Az daha bekle 8 GB modellerden al 980'i. Zaten DX12 çıktığında bir kaç adım daha öteye gidecek performans. İki kat vram ile buna biraz daha ömür verirsin.
5820K 'da SLI için pek uygun değil, X16 + X16 kullanmak için 5930K seçsen iyi olur. Anakartıda bir sefer alıyorsun, 4790K için pahalı anakarta gerek yok ama 5930K için Rampage V almak çok hoş olur.
1 ) Tabiikide X99 üzerine kuracağın sistem 980'leri daha iyi besler ama DX12 ile işlemci yükü azalacağı için oc'li 2600K bile üzmez diye düşünüyorum.
2 ) 5939K için kesinlikle en iyi anakartlardan biri olan Rampage V öneririm.
3 ) GT/saniye yani saniye başına gigatransfer oranı 2 kat arttığı için yaşanan 3-4 nanosaniyelik gecikme kayıp yaşatmıyor kullanıcıya. Bir seferde 10 kilo tuz götürüyorsun salondan mutfağa, ve bunu 9 saatte yapıyorsun DDR3 ile, fakat DDR4 ile bir seferde 20 kilo tuz götürüyorsun ve bunu 12 saatte yapıyorsun, CL 10 DDR3 ve CL 12 DDR4 arasında ki farkı anca böyle bir benzetme ile anlatabildim.
4 ) Evga öneririm, 780 classified'da ağzım açık kalmıştı soğutma performansında. Tamamen sana kalmış, testlere bakmakta tam doğru değil, eve getirip kasaya takınca testlerdeki sonuçları alamıyorsun tam olarak.
5 ) Nepton 280L kullanıyorum, ışığıda var, üst tarafa hem 14 hem 12 fan takılabiliyor, performansı da çok iyi. Şekil önemliyse Corsair GT serilerini bekle ya da amzondan al, tasarımları çok güzel.
www.corsair.com: Hydro Series™ H110i GT 280mm Extreme Performance Liquid CPU Cooler
Bunun rengi de değiştirilebiliyor, tasarımı da çok güzel.