Hikâyesi iyi, oynanışı sığ oyunlardan keyif alıyor musunuz?

Dümdüz yürüme simülasyonuysa nadir istisnalar hariç hayır sevmiyorum. O tür oyunlar 2.5 3 saati geçmeyecek ki sıkmasın. Dear Esther vardı mesela 2 2.5 saatte biten dümdüz yürüyüp hikaye okumaktan başka hiçbir şey yapmıyorduk.

Tamamen grafiğe kasıp öteki kısımları sallapati oyunları sevmiyorum ben veya bişeyi bunaltacak kadar çok koyan oyunları sevmiyorum. İlkini hiç oynamam ikincisiniyse bir kere oynar daha da yüzüne bakmam. İkinciye örnek uncharted 4 tırmanma sekensları. O kadar baymıştı ki beni 8 üzeri verebileceğim bir oyuna ittirerek 7 vermemin sebebi olmuştu. Yapımcının da zaten haddinden fazla koymuşuz gibisinden açıklaması vardı.

Hellblade biraz baktığım kadarıyla ilk oyun idare eder bi bakılır kategorisinde, 2.oyunsa grafik hariç bomboş bir oyun gibi duruyor.

Oynanış da önemli hocam ya. Hikaye güzeldir ama oynanış açısından sıkıntılar vardır mesela bir oyunda, işte o oyunu hikayesi çok sararsa yine oynarım ama boş yere sıkıntı yaşamış olurum, hikayesi kadar oynanışı da aklımda kalır, hatta oynanışı daha bir aklımda kalır. Neticede oyun dediğimiz şey bizim karakteri bizzat kontrol edip çevreyle etkileşime geçirdiğimiz ve yönlendirdiğimiz, işler yaptırdığımız, hikayede ilerlemekte kullandığımız içerikler. Tüm bunların hiç değilse genel anlamda rahat olması gerekir.

Ben oynarım, hatta baya bir zevk de alırım.
Mesela heavy rain vardı. İlk saatlerde müthiş zorlanmıştım ama sonra hikayesi o kadar sardı ki, resmen o dünyada yaşıyordum.

Zaten böyle oyunlar çoğunlukla fazla kontrol istemezler (hikayesi iyi olanlar)
Bkz. İnteraktif oyunlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı