High Power 600W güç kaynağı elektrik gitmesine karşı sistemi koruyabilir mi?

Crexyyy

Hectopat
Daha fazla  

Mesela bu güç kaynağı sistemi elektrik kesintilerine karşı koruyabilir mi, yoksa bir adet surge protection + akım korumalı priz alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Koruyabilir, ilgili korumalar tam ve pwr_ok doğru ayarlı.

En kaliteli PSU için bile tam koruma sağlar diyemeyiz. Elbette koruma önemli fakat elektrik kesintisi için tek çözüm UPS'tir.

Mesela bu güç kaynağı sistemi elektrik kesintilerine karşı koruyabilir mi, yoksa bir adet surge protection + akım korumalı priz alınır mı?

Aynısını 800W olanını kullanmaktayım, performance gd modeli High Power'in sağlam modellerindendie ve bir sürü koruması vardır.
Korkmana gerek yok, önlem almaktan zarar gelir mi dersen tabii ki hayır.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-05-04-21-47-45-799_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-05-04-21-47-45-799_com.android.chrome.jpg
    89,6 KB · Görüntüleme: 38
Peki sık elektrik kesintisi ve akım dengesizliği olan bir evde oturuyorum. Akım korumalı priz ile surge protection priz arasında fark var mı? Varsa hangisini almalıyım?

O zaman UPS alın, arada 1-2 kesinti için gerek yok derdim ama bu durumda UPS iyi olur.

İkisi de aynı olmalı, ben bu kadarını söyleyeyim bundan sonrasını @Yener K. devralır.

Peki sık elektrik kesintisi ve akım dengesizliği olan bir evde oturuyorum. Akım korumalı priz ile surge protection priz arasında fark var mı? Varsa hangisini almalıyım?

Evi veya tesisatı komple değiştirmeniz tüm elektronik cihazlar için daha sağlıklı.

UPS varsa akım korumalı priz şart değil. Akım korumalı prizler içinde bulunan varistör sayesinde yüksek voltaj koruması yapar. Bazı modellerde dediğiniz gibi devre de ekleyip özelliği artabilir.

Evi veya tesisatı komple değiştirmeniz tüm elektronik cihazlar için daha sağlıklı.
Şu anki powerım ile sürekli sorun yaşıyorum. Mesela Valorant oynuyordum sistem bir anda kendini resetliyor. Kernel 41 63 hatası yiyorum. Bu sorun powerdan mıdır kullandığım uzatma kablosundan mıdır yoksa ev tesisatindan mi bilemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı