High Power 600W PSU hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Bilgi için saol, değiştirirsem sebebi tamamen coil whine olmayacak, genel olarak da sesi biraz fazla geliyor sanki ve linkini verdiğim ürün değer olarak da ileriye dönük diye düşünüyorum. İleride ne olur ne olmaz şimdiden kestiremiyorum ama elimin altında bulunursa da iyi olur gibi bir düşünce sadece. Gerçi ses de sorun olmaktan çıktı, 5 adet Aigo C3 ve MSI Frozer L nin sesinden kasa tam çümbüş yeri oldu, PSU bunların yanında süt dökmüş kedi gibi kaldı.

MSI Frozer PWM fan da diğerleri PWM mi? Ses için, fanların devrini biraz düşürebilirsin.

Aigo' lar kontrolcüsü ile birlikte geliyor, kontrolcü de zaten 2 hız ayarı var ve düşükte kullanıyorum. MSI için ne yapsam karar verebilmiş değilim, açıkcası PC ye ince ayar yapacak zamanım da yok. Şimdilik bu şekilde gidiyor bakalım şafak ne zaman atarsa. Ama bütün fanlı donanımlar bir olunca tatsız bir durum ortaya çıktığı gerçek, öldürmüyor ama bunca uğraşa neden böyle olsun dedirtiyor.

Aigo' lar kontrolcüsü ile birlikte geliyor, kontrolcü de zaten 2 hız ayarı var ve düşükte kullanıyorum. MSI için ne yapsam karar verebilmiş değilim, açıkcası PC ye ince ayar yapacak zamanım da yok. Şimdilik bu şekilde gidiyor bakalım şafak ne zaman atarsa. Ama bütün fanlı donanımlar bir olunca tatsız bir durum ortaya çıktığı gerçek, öldürmüyor ama bunca uğraşa neden böyle olsun dedirtiyor.

MSI'ı Anakartın PWM girişine takmadın mı? BIOS'tan hızını düşür, kafan rahatlasın :) Bende 6 tane PWM olmayan fan var ve fan kontrolcüsüne bağlılar. Yaklaşık 600-700 RPM'de çalıştırıyorum ve çıt yok. Fanları bu ayara getirirsen, kafan şişmez.

Sağlam oyunlara girdiğimde 1200 RPM'e çekiyorum. Kulağımda da kulaklık olduğu için, sese dikkat etmiyorum. Zaten rüzgar sesinin dışında da bir ses gelmiyor.

MSI'ı Anakartın PWM girişine takmadın mı? BIOS'tan hızını düşür, kafan rahatlasın :) Bende 6 tane PWM olmayan fan var ve fan kontrolcüsüne bağlılar. Yaklaşık 600-700 RPM'de çalıştırıyorum ve çıt yok. Fanları bu ayara getirirsen, kafan şişmez.

Sağlam oyunlara girdiğimde 1200 RPM'e çekiyorum. Kulağımda da kulaklık olduğu için, sese dikkat etmiyorum. Zaten rüzgar sesinin dışında da bir ses gelmiyor.
Dediğim gibi işten güçten yorgunluktan pek zamanım olamıyor, MSI geldiğinde taktım, pinleri de CPU FAN pinlerine taktım geçtim. PWM girişi nedir, benim anakartta var mıdır bilmiyorum, ama bir ara araştırayım neymiş sık sık karşıma çıkmaya başladı üşendiğimden bakamıyorum.
Peki kontrolcü direk güç kaynağına bağlıyken ayar nasıl yapılacak, hoş o kadar umursamamışım ki güç kaynağına mı bağlı onu bile hatırlamıyorum.

Dediğim gibi işten güçten yorgunluktan pek zamanım olamıyor, MSI geldiğinde taktım, pinleri de CPU FAN pinlerine taktım geçtim. PWM girişi nedir, benim anakartta var mıdır bilmiyorum, ama bir ara araştırayım neymiş sık sık karşıma çıkmaya başladı üşendiğimden bakamıyorum.
Peki kontrolcü direk güç kaynağına bağlıyken ayar nasıl yapılacak, hoş o kadar umursamamışım ki güç kaynağına mı bağlı onu bile hatırlamıyorum.

Fan kontrolcünün kendi beyni var ve fanlar PWM olmasa da hızlarını ayarlamaya fırsat veriyor. Gücünü PSU'dan alıyor, ayarı ise kumandadan ya da panelden yapıyorsun.

PWM fan, 4 pinli fan oluyor. PWM giriş destekli anakarta, PWM fanı taktığın taktirde, BIOS'tan girip, istediğin RPM hızında ayarlayabilirsin.

PWM olmayan fanlar ise 3 pinlidir ve RPM değerleri fan kontrolcü dışında, hiçbir şekilde BIOS'tan ayarlanamaz.

Örnek bir PWM fan soketi:

02-1.jpg

İşlemci soğutucunun yanında gelen fan da PWM soketli bir fandır ve dikkat ettiysen, BIOS'tan hız ayarı yapılabildiğini görürsün.

Yukarıda da belirttiğim gibi kontrolcü de ayar var fakat yüksek ve düşük olmak üzere 2 kademesi var, bende düşükte kullanıyorum.
PWM dediğin buysa evet fanı biostan ayarlayabileceğimi biliyordum fakat ben sistemin sıcaklık durumuna göre kendi ayarlasın istediğimden ellemiyordum. Gerçi bu sürekli belli bir hızda çalışıyor gibi bir izlenime sebep oluyor.

Ben kullanıyorum sistemim de, biraz ses yaptığını söyleyebilirim, ayrıca ara ara cızırtı şeklinde ses de alıyordum. Ya coil whine söz konusuydu yada vidaları iyice sıkarak çözüme ulaşacaktım. Vidaları sıktım ama aynı zaman diliminde aldığım MSI işlemci soğutucunun sesinden başka bir şey duyamadığım için emin olamıyorum ve açıkçası çok da önemsemiyorum. Genel anlamda sıkıntı yaratan bir ürün değil ama yakın zamanda ani bir kararla Sharkoon SilentStorm Icewind 750W 80+Bronze alma gibi bir düşüncede yok değil kafamda. Aynı sese sahip olur mu düşüncesi ile gereksiz bir iş yapmamak adına şimdilik erteliyorum.

Golf topu yüzeyli kanatlar sürtünmeyi önler diyordum faydası yok mu yani?

Çoktan aldım hocam. 500W alacaktım ilerde değiştiririm diyordum HB sitesinde çok satanlarda görünce düşünmeden aldım High Power markası baya övülüyordu

High Power 600W 85+ Bronze 45A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı (HPG-600BR-H12S)

500 TL bandında olması gerekirken indirim olmamasına rağmen baya ucuz geldi normal mi arkadaşlar? Aranızda kullanan var mı? B450 anakart, RX570 ekran kartı ve Ryzen 5 işlemci ile kullanacaktım uyumlu mu?

Geçen sene 270 TL ye Hepsiburada'dan almıştım performans olarak memnun olsam da kablolarından nefret etmiştim o kadar fazla ki kasa içerisinde nereye sokacağınızı bilemiyorsunuz.
Golf topu yüzey sürtünmeyi azaltmak için değil aksine yüzey alanını artırarak daha fazla hava kütlesine etki edebilmek için.
Çin malı bir ürün zaten ekserisi artık Çin malı yanlış bilmiyorsam firma da Çin Firması ama kaliteli fena değil fiyat performans bir ürün.

Golf topu yüzeyli kanatlar sürtünmeyi önler diyordum faydası yok mu yani?

Çoktan aldım hocam. 500W alacaktım ilerde değiştiririm diyordum HB sitesinde çok satanlarda görünce düşünmeden aldım High Power markası baya övülüyordu
Belki benim ki için geçerlidir bilemiyorum. High Power iyi bir marka zaten, belkide alınabilecek her PSU bu derece ses yapıyordur benim beklentim sebebi ile yüksek olduğunu düşünüyorumdur, ne desem yalan. Ben sessiz, varla yok arası bir şey olur diye tahmin ediyordum, hatta KCAS almama sebebim ses sorunu olduğunu okumamdı.
İçinize sinmeyecekse iade şansınız vardır diye tahmin ediyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı