Hifree, N65 veya Onvo scooter önerisi

trkykvrk

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, Onvo 012, Hifree G1 ve Nave65 arasında kaldım. Önerebileceğiniz model hangisidir ve neden? Ayrıca Hifree S1 Plus diye bir model gördüm fakat webde hiçbir tanıtım yok. Özellikle Hifrees1 Plus modelinin fiyatının ucuz olması cezbetti. G1 vs S1 arasındaki fiyat farkına değer mi yoksa S1 Plus fiyatı F/P olarak kacırılmaması gereken bir segment midir? Değerli görüşlerinizi bekliyorum. https://www.hepsiburada.com/hifree-s1-plus-elektrikli-scooter-pm-HBC00002XQYFB Özellikle bu model fiyat açısından alınsa pişman eder mi? Diğerlerine yaklaşık 3 katı vermeye gerek var mıdır?

Merhaba, Onvo 012, Hifree G1 ve Nave65 arasında kaldım. Önerebileceğiniz model hangisidir ve neden? Ayrıca Hifree S1 Plus diye bir model gördüm fakat webde hiçbir tanıtım yok. Özellikle Hifrees1 Plus modelinin fiyatının ucuz olması cezbetti. G1 vs S1 arasındaki fiyat farkına değer mi yoksa S1 Plus fiyatı F/P olarak kacırılmaması gereken bir segment midir? Değerli görüşlerinizi bekliyorum. https://www.hepsiburada.com/hifree-s1-plus-elektrikli-scooter-pm-HBC00002XQYFB Özellikle bu model fiyat açısından alınsa pişman eder mi? Diğerlerine yaklaşık 3 katı vermeye gerek var mıdır?
Merhaba, öncelikle Nave65'e ben pek güvenemiyorum. Bir fren sorunu varmış, o sorun çözüldü mü bilmiyorum fakat eğer çözülmediyse bence çok büyük risk. Sorun şu, belirli bir hıza çıktığınızda frene bastığınız zaman teker kitleniyor ve sizi üzerinizden atıyor. Daha detaylı bilgi için Bu videonun ilk 10 dakikasında bahsediyor, oraya göz atabilirsiniz. Yorumlarda da 2. yorumda bir kullanıcı bu sorundan bahsetmiş, benim tecrübem olmadı.

Hifree S1 ile G1 arasında ise motor gücü ve amartisör farkını görebildim resimlerine ve özelliklerine baktığımda. İkisi de çok yokuş çıkamaz gibi geldi, motor güçleri 350W ve 500W ikisi de tek çeker. Ama G1 düz yolda daha iyi sanırım. Ayrıca amortisör olarak da arada fark var anladığım kadarıyla.

Onvo 012 motor gücü olarak önde, 800W. Belli başlı yokuşları çıkabilir, fakat çıkamadığı yokuşlar kesin olur. Çok dikleri çıkamaz. Tek çeker çünkü 012 de. Ön amortisörü için çok sert diyenler de var, çözümü var diyenler de var. Fakat fabrika çıkışlı sertse müdahele etmek ne kadar doğru bilmiyorum. Belki de bütünlüğü için müdahele edilmemesi gerekiyor olabilir, tam bilgim yok. Müdahele edip kullananlar da var. Arka amortisörü ise eğer 12X Plustaki gibiyse bence gayet iyi. Bende 12X Plus var, gayet yaylanıyor, tabi ki daha iyileri de vardır fakat bütçe de ona göre artıyor.

S1 ise dediğim gibi 350W ve amortisörleri yok galiba. Diğerlerindeki fiyat farkı artı özellikler sağlıyor yani. Boş bir pahallılık değil.

Daha önemlisi siz ne için almak istiyorsunuz? En fazla bütçeniz ne kadar? Aradığınız özellikler ne? Çok yokuş çıkacakmısınız?

Bu ve bu videolar Hifree G1 hakkında daha detaylı bilgi sağlayacaktır. Ürün tanıtımı kanallarından ziyade bu gibi kanallar daha iyi ve objektif bilgi sağlayabilir diye düşünüyorum.

Günlük kullanım, işe gidip gelme dışarıda gezme vb. kullanacağım pek bir yokuş alan yok. S1 modeli için hiçbir video veya tanıtım bulamadım. Hifree kendi sitesinde bile ürünün altına g1 in özelliklerini yazmış, o derece belirsiz bir ürün.

Bu videoda 12X Plus'ı anlatıyor fakat bazı yerlerde tek çeker kullanıyor, tek çeker de 800W güç demek. Belki buna göre 012'nin yokuş performansını kıyaslayabilirsiniz. Ben çıkmadığı yerler de kesin olur yazmıştım ama performansı o kadar da kötü değilmiş sanırım. Kilo, rüzgar, boy da önemli tabi.

Günlük kullanım, işe gidip gelme dışarıda gezme vb. kullanacağım pek bir yokuş alan yok. S1 modeli için hiçbir video veya tanıtım bulamadım. Hifree kendi sitesinde bile ürünün altına g1 in özelliklerini yazmış, o derece belirsiz bir ürün.
S1 hakkında ben de bulamadım. Ama amortisörlerinin olmaması beni biraz soğuttu açıkçası. Amortisörün önemi büyük. Yokuş yoksa çift çeker için bütçe arttırmak zorunlu değil. Öyle daha güçlü oluyor ama elzem değil yani. Günlük kullanım içinse G1 veya 012ye bakabilirsiniz gibi duruyor size attığım videolar bence karar vermenize yardım edecektir.

012nin ön amortisörlerinden emin olsam onu önerebilirdim, çünkü motoru daha güçlü, fakat eğer çok sertse bu iyi bir şey değil. G1in de ön amortisörü var fakat motoru daha düşük.

Bu arada Onvonun yetkili servisi için çok şikayet var haberiniz olsun. Hifree ne kadar iyi onu bilmiyorum. Ülke genelinde satış sonrası iletişim biraz kötü galiba. O yüzden elinizin biraz alet edevat tutması avantaj. Ya da özellikle scooter tamiri yapan yerler var, onlardan güvenilir kişiler bulursanız öyle de çözebilirsiniz. Videosunu attığım Ateş Baskan'ın yanlış hatırlamıyorsam İstanbulda tavsiye ettiği bir kişi var, ben hiç gitmedim ama güvenilir olabilir.

Son düzenleme:
HiFree S1 Plus Scooter - MIEKO en detaylı bulabildiğim bilgi bunun altında yazanlar s1 plus modeli için. amortisör var ama ne kadar sağlıklı bilemedim, çocuk scooterı olmasından korkuyorum. 104 cm boy yazıyor . G1 modelini alacağım sanırım ama ağırlığından ve fiyatından dolayı s1 modeli daha cazip geldi. Yokmu hiç s1 plus kullanan agalar :)

HiFree S1 Plus Scooter - MIEKO en detaylı bulabildiğim bilgi bunun altında yazanlar s1 plus modeli için. amortisör var ama ne kadar sağlıklı bilemedim, çocuk scooterı olmasından korkuyorum. 104 cm boy yazıyor . G1 modelini alacağım sanırım ama ağırlığından ve fiyatından dolayı s1 modeli daha cazip geldi. Yokmu hiç s1 plus kullanan agalar :)
Attığınız linke baktım, tekerlekler bir dolgu lastik türü olan petek lastik şeklinde kullanılmış, bu konforu ve yol tutuşunu etkiler. Tamamen dolgu olmaması iyi, tamamen şişme olmaması kötü. Arka amortisörü göstermiş fakat ben anlamadım. Ön taraftaki için de bazı scooterlarda görüntü olarak koyuluyor o lastik, içi dolu mu bilmiyorum, bilgiler çok kısıtlı. Artı olarak scooterlarda tekerlek ne kadar küçük olursa o kadar risk artıyor. Çünkü bir çukura girdiği anda oradan çıkamazsa, hızınız da yüksekse, Allah korusun, düşersiniz. Ve ekipmanlarınız da yoksa pek iyi olmaz. Batarya olarak da düz yolda 30 km menzil demiş, bu menzil testlerinde bazı şartlara uyarak yapıyorlar, mesela saatte 7 Km ile rüzgarsız hava gibi. Linkte düz yolda demiş, sizin boyunuz kilonuz ve hava şartlarıyla birlikte bu menzil azalabilir de artabilir de. Bu kadar bilgiden bunlar çıkıyor. Fakat unutmayın ki amortisörler önemli. Dışarıdaki kiralık scooterları deneyerek görebilirsiniz, tabi amortisörlü bir scooter da denerseniz farkı daha iyi görürsünüz.

Bilgileriniz için teşekkür ederim. NAUTICA NTSR04 Drive C500 Elektrikli Scooter Petrol Yeşili Fiyat & Özellik | MediaMarkt bu model hakkında bir bilginiz var mı? Fiyatına göre özellikleri üst görünüyor
Motoru Watt olarak onvo ile g1 arasında, motor kalitesini bilemiyorum, üretimi çin diyor. Ön amortisörü onvo 012den daha işlevli olabilir, ama G1'inkinden iyi midir bunu görebileceğimiz bir inceleme videosu yok sanırım. Bunun dışında arkasında amortisör yok gördüğüm kadarıyla, G1de var. Buraya kadar bakarsak, günlük kullanım için uygun gibi gözüküyor, sadece beni çin üretimi olması biraz düşündürdü. Bunların dışında tekerlekleri dolgu. Bu konfor açısından kötü dediğim gibi. Hızı da 25 km ile sınırlıymış sanırım, arttırma yolu olabilir fakat kaynak göremedim. Artı olarak bir tane freni var, motor fren varsa ve dengeliyse bu çok iyi bir şey. Fakat motor fren olduğuna dair bilgi göremedim.

Hifree Almayın 2 gün geçmeden pişman ettiler. Yanlış renk gönderdiler değişim istedim kargo ücretini kendiniz karşılarsanız değiştiririz ama göndereceğimiz yeni scooter istediğiniz renk olmayabilir kutuların üstünde renk yazmıyor diyolar...

Motoru Watt olarak onvo ile g1 arasında, motor kalitesini bilemiyorum, üretimi çin diyor. Ön amortisörü onvo 012den daha işlevli olabilir, ama G1'inkinden iyi midir bunu görebileceğimiz bir inceleme videosu yok sanırım. Bunun dışında arkasında amortisör yok gördüğüm kadarıyla, G1de var. Buraya kadar bakarsak, günlük kullanım için uygun gibi gözüküyor, sadece beni çin üretimi olması biraz düşündürdü. Bunların dışında tekerlekleri dolgu. Bu konfor açısından kötü dediğim gibi. Hızı da 25 km ile sınırlıymış sanırım, arttırma yolu olabilir fakat kaynak göremedim. Artı olarak bir tane freni var, motor fren varsa ve dengeliyse bu çok iyi bir şey. Fakat motor fren olduğuna dair bilgi göremedim.
ön teker titreme yapıyor neden olabilir hifree g1 aldım

Son düzenleme:
"Hifree g1 ön fren diske sürtüyor ufak bir yerde o normal midir ? Üstünde değilken elimle sürerken hep aynı noktaya gelince hem diskten sürtünme sesi geliyor hem scooter yavaşlıyor. Ayrıca düz yolda giderken bile direksiyonda anlık titremeler tekerlekte yalpalanlamalar oluyor, çözümü nedir başına gelen oldu mu ?"

Başka bir konuya böyle yazmışsınız. Diske sürtüyorsa fren ayarı yapmanız gerekiyor. Frenin orada birkaç çevrilebilir yer var, gevşeterek ya da sıkarak ayar yapmalısınız, İnternette videoları olmalı. Anlık titremeleri anlayamadım. Dümdüz yolda giderken mi oluyor? Çukur, tümsek vb. yokken mi? Video atabilir misiniz?

Fren ayarı için video. Sık karşılaşılan sorunlar için bu videoya bakabilirsiniz. Burada da bir sallanma sorunundan bahsediyor. Siz de daha belirgin ifadelerle araştırabilirsiniz, umarım bu videolar sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

Bu videoya bakar mısınız? Sanırım bu scooterda tank slapping denilen olay varmış. Yani gidon sallanması. Yorumlarda yazmışlar, video içerisinde de bahsediliyordur eğer böyle bir olay varsa. Yorumları okumanızda fayda olabilir. Gelecekte olabilicek sorunlar için de çözüm yazmışlar. Siz almadan önce bu videoları izlemiş miydiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı