Hikayeli oyun önerisi

İki parçaya ayırırsak mümkün olur, çünkü hikayeli oyun istemişsiniz ancak bu listedeki oyunlardan birkaçı hikayesiyle ön plana çıkan oyunlar değiller. Hikayeyi oyuncuya direkt olarak vermeyen doğru düzgün ara sahne bile barındırmayan oyunlar bunların bazıları. O yüzden hikaye odaklı olan ve olmayan olarak ikiye ayırmak gerekiyor bu listeyi çünkü bahsettiğim bu hikaye odaklı olmayan oyunlar oynanış olarak en iyileri.

Hikaye olarak ilk 5 sıralama:
  1. Red Dead Redemption 2: Hala oynamadıysanız eğer oynamanız gereken en güzide yapımdır, çok kaliteli ara sahneleri, senaryosu ve oyun tarihinin en iyi yazılmış ana karakterlerinden biri olan Arthur Morgan'ı barındırıyor içerisinde. Her bireyin deneyim etmesi gereken yapımdır bana soracak olursan.
  2. God of War: Her yönüyle epey iyi olan bir yapımdır, sağlam ara sahneleri ve çok iyi oynanış dinamikleriyle yine herkesin oynaması gerektiği bir yapım olduğunu düşünüyorum.
  3. Uncharted: Bu oyun çok kaliteli ara sahnelere sahiptir, hikayeyi film izlermişçesine izlersiniz oturup.
  4. Detroit Become Human: Hikaye anlamında epey derin bir oyundur, oyundaki hikaye tamamen oyuncunun yaptığı seçimlere göre değişir, dallanıp budaklanır. Saf hikaye olarak en çok önerdiğim yapımlardan biridir. Oyunda tüm karakterleri sayarsak toplam 80 farklı son bulunmakta. Ancak oynanış anlamında ekranda çıkan tuşa zamanında basmak dışında pek bir olayı yoktur onu da belirteyim.
  5. Metro Exodus: Güzel bir oyundur, hikayesinin çok derin olduğunu söylemek zor ama hikayeyi anlatış biçimi bana kalırsa başarılı. Oyunun temeline hakim olan post-apokaliptik temayı vermeyi çok iyi başarıyor bir kere. Hikayenin yanı sıra sağlam sayılabilecek shooter mekaniklerini de beraberinde getirir.
Benim için ilk 5'e giremeyen fakat gerçekten iyi olan hikayeli oyunlar:
  1. Mafia 2: Hikayesi gerçekten de iyi ve şu an oynasanız bile hala hiçbir açıdan sırıtmaz, oynanır, yenir omega 5.
  2. Marvel's Spider Man: Hikaye sunumu hiç fena değildir ama bana soracak olursan hikayesinin kendisinin pek bir olayı yok, basit bir hikaye.
  3. Cyberpunk 2077: Senaryosu biraz oldu da bittiye getirilmiş olsa da yine iyi bir hikayeye sahiptir Cyberpunk 2077. Ancak bu oyunu düz bir aksiyon, macera oyunu gibi oynarsan çabuk sıkar. Bu oyunun bir RPG olduğunu ve bol bol diyalog barındırdığını unutma.
  4. Beyond Two Souls: Yine Detroit Become Human gibi oynanışında pek bir olayı olmayan hikayesiyle ön plana çıkan yapımdır fakat Detroit çıtayı çok yükselttiğinden bunu ilk 5'e koymadım.
  5. The Witcher 3: Wild Hunt: Tıpkı Cyberpunk 2077 gibi aksiyon & macera kafasıyla oynanmayacak bir ARPG oyunu. Ana oyunun hikayesinin çok iyi olduğunu düşünmüyorum o yüzden ilk 5'de değil ancak benim için epey özel bir oyundur.
  6. Batman Arkham Serisi: Hem oynanışı hem de hikayesi iyidir, sadece ilk 5'e girecek kadar sevmiyorum o kadar yoksa Batman candır.
Hikayeyi geri plana atarsak:
  1. ELDEN RING: Hikayeyi boş ver, oynanış göster bana diyorsan ve oyunlarda tonlarca farklı silah, büyü, zırh çeşidi arasından istediğini seçip kuşanmak istiyorsan bu oyun senin oyunun. Ancak baştan belirteyim bu oyunlar zor oyunlardır, sabrın yoksa hiç bulaşmamalısın.
  2. Sekiro: Shadows Die Twice: Yine oynanış bekliyorsan tercih etmen gereken bir başyapıt Sekiro, oyun tarihindeki en tatmin edici yakın savaş mekaniklerini barındırıyor bu oyun bana soracak olursan. Yine çok zor bir oyundur belirteyim, ELDEN RING'den daha da zordur.
  3. Half Life 2: Half Life hiçbir zaman iyi hikaye anlatımına sahip bir oyun olmadı, söylenenin aksine Half Life iyi hikaye barındıran bir seri değil. Half Life'ın lore'u güzel sadece ve oyun bu lore'u oyuncuya aşılamak konusunda da epey başarısız, o nedenle hikaye için Half Life oynanmaz.
Listede olan benim kişisel olarak önermediğim oyunlar:
  1. Call of Duty Serisi: İyi hikayeye veya iyi oynanışa sahip olduğunu düşündüğüm yapımlar değiller çünkü, genel konsept hep aynı karşına çıkacak düşmanlara mermi yağdırmak olduğundan ve hikaye de "Ruslar kötüdür ama Amerikalılar onlar melektir melek..." konseptinden hiç şaşmayınca önerdiğim bir yapım olmuyor haliyle. Ben Call of Duty oyunlarına "bakalım bu sefer Rus'ları nasıl kötüleyecekler" diye giriyorum bir kere hikaye başından belli yani.
  2. Bully: Oyunun kendisiyle ilgili pek bir sıkıntım yok ancak teknik olarak hiç destek almamış bir yapım bu, güncel sistemlerde oynamak epey sıkıntı. 30FPS kilitli bir kere, onu kaldırmak için yapılan modlar da oyundaki seslerde kayma yarattığından sorunsuz çalıştırmak epey sancılı bir işlem, ondan dolayı önermiyorum.
  3. Outlast Serisi: Ne hikaye olarak, ne de oynanış olarak iyi bir yapım değil çünkü. Atmosferi iyi ama ona lafım yok.
Saygı duydum. Detaylıca açıklayıp yazmışsınız. Emeğinize sağlık gerçekten.👏

Covid döneminden bu yana ilk defa veya yeniden oynayıp bitirdiğim oyunların bir listesi. Hiçbiri seni üzmez. Birini seç oyna. :D

Eki Görüntüle 1576552
Bu listeyi nereden ve nasıl yaptınız acaba? Ben de böyle listelemek isterim oynadığım oyunları :)
 
Saygı duydum. Detaylıca açıklayıp yazmışsınız. Emeğinize sağlık gerçekten.👏


Bu listeyi nereden ve nasıl yaptınız acaba? Ben de böyle listelemek isterim oynadığım oyunları :)
Oyunları bitirdikten sonra kaldırıp, ikonlarını png olarak indirip bir klasörde topluyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı