761

AE-5 -> Hifiman HE400SE;
Eki Görüntüle 1826762
Eki Görüntüle 1826764
AE-5 -> Edition XS;
Eki Görüntüle 1826766
Eki Görüntüle 1826768

HE400SE;
Nom. power rating: 2 W (estimated)
Max. voltage: 7.5 Vrms (22Vpp)
Max. current: 270 mA

Edition XS (2023 olanı);
Nom. power rating: not specified (assumed 2W)
Max. voltage: 5.5Vrms (15Vpp)
Max. current: 400mA
@246675
Bu ölçümlere göre eğer XS Edition ve HE400SE için sürme konusunda ortalama bir noktada kalıyorsam HE400SE alacağım çünkü XS Edition’ı tam potansiyeli için ek olarak schiit veya topping ürünlerine verecek bütçem bulunmuyor. AE-5 Plus için maksimum kar-zarar ilişkisine göre seçim yapmak istiyorum. Ya da Presonus Eris 3.5 alıp K701 ile biraz daha devam mı edeyim?
Hocam yukarıda planar magnetic kulaklıklara biraz önyargı gösterdiğini belirtmiştin.

Benim tercihim şahsen, planar magnetic kulaklıklara karşı önyargımı kırıp deneyim kazanmak için HE400SE alıp XS'de geçerdim. Oradan sonra Sundara, belki Arya.

Düzenliyorum, direkt Sundara'ya geçerdim.

Odan müsait değilse monitöre geçmen mantıklı olmaz. DAC'iniz de güçlü zaten. XS beslemeyebilir ama DAC'in iyi, ileride bence sadece bir Magni ile çözersiniz işi.

Eklemek gerekirse Fostex kulaklıklarına da bakabilirsin. Fostex kalitesiz görünürse ModHouse Argon var, çok öneriliyor. Audeze de düşünebilirsin ama pahalı kaçar. Daha Dan Audio var.

Uzun süre olmuş, hala unutmamışım :)

Son düzenleme:
Hocam yukarıda planar magnetic kulaklıklara biraz önyargı gösterdiğini belirtmiştin.

Benim tercihim şahsen, planar magnetic kulaklıklara karşı önyargımı kırıp deneyim kazanmak için HE400SE alıp XS'de geçerdim. Oradan sonra Sundara, belki Arya.

Düzenliyorum, direkt Sundara'ya geçerdim.

Hocam Susvara demek istediniz galiba Sundara zaten XS'ten daha ucuz direkt ona geçeyim o zaman. :D

XS'ten sonra Susvara Arya gibi daha da üst seviyeye geçmem için benim önce sınıf atlamam gerekir açıkçası.

Odan müsait değilse monitöre geçmen mantıklı olmaz. DAC'iniz de güçlü zaten. XS beslemeyebilir ama DAC'in iyi, ileride bence sadece bir Magni ile çözersiniz işi.
Odanın genişliği 2 metre diyebilirim esasında 25 veya 40watt gücünde bir monitor aşırı güçlü gelecektir burası için fakat yalıtım malzemesi duvardan sekme gibi birçok sıkıntının üzerinden gelmek aşırı zor geliyor. Ek olarak kulaklığın sahnelemesi monitörün sahnelemesine göre daha çok hoşuma gidiyor. İyi konumlandırılmış R1 de denedim beni tatmin etmedi KEF blade 2 denedikten sonra. Blade 2 orta yere çok kötü konumlandırmaya sahip olmasına rağmen kendine has zaten güzel bir atmosferi var. Artık sahneyi geçmiş ses çemberine girdiğin anda atmosferine kapılıyorsun. Dediğim gibi KEF Blade 2 olmadığı sürece beni pek tatmin etmeyecek sahneleme konusunda. Direkt olarak şunu diyebilirim 5 yıllık ara ara toz sayesinde jack girişi teklemesine rağmen Sennheiser Momentum IE bile benim daha çok hoşuma gidiyor R1'e kıyasla çünkü kulaklıkların verdiği sahne ve konumlandırma monitöre kıyasla daha farklı kalıyor. Yani bi KEF Blade 2 olacak ki kulaklıktan vazgeçeyim. Çünkü R1'e kadar sahne kafamda tam canlanmıyor ama bir kulaklıkta canlanması çok daha kolay geliyor kulağa 2 santim uzaklığı olsa da.

Eklemek gerekirse Fostex kulaklıklarına da bakabilirsin. Fostex kalitesiz görünürse ModHouse Argon var, çok öneriliyor. Audeze de düşünebilirsin ama pahalı kaçar. Daha Dan Audio var.
Amacım tamamen sahne olduğu için Hifiman daha uygun kalmakta ModHouse Argon'a bakabildim şu anda içlerinde ve sanki yarı açık hatta yarı bile değil ufaktan kapı arası kadar açık kapsül gibi geldi. :D

Hocam Susvara demek istediniz galiba Sundara zaten XS'ten daha ucuz direkt ona geçeyim o zaman. :D

XS'ten sonra Susvara Arya gibi daha da üst seviyeye geçmem için benim önce sınıf atlamam gerekir açıkçası.

Odanın genişliği 2 metre diyebilirim esasında 25 veya 40watt gücünde bir monitor aşırı güçlü gelecektir burası için fakat yalıtım malzemesi duvardan sekme gibi birçok sıkıntının üzerinden gelmek aşırı zor geliyor. Ek olarak kulaklığın sahnelemesi monitörün sahnelemesine göre daha çok hoşuma gidiyor. İyi konumlandırılmış R1 de denedim beni tatmin etmedi KEF blade 2 denedikten sonra. Blade 2 orta yere çok kötü konumlandırmaya sahip olmasına rağmen kendine has zaten güzel bir atmosferi var. Artık sahneyi geçmiş ses çemberine girdiğin anda atmosferine kapılıyorsun. Dediğim gibi KEF Blade 2 olmadığı sürece beni pek tatmin etmeyecek sahneleme konusunda. Direkt olarak şunu diyebilirim 5 yıllık ara ara toz sayesinde jack girişi teklemesine rağmen Sennheiser Momentum IE bile benim daha çok hoşuma gidiyor R1'e kıyasla çünkü kulaklıkların verdiği sahne ve konumlandırma monitöre kıyasla daha farklı kalıyor. Yani bi KEF Blade 2 olacak ki kulaklıktan vazgeçeyim. Çünkü R1'e kadar sahne kafamda tam canlanmıyor ama bir kulaklıkta canlanması çok daha kolay geliyor kulağa 2 santim uzaklığı olsa da.

Amacım tamamen sahne olduğu için Hifiman daha uygun kalmakta ModHouse Argon'a bakabildim şu anda içlerinde ve sanki yarı açık hatta yarı bile değil ufaktan kapı arası kadar açık kapsül gibi geldi. :D
HE400SE ile XS arası olarak düşünülebilir bence Sundara, pişman olacağını düşünmüyorum.

Ne yalan söyleyeyim hocam, uzun süredir ilgilenmiyorum be.

Edition XS kendi fiyat bandında en rahat tavsiye edebileceğim kulaklık. Ayrıca sürmesi zor değil. O konuda gözünüzü korkutacak bir durum yok. HE400SE falan hiç düşünmeyin XS’e yürüyün derim.
Bir üstattan alıntı. İkinci elde iyi bir pazarlık yaparsam 10.000 liraya XS alacağım gibi duruyor ya da krediyi böbrekle sigortalattırıp çekmek de mantıklı. :D

Tabi 2000 liraya HE400SE de denemek çok cazip eğer hoşuma giderse yetinebilirim. Bunu yazan kişinin kafasında 2 yıl önce en son HD800S vardı. :D

Son düzenleme:
Bir üstattan alıntı. İkinci elde iyi bir pazarlık yaparsam 10.000 liraya XS alacağım gibi duruyor ya da krediyi böbrekle sigortalattırıp çekmek de mantıklı. :D

Tabi 2000 liraya HE400SE de denemek çok cazip eğer hoşuma giderse yetinebilirim. Bunu yazan kişinin kafasında 2 yıl önce en son HD800S vardı. :D
2000 lira para degil bence o kulakliga. Millet o paraya BlackShark V2 ve G PRO X gibi komik kulakliklar satiyor :D

2000 lira para degil bence o kulakliga. Millet o paraya BlackShark V2 ve G PRO X gibi komik kulakliklar satiyor :D
Evet 8 ay kullanan birisinden alacağım SMSL gibi temiz amfiler ile kullanmış fotoğraflarda da düzgün gözüküyor. Kendisi sürekli kulaklık deneyen birisi merak eden başkası da denesin diye makul seviyede tutmuş fiyatı. Tek sorun kargolama olayı. Kargoda hasar almazsa iyi olur.

Evet 8 ay kullanan birisinden alacağım SMSL gibi temiz amfiler ile kullanmış fotoğraflarda da düzgün gözüküyor. Kendisi sürekli kulaklık deneyen birisi merak eden başkası da denesin diye makul seviyede tutmuş fiyatı. Tek sorun kargolama olayı. Kargoda hasar almazsa iyi olur.
Ben de HD 560S'i 3000 TL'ye satan birisini bulmustum ama open-back ortamim olmadigi icin alamamistim. Bazen gercekten 2. elde cok ucuza kaliteli kulakliklar alinabiliyor.

K701'i 2700'e amazondan almışken ikinci elde Q701'i 1700 liraya gördüm. Baya şok geçirmiştim. Ama Q701'in kafa bandındaki o bombeler bir yerden sonra batma hissi yapıyor. Düz deri olması çok daha iyi.

Sizin kulaklık şu an 6100TL :(
Aşırı hafif olmasa hiç hak etmeyecek bir kulaklık aslında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adama göre HE400SE çöp. :D Sanarsın kulaklarımız 70-160 arası duyuyor. :D Bu deliye göre HD8 DJ dünyanın en iyi kulaklığı gibi. 20Hz 12 dB bassı düşük diye sanal bir şekilde düşük olduğunu sanıyor. 2.4Watt senaryonu düşünüyor nominal rate ölçümlerinde kulaklık 2Watt çıkmakta. Çoğu kişi E10 minimum seviyede yeterli geleceğini söylüyor. XS için de aşırı gürültü istiyorsanız 600mW çıkış ister fakat normal senaryoda yine 300-400 mW yeterli şiddette ses vermekte. K701 de 94dB/mW fakat +20 dB vermeme rağmen gayet rahat yetiyor AE-5 Plus. Bu adam ya troll ya da çok dengesiz biri.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı