Hifiman HE400SE mi Edition XS mi?

Hocam yukarıda planar magnetic kulaklıklara biraz önyargı gösterdiğini belirtmiştin.

Benim tercihim şahsen, planar magnetic kulaklıklara karşı önyargımı kırıp deneyim kazanmak için HE400SE alıp XS'de geçerdim. Oradan sonra Sundara, belki Arya.

Düzenliyorum, direkt Sundara'ya geçerdim.

Odan müsait değilse monitöre geçmen mantıklı olmaz. DAC'iniz de güçlü zaten. XS beslemeyebilir ama DAC'in iyi, ileride bence sadece bir Magni ile çözersiniz işi.

Eklemek gerekirse Fostex kulaklıklarına da bakabilirsin. Fostex kalitesiz görünürse ModHouse Argon var, çok öneriliyor. Audeze de düşünebilirsin ama pahalı kaçar. Daha Dan Audio var.

Uzun süre olmuş, hala unutmamışım

Son düzenleme:

Hocam Susvara demek istediniz galiba Sundara zaten XS'ten daha ucuz direkt ona geçeyim o zaman.

XS'ten sonra Susvara Arya gibi daha da üst seviyeye geçmem için benim önce sınıf atlamam gerekir açıkçası.

Odan müsait değilse monitöre geçmen mantıklı olmaz. DAC'iniz de güçlü zaten. XS beslemeyebilir ama DAC'in iyi, ileride bence sadece bir Magni ile çözersiniz işi.
Odanın genişliği 2 metre diyebilirim esasında 25 veya 40watt gücünde bir monitor aşırı güçlü gelecektir burası için fakat yalıtım malzemesi duvardan sekme gibi birçok sıkıntının üzerinden gelmek aşırı zor geliyor. Ek olarak kulaklığın sahnelemesi monitörün sahnelemesine göre daha çok hoşuma gidiyor. İyi konumlandırılmış R1 de denedim beni tatmin etmedi KEF blade 2 denedikten sonra. Blade 2 orta yere çok kötü konumlandırmaya sahip olmasına rağmen kendine has zaten güzel bir atmosferi var. Artık sahneyi geçmiş ses çemberine girdiğin anda atmosferine kapılıyorsun. Dediğim gibi KEF Blade 2 olmadığı sürece beni pek tatmin etmeyecek sahneleme konusunda. Direkt olarak şunu diyebilirim 5 yıllık ara ara toz sayesinde jack girişi teklemesine rağmen Sennheiser Momentum IE bile benim daha çok hoşuma gidiyor R1'e kıyasla çünkü kulaklıkların verdiği sahne ve konumlandırma monitöre kıyasla daha farklı kalıyor. Yani bi KEF Blade 2 olacak ki kulaklıktan vazgeçeyim. Çünkü R1'e kadar sahne kafamda tam canlanmıyor ama bir kulaklıkta canlanması çok daha kolay geliyor kulağa 2 santim uzaklığı olsa da.

Eklemek gerekirse Fostex kulaklıklarına da bakabilirsin. Fostex kalitesiz görünürse ModHouse Argon var, çok öneriliyor. Audeze de düşünebilirsin ama pahalı kaçar. Daha Dan Audio var.
Amacım tamamen sahne olduğu için Hifiman daha uygun kalmakta ModHouse Argon'a bakabildim şu anda içlerinde ve sanki yarı açık hatta yarı bile değil ufaktan kapı arası kadar açık kapsül gibi geldi.

HE400SE ile XS arası olarak düşünülebilir bence Sundara, pişman olacağını düşünmüyorum.

Ne yalan söyleyeyim hocam, uzun süredir ilgilenmiyorum be.

Edition XS kendi fiyat bandında en rahat tavsiye edebileceğim kulaklık. Ayrıca sürmesi zor değil. O konuda gözünüzü korkutacak bir durum yok. HE400SE falan hiç düşünmeyin XS’e yürüyün derim.
Bir üstattan alıntı. İkinci elde iyi bir pazarlık yaparsam 10.000 liraya XS alacağım gibi duruyor ya da krediyi böbrekle sigortalattırıp çekmek de mantıklı.

Tabi 2000 liraya HE400SE de denemek çok cazip eğer hoşuma giderse yetinebilirim. Bunu yazan kişinin kafasında 2 yıl önce en son HD800S vardı.

Son düzenleme:
2000 lira para degil bence o kulakliga. Millet o paraya BlackShark V2 ve G PRO X gibi komik kulakliklar satiyor

2000 lira para degil bence o kulakliga. Millet o paraya BlackShark V2 ve G PRO X gibi komik kulakliklar satiyor
Evet 8 ay kullanan birisinden alacağım SMSL gibi temiz amfiler ile kullanmış fotoğraflarda da düzgün gözüküyor. Kendisi sürekli kulaklık deneyen birisi merak eden başkası da denesin diye makul seviyede tutmuş fiyatı. Tek sorun kargolama olayı. Kargoda hasar almazsa iyi olur.

Ben de HD 560S'i 3000 TL'ye satan birisini bulmustum ama open-back ortamim olmadigi icin alamamistim. Bazen gercekten 2. elde cok ucuza kaliteli kulakliklar alinabiliyor.

K701'i 2700'e amazondan almışken ikinci elde Q701'i 1700 liraya gördüm. Baya şok geçirmiştim. Ama Q701'in kafa bandındaki o bombeler bir yerden sonra batma hissi yapıyor. Düz deri olması çok daha iyi.

K701'i 2700'e amazondan almışken ikinci elde Q701'i 1700 liraya gördüm. Baya şok geçirmiştim. Ama Q701'in kafa bandındaki o bombeler bir yerden sonra batma hissi yapıyor. Düz deri olması çok daha iyi.
Sizin kulaklık şu an 6100TL

Sizin kulaklık şu an 6100TL
Aşırı hafif olmasa hiç hak etmeyecek bir kulaklık aslında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu adama göre HE400SE çöp. Sanarsın kulaklarımız 70-160 arası duyuyor. Bu deliye göre HD8 DJ dünyanın en iyi kulaklığı gibi. 20Hz 12 dB bassı düşük diye sanal bir şekilde düşük olduğunu sanıyor. 2.4Watt senaryonu düşünüyor nominal rate ölçümlerinde kulaklık 2Watt çıkmakta. Çoğu kişi E10 minimum seviyede yeterli geleceğini söylüyor. XS için de aşırı gürültü istiyorsanız 600mW çıkış ister fakat normal senaryoda yine 300-400 mW yeterli şiddette ses vermekte. K701 de 94dB/mW fakat +20 dB vermeme rağmen gayet rahat yetiyor AE-5 Plus. Bu adam ya troll ya da çok dengesiz biri.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…