1543056134722.png

Sisteminizde yaşadığınız performans düşüşü, kilitlenme, zararlı etkisi, uygulama hatalarından kaynaklanan sorunsalları analiz etmek ve performans iyileştirmesi, zararlı etkisini inaktif etmek için bize HijackThis yazılımı ile yaptığınız tarama Logunu burada paylaşmanız gerekmektedir.

Kullanımı:

1)
Bir geliştirici tarafından yeni özellikler kazandırılan güncel sürümünü buradan indirip, arşiv dosyasından masaüstüne uygulamayı çıkartın.

Alternatif: Download HiJackThis Fork - MajorGeeks

Eski Sürüm: HiJackThis | Free software downloads at SourceForge.net

2) Bilgisayarınızı yeniden başlatın 3 dk işlem yapmadan bekleyin.

3) HijackThis yazılımına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın (XP için geçerli değil).

1543056459730.png

4) Açılan arayüzde, "Do a system scan and save a log file" butonuna tıklayın.

1543053000396.png

5) Otomatik olarak Hijackthis taraması başlayacak, taramanın tamamlanması sürece fare ve klavyeyi kullanmayın.
1543053111358.png

6) Tarama tamamlandığında HijackThis raporunu içeren bir Log dosyası karşınıza gelecektir.

1543053449185.png

*7) Log dosyasını incelememiz için buraya cevaplama bölümünden eklemeniz gerekmektedir.

1543053710016.png

Kod'a tıklayın.

1543053809056.png

Log'da yazanları mavi bölmenin içine yapıştırıp "Devam Et" butonuna basın.

Uyarı: Sitede kod eklemede sorun yaşarsanız kod paylaşımlarını altta verilen sitelerden birine yapıştırıp linki paylaşmanız gerekmektedir. Bu durumda *7. seçeneği şu anlık kullanmayın.

Paste ofCode

8) Ayrıca sisteminizde var olan sorunu detaylıca (Performans düşüşü, Malware varlığı şüphesi vb.) belirterek konuyu cevaplayın.
(Bunu yapmayana cevap verilmeyecektir)

Fixleme:

Konuda şahsım tarafından veya uzman kişilerden geri dönüş yapıldığında Hijackthis uygulama arayüzünden söylediğimiz satırların başlarına tik işareti koyun. Ardından "Fix checked" butonuna basın.
1543054420492.png

Son düzenleme:
Merhaba plathon,

Sistemin çöplük gibi olmuş. Önüne gelen güvenlik yazılımını yüklemişsin. :) Bu şekilde ne sistem korunur ne de düzgün bir performans alırsın.

1) CodePaste.NET - ewe Verdiğim satırları fixle.

2)
* Baidu Security tüm ürünlerini "Antivirus,", "Pc Faster1 dahil kaldır.
* McAfee ürünlerini ve toolbarlarını kaldır.
* Spybot yazılımını kaldır. Eskiden güzel bir adware temizlik yazılımı olsa da günümüzde yetersizdir.
* Razer ürünlerini (Game Booster) kaldır.
* Panda USB Vaccine'yi kaldır. Basit bir usb koruması için bu tarz yazılımlara gerek yok.
* Tüm toolbarları kaldır.
* Bu kısım için zorunluluk yok ama Avast! Antivirus ve Iobit ürünlerini (Advanced System Care, Defrag) kaldır. Bu tarz optimize yazılımları sisteme daha çok zarar verir. Manuel olarak bakım ve temizlik yapın. Avast! ise vasat bir güvenlik yazılımıdır. yerine Avira 2014 Free kursanız daha mantıklı olur.

3) AdwCleaner ile Reklam Temizliği uygulayıp ilgili logu buraya ekleyin.

4) https://www.technopat.net/forum/guvenlik/37320-junkware-removal-tool-jrt-toolbar-temizligi.html Toolbar temizliği gerçekleştirin.

5) * Başlat çalıştıra temp yazıp enterla. Tüm klasör içeriğini temizle

* Başlat çalıştıra %temp% yazıp enterla. Tüm klasör içeriğini temizle.

*
Loading... bu adresten PureRa yazılımını indirip rardan çıkart masaüstüne atın. Sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Next dedikten sonra Check All’ı seçip tüm kutucukları işaretle ardından clean tuşuna bas ve temizle.

6) http://www.wisecleaner.com/soft/WRCFree.zip Wise Registry Cleaner yazılımını indirip, kayıt defteri temizliği gerçekleştirin.

7)
Norman Malware Cleaner | Tarama Amaçlı tam tarama yapıp temizleyin. Tarama raporunu buraya ekleyin.

8) Tekrardan bir hijackthis raporu oluşturup buraya ekleyin.

1 - Verdiğiniz satırları fixledim - fixlemeye çalıştım .
2-
*Baidu security ve pc fasteri kaldırdım ama onunla geldini düşündüğüm modigonu (yanlış yazmış olabilirim ) silmeme rağmen sürekli yüklendi şuan yok gibi. :S
*McAfee ürünlerini kaldırdım.
*Spybot yazılımını kaldırdım.
*Razer ürünlerini kaldırdım.
*Panda usb vaccine kaldırdım ( USB koruma içine ne önerirsiniz . Otomatik çalıştırmayı kapatmak vs .. )
* Gördüğüm tüm toolbarlar kaldırdım
*Advanced system care ve hepsini kaldırıp avira 2014 ü kurdum

3-CodePaste.NET -
CodePaste.NET -

4- CodePaste.NET -

5 - temp yazıp klasörleri sildim
%temp% yazıp klasörleri sildim

CodePaste.NET -

6- Wisecleaner ile kayıt defterini temizledim

7 - CodePaste.NET -

8- CodePaste.NET -

dediklerini anladım kadar yapmaya çalıştım . İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Bu hijackthis de sorunlu satırları nasıl anlıyorsunuz ? fixlemeyi neye göre belirliyorsunuz ve çözüm önerilerini nasıl oluşturuyorsunuz ? Balık tutmayı öğrenmeye niyetlendim ama elbette bilgi birikimi ve tecrübe gerektiğine hiç şüphem yok. Sadece kendi başıma da nasıl çözüm üretebilirim bunu öğrenmek için soruyorum.

Rica ederim.

Usb koruması için ek yazılım yükleme veya ayar yapmanıza gerek yok. Avira kurmuşsunuz onunla usbyi taratsanız yeterli olur zaten.

Emsisoft gözüküyor sisteminizde. Aktif koruma olarak kullanmanızı tavsiye etmem. Emsisoft Free Emergency Kit: portable malware scanner | Free removal of Viruses,Bots, Spyware, Keyloggers and Trojans Bu portatif hali ile tarama amaçlı kullanabilirsiniz.

Avira'yı kurarken dikkat etmemişsiniz. Yanında Ask Toolbar'ı da kurmuşsunuz. Artık günümüzdeki çoğu yazılımlarda özellikle de Free sürümlerinde eklenti veya toolbar gelmekte. Bu tür toolbarları kurmayın. Program ekle kaldırdan bu toolbarları silin.

CodePaste.NET - dr4 Verdiğim satırları fixleyin.

Hijackthisin kısa mantığı aktif uygulama ve hizmetleri görmek. Bunlardan gereksiz, zararlı veya performans kaybına imkan verenleri sonlandırmaktır. Aslında çok basittir fakat biraz tecrübe ile görmek gerekir. Ben zararlı olanların yanında performansa etki edecek hizmetleri de durdurmak için ekliyorum. HijackThis Logfileauswertung bu site üzerinden aldığınız raporu ekleyip hangileri fixlemeniz gerektiğini temel olarak da görebilirsiniz fakat bu konuyu açmamın sebebi sizin fixledikten sonra rapor vermeniz değil fixlemeden önce nelerin çalıştığını görüp ona göre yönlendirmeler yapmaktır.

Son olarak da Avira ile Tam tarama yapmanızı öneririm. Bunun dışında bir probleminiz varsa lütfen belirtin.

Dediğim gibi Baiudu'nun yüklediğini düşündüğüm Mobidge midir nedir, o sürekli yüklenior. Bir de Mybackup diye ben yüklemediğim halde yüklendi. Yine adını unuttum, Registerpc gibi bir şey yüklendi dün bu işlemleri yaparken. Sildim ama galiba format atacağım, içim rahat etsin diye. Ama öncesinde Combofix'i deniyebilirim nedir ne değildir diye.
smile.png

Dediğim gibi Baiudu'nun yüklediğini düşündüğüm Mobidge midir nedir, o sürekli yüklenior. Bir de Mybackup diye ben yüklemediğim halde yüklendi. Yine adını unuttum, Registerpc gibi bir şey yüklendi dün bu işlemleri yaparken. Sildim ama galiba format atacağım, içim rahat etsin diye. Ama öncesinde Combofix'i deniyebilirim nedir ne değildir diye. :)

Ben size yapmanız gerekenleri belirttim. Onun dışında bir sıkıntı yok. Format atsanız da yine bu durumları yaşayacaksınız. Program kurarken dikkat etmeniz gereken kısımları geçtiğiniz sürece bu durumlarla karşı karşıya olacaksınız. Yani format atmanız için bir sebep yok.

Combofix'i ise kullanmanızı tavsiye etmem. Uzman birisi size yönerge ile kullandırtmaz veya kendisi uygulamazsa siz kesinlikle kullanmayın. Sisteme zarar verir.

- - - Güncellendi - - -

CodePaste.NET -

Bir sorunum yok şuan ama yinede incelerseniz memnun olurum.

http://codepaste.net/yymdj4 Verdiğim satırları fixlemeniz performansınıza olumlu olarak yansıyacaktır. Onun dışında bir sıkıntı yok.

Ben size yapmanız gerekenleri belirttim. Onun dışında bir sıkıntı yok. Format atsanız da yine bu durumları yaşayacaksınız. Program kurarken dikkat etmeniz gereken kısımları geçtiğiniz sürece bu durumlarla karşı karşıya olacaksınız. Yani format atmanız için bir sebep yok.

Combofix'i ise kullanmanızı tavsiye etmem. Uzman birisi size yönerge ile kullandırtmaz veya kendisi uygulamazsa siz kesinlikle kullanmayın. Sisteme zarar verir.

- - - Güncellendi - - -

CodePaste.NET - qweqwess Verdiğim satırları fixlemeniz performansınıza olumlu olarak yansıyacaktır. Onun dışında bir sıkıntı yok.

Fixlemeye çalıştım verdiği hata şu;

Ra8bVi6.png

Edit: Tamam yönetici olarak çalıştırmam gerekirmiş teşekkürler.

Selam THE_MILLER. Canın sıkılıyormuş diye duydum. :)

Kaspersky adware uyarısı verdi. Ben de tarama yapıp temizledim.
Malware taraması ve temizliği de yaptım.

Kontrol için de hijack raporu aldım. Bir zahmet bakar mısın? ==>> HiJackThis

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı