Hikayeli oyunlardan nasıl zevk alınabilir?

Merhabalar, şu ana kadar hep Online oyunları oynamış biri olarak hikayeli oyunlar ile vakit geçirmek istiyorum ama bir türlü beceremiyorum. Aslında eğleniyor gibiyim ama bir süre sonra bir bayma geliyor bana. Watch Dogs 2 denedim, Epic Games vermişti ama sarmadı. Şimdi de Control denedim. Bundan daha çok zevk aldım gibi ama bir süre sonra bayıyor beni. Bir yandan da bu tarz "hikayeli" oyunlardan zevk alabilmek istiyorum. Bu oyunlardan nasıl zevk alabilirim bilemiyorum yardımcı olabilir misiniz onu da bilmiyorum ama şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler. İyi akşamlar.

Bende sizin gibi hep Online oyunlar oynuyorum hikayeli oyunlar keyif vermiyor, beni Death Stranding sarmıştı başka hikayeli oyunlar denedim ama sevemedim

Merhabalar, şu ana kadar hep Online oyunları oynamış biri olarak hikayeli oyunlar ile vakit geçirmek istiyorum ama bir türlü beceremiyorum. Aslında eğleniyor gibiyim ama bir süre sonra bir bayma geliyor bana. Watch Dogs 2 denedim, Epic Games vermişti ama sarmadı. Şimdi de Control denedim. Bundan daha çok zevk aldım gibi ama bir süre sonra bayıyor beni. Bir yandan da bu tarz "hikayeli" oyunlardan zevk alabilmek istiyorum. Bu oyunlardan nasıl zevk alabilirim bilemiyorum yardımcı olabilir misiniz onu da bilmiyorum ama şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler. İyi akşamlar.
İçine kaptiracak gerçek bir oyun bul

Interaktif gerçekçi ve sinematik deneyim katan oyunlardan başlangıç yapabilirsin. Mesela Detroit Become Human buna bir örnek, özellikle Quantic Dream bu konuda oldukça iyi bir iş çıkarıyor. Örnekler yine bu paralelde Red Dead Redemption 2, Beyond Two Souls, Days Gone, Horizon Zero Dawn gibi PS'ten port edilmiş buram buram 'kalite' kokan yapımlarla çoğaltılabilir..

Baktın yine sarmadı, ilgi alanın daha çok savaş veya tek oyunculu nişancı tarzındaysa Call of Duty Franchise mutlaka baştan olmasa da önceki mesajda arkadaşın da belirttiği gibi en azından Modern Warfare serisinden başlayıp WWII da dahil olmak üzere deneyimleme şansı verebilirsin..

Hikayeli oyunlar daha çok bizim gibi Windows XP dönemi insanlara hitap ediyor sanırım. Ancak bu kişisel tercih ve beklentilerin ile alakalı. Oyun açık dünya mı olmalı yoksa sıralı bir görev akışı mı olmalı? Aksiyon nasıl olmalı, oyun hangi dönemi yansıtmalı? Ne istediğini, beklentilerini söylersen daha kolay yardımcı olunabilir. Şahsi önerim CoD MW serisi ve GTA IV bakılabilir.

Sizce hangi oyunları oynamalıyım? Epic Games gibi platformlar bir kaç oyun vermişti.
HITMAN
NIOH
Dead By Daylight
Pillars of Eternity
Rise of The Tomb Raider
Saints Row
Battlefront2
Battlefield4
Aralarından başlangıç için en uygun ve iyi hikaye oyunu, Rise Of The Tomb Raider'dır. Fakat onu oynamadan önce 1. oyununu oynarsanız daha sağlıklı olur.

Online oyun harici hikayeli oyunlar zevk vermez adam vur ilerle hep aynı tek zevk verecek offline oyunlar spy yani gizlilik oyunlarıdır örnek styx serisi Hitman metal Gear serisi gibi.

Baldur's Gate, Divinity gibi oyunlar önerebilirim ama bunlar şimdilik fazla kaçabilir. Aç Far Cry 3 oyna. Hikaye istiyorsan Control falan ortalama sayılacak oyunlar. GTA 5'inde hikayesi ortalama seviyede. RDR2'nin hikayesi çok güzel ancak oyun çok yavaş seyrettiği için online oyunlardan gelen birisi olarak bayabilir seni. Dediğim gibi Far Cry 3 hem hikaye hem de oyun hızı gibi özellikleriyle tam sana hitap eden oyun olabilir.

Bir diğer önereceğim oyun ise Dishonored. Bence bu oyunu da seversin.

Sizce hangi oyunları oynamalıyım? Epic Games gibi platformlar birkaç oyun vermişti.
Hitman
Nioh
Dead By Daylight
Pillars of Eternity
Rise of The Tomb Raider
Saints Row
Battlefront2
Battlefield4

BF4 nerede bedava olmuştu? Bunların arasından en iyi hikayesi olan Hitman olabilir.

Aslında soru nasıl sevebilirim değil, neyi sevebilirim olacak. Örneğin ben bulmaca dayalı oyunları sevmem bakınız the room serisi. Ama onları oynayıp nasıl sevebilirim diye sormanız mümkün olmaz. İlk önce her türden farklı oyun deneyin, illaki size göre bir oyun uzun ya da kısa vadede bulacaksınız. Ve bulduğunuzda ya da merak ettiğinzi türü araştırıp oradan yürüyebilirsiniz. Çoğu arkadaş oyun önermiş, oyundan ziyade tür araştırın. Eskiden ben RPG sevmezdim, ta ki Borderlands 2 oynayana kadar, şu an 30 saatlik oynanıştayım ve galiba en sevdiğim tür RPG oldu. Ama bundan önce toplasanız 100'den fazla hikayeli oyun bitirmişimdir. O yüzden ilk önce biraz tür araştırın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı