Sürprizbozan Hikaye temalı oyun oynarken hikayenin içine dalamıyorum

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

woodythepecker

Picopat
Daha fazla  
Dostlar bu mesele hikaye temalı oyunların tamamında yaşanıyor. Örneğin şu an Marvel's Spider-Man oynuyorum, anladığım kadarıyla Fisk denen bir çete lideri var, bu çete lideri hapse giriyor ve sonrasında Şeytanlar adını verdiğimiz bir çete, Fisk'in yokluğunu fırsat bilip meydana çıkıyor, biz de bu çeteyi araştırıyor ve durdurmaya çalışıyoruz. Ancak bunun yanında farklı olaylar da var, örneğin Harry'nin deneyleri, yeni kostümler, yeni ekipmanlar vs. bunları takip etmekte zorlanıyorum.

Sizce bunun nedeni ne olabilir? Dikkatsizlik mi? Yeterince zamanımın olmaması mı? Nedendir çözemedim.

Benzer bir durum bende de var. Bence bu bir sorun yada eksiklik/noksanlık değil. SP oyunlarına karşı sizde de olduğu gibi konsantreyi tamamen verememe ve sıkılma var. Buna karşın Simülasyon ve CS/LoL gib oyunlarına karşı daha çok ilgim var. Bence bu kişilik ile ilgili, olay sevip sevmemek.

Hocam bence bunun sebebi oyunun beklenildiği kadar da bir bütün olmaması. Spiderman özelinde konuşuyorum, oyunun ana hikayesi harika olmasa da kendini oynattırıyor ancak ben oynadığımda farklı olaylar olarak adlandırdığınız kısımları( Harry'nin deneyleri, yeni kostümleri almaya çalışmak vs...) neredeyse hiç ilgilenmedim bunlarla. Aklımda da kalmadı açıkçası çünkü biliyordum ki bu oyunda bu yan hikaye tarzı şeyler iyi yazılmamıştı. Witcher 3 denemenizi öğrenirim, orada gerçekten bir bütünlük var. Yan hikayelerinden peşinden isteyerek koşturmuştum, oldukça içine çekmişti beni. Witcher 3 oynayıp benzer sorunlardan yakınırsanız o zaman bi özdeğerlendirme yapabilirsiniz bence (hani acaba bana göre değil mi bu tarz oyunlar şeklinde...) ancak şu an hoşunuza gitmeyen şeylerin temelini Spiderman'in kendisi oluşturuyor.

Ben bunun sebebini sosyal medya’daki kısa videoların anlık olarak aşağı kaydırılması sebebinden kaynaklı olduğuna inanıyorum. Günümüzde içerikler çok hızlı tüketiliyor ve bu yüzden fazla uzun şeylere gelemiyoruz.

Aynı durumu bende yaşamaktayım hikayesini okuyunca çok güzel oynanmaya değer gibi geliyor lakin iş monotonluğa kayınca sabit olarak devam edince insan sıkılıyor Online oyunlarda her seferinde farklı bir olay oluyor herkesin iradesine kalmış bir durum farklı sonuçlar çıkıyor her defasında aslında Online tercih edilme sebebi de bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı