1543056134722.png

Sisteminizde yaşadığınız performans düşüşü, kilitlenme, zararlı etkisi, uygulama hatalarından kaynaklanan sorunsalları analiz etmek ve performans iyileştirmesi, zararlı etkisini inaktif etmek için bize HijackThis yazılımı ile yaptığınız tarama Logunu burada paylaşmanız gerekmektedir.

Kullanımı:

1)
Bir geliştirici tarafından yeni özellikler kazandırılan güncel sürümünü buradan indirip, arşiv dosyasından masaüstüne uygulamayı çıkartın.

Alternatif: Download HiJackThis Fork - MajorGeeks

Eski Sürüm: HiJackThis | Free software downloads at SourceForge.net

2) Bilgisayarınızı yeniden başlatın 3 dk işlem yapmadan bekleyin.

3) HijackThis yazılımına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın (XP için geçerli değil).

1543056459730.png

4) Açılan arayüzde, "Do a system scan and save a log file" butonuna tıklayın.

1543053000396.png

5) Otomatik olarak Hijackthis taraması başlayacak, taramanın tamamlanması sürece fare ve klavyeyi kullanmayın.
1543053111358.png

6) Tarama tamamlandığında HijackThis raporunu içeren bir Log dosyası karşınıza gelecektir.

1543053449185.png

*7) Log dosyasını incelememiz için buraya cevaplama bölümünden eklemeniz gerekmektedir.

1543053710016.png

Kod'a tıklayın.

1543053809056.png

Log'da yazanları mavi bölmenin içine yapıştırıp "Devam Et" butonuna basın.

Uyarı: Sitede kod eklemede sorun yaşarsanız kod paylaşımlarını altta verilen sitelerden birine yapıştırıp linki paylaşmanız gerekmektedir. Bu durumda *7. seçeneği şu anlık kullanmayın.

Paste ofCode

8) Ayrıca sisteminizde var olan sorunu detaylıca (Performans düşüşü, Malware varlığı şüphesi vb.) belirterek konuyu cevaplayın.
(Bunu yapmayana cevap verilmeyecektir)

Fixleme:

Konuda şahsım tarafından veya uzman kişilerden geri dönüş yapıldığında Hijackthis uygulama arayüzünden söylediğimiz satırların başlarına tik işareti koyun. Ardından "Fix checked" butonuna basın.
1543054420492.png

Son düzenleme:
@Abu! ,

Yeni yerel yönetici hesabı oluşturup o hesap üzerinden artık işlemlere devam edin. Mevcut belge ve masaüstü dosyalarını yeni hesaba aktarın.

Ardından Komut Satırını (CMD) yönetici olarak çalıştırın. Sırası ile işlemler bitene kadar bu kodları girip enterlayın.

Kod:
sfc /scannow

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /scanhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /checkhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /restorehealth

ENTER

www.malwareBytes.org ile tam tarama gerçekleştirin. Zararlı bulursa raporu veya ekran görüntüsünü ekleyin. Ardından silin.

@rico ,

Batarya ömrünü kontrol etmenizde fayda var. Download BatteryBar for Free

@Piscosour ,

Verdiğim satırları işaretleyip fixleyin.
Paste ofCode

Sisteminde zararlı yok, uygulama kaynaklı da bir sorun göremedim. Windows güncelleştirmelerini, BIOS güncelleştirmelerini ve sürücü güncelleştirmelerini gerçekleştirin.

Sürücüleri bulamazsan Driver Identifier - The largest driver collection for all laptops & desktops. Bu yazılımla tarama yapıp. Tarama sonucu açılan linki buraya ekle yardımcı olurum.
Yerel kullanıcı hesabı nasıl açacağım. Ben format atmayı düşünmüştüm.
Hata aldım.
hata.jpg

Sistemsel bozukluklar belli zaten. Diğer kişilerden yapacaksın. Bu işlemi yapmadan önce ethernet kablonu çıkart veya Wi-Fi bağlantını kes ki internet bağlantın olmasın ve yerel kullanıcı açabilesin. Ardından "Denetim Masası\Kullanıcı Hesapları\Kullanıcı Hesapları\Hesapları Yönet" kısmından yönetici yetkisi ver hesabına.

Bu dediğim adımları yapmana rağmen hatalar giderilmezse o zaman temiz kurulum yaparsın.

Sistemsel bozukluklar belli zaten. Diğer kişilerden yapacaksın. Bu işlemi yapmadan önce ethernet kablonu çıkart veya Wi-Fi bağlantını kes ki internet bağlantın olmasın ve yerel kullanıcı açabilesin. Ardından "Denetim Masası\Kullanıcı Hesapları\Kullanıcı Hesapları\Hesapları Yönet" kısmından yönetici yetkisi ver hesabına.

Bu dediğim adımları yapmana rağmen hatalar giderilmezse o zaman temiz kurulum yaparsın.
İnternet bağlantısını kestim, diğer kişilerden yapmıştım zaten. Lakin bir şey değişmedi hala hesabı açamıyorum.

@Abu! ,

Yeni yerel yönetici hesabı oluşturup o hesap üzerinden artık işlemlere devam edin. Mevcut belge ve masaüstü dosyalarını yeni hesaba aktarın.

Ardından Komut Satırını (CMD) yönetici olarak çalıştırın. Sırası ile işlemler bitene kadar bu kodları girip enterlayın.

Kod:
sfc /scannow

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /scanhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /checkhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /restorehealth

ENTER

www.malwareBytes.org ile tam tarama gerçekleştirin. Zararlı bulursa raporu veya ekran görüntüsünü ekleyin. Ardından silin.

@rico ,

Batarya ömrünü kontrol etmenizde fayda var. Download BatteryBar for Free

@Piscosour ,

Verdiğim satırları işaretleyip fixleyin.
Paste ofCode

Sisteminde zararlı yok, uygulama kaynaklı da bir sorun göremedim. Windows güncelleştirmelerini, BIOS güncelleştirmelerini ve sürücü güncelleştirmelerini gerçekleştirin.

Sürücüleri bulamazsan Driver Identifier - The largest driver collection for all laptops & desktops. Bu yazılımla tarama yapıp. Tarama sonucu açılan linki buraya ekle yardımcı olurum.
Windows güncelleştirmelerini yapanlar bilgisayarı yavaşlatıyor dedikleri için güncellemedim. BIOS güncelleştirmesini arasak bulamayız diye düşünüyorum. Çünkü Casper'in Pegatron markasında bir anakartım var. İnternette bu karta dair hiçbir bilgi yok. Programı indirdim, tarattım.
Pegatron Pegatron drivers - Scan Result ANONYMOUS - :)

@Abu! ,

Yedeklerinizi aldıktan sonra temiz kurulum yapmanız en mantıklısı o zaman.

@Piscosour ,

Yavaşlatıyor diyenleri Technopat'a beklediklerimizi söylersin. :) Windows güncelleştirmeleri mutlaka yapılmalı.

IMEI: PCI Simple Communications Controller - Intel(R) Management Engine Interface

Ethernet: Realtek PCIe GBE Family Controller Driver for Pegatron

Wi-Fi: Pegatron 802.11n USB Wireless LAN Card Sürücüsü

Ses: Pegatron Realtek High Definition Audio Sürücüsü

BIOS içinse öncelikle Aida64 raporu lazım. AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi

@Abu! ,

@Piscosour ,

Yavaşlatıyor diyenleri Technopat'a beklediklerimizi söylersin. :) Windows güncelleştirmeleri mutlaka yapılmalı.

IMEI: PCI Simple Communications Controller - Intel(R) Management Engine Interface

Yaptım. Hizmetler düzgün çalışıyor.

@Abu! ,

@Piscosour ,

Tamam. Güncelleyeceğim tüm söylediklerinizi. :kıkırda:
AIDA64 Raporu;
İndir Report htm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı