Hikâyesi iyi, oynanışı sığ oyunlardan keyif alıyor musunuz?

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
2 gün önce sonunda oynamaya vakit bulduğum Alan Wake 2'ye başladım ve oyunu oynarken çok arada kaldım. Oyun iyi bir hikâyeyi iyi bir sunumla anlatıyor. Hatta Alan ile oynadığımız "We Sing" bölümündeki tüm o şarkı sekansı Youtube'dan 9 dakikalık video klibini izlerken bile keyif veriyordu, o video klibinin oyunun oynanışına yedirilmesi çok hoşuma gitti. Lakin oyun oynanış anlamında sığ kalıyor. Yani zaten 15-20 saatlik hikâye anlatmasına rağmen kendini yenilemediği gibi özellikle Saga bölümleri hep 1- 1,5 saat bulmaca ve oradan oraya yürümece sonra boss savaşı şeklinde aynı yapıda ilerliyor. Oyunun hikâyesi, atmosferi, çok az da olsa arada bir soktuğu çatışmalar ve Alan ile oynadığımız bölümler sebebiyle çok sıkılmıyorum. Ve problemde burada başlıyor aslında. Ben zamanında Hellblade 1, Stray, Journey gibi oyunlar yürüme simülasyonu diye laf ediyordum. Gerçi Stray ve journey tamamen atmosferik işliyor ama Hellblade oynanış ve senaryo da var ama senaryosu bence iyi değil. Her neyse şimdi yine neredeyse bir yürüme simülasyonu olacak bir oyunla karşı karşıyayım ama keyif alıyorum.
Bu yüzden size de sormak istedim. Alan Wake, Hellblade gibi belli kalitede hikâyesi olan ama oynanışı sığ olan oyunlardan keyif alıyor musunuz?
Bu arada yanlış anlaşılmasın. Stray veya Journey gibi oyunları hâla sevmiyorum, sıkılıyorum. Ben DOOM vb. tamamen oynanış odaklı oyun seven insanım. Sadece Alan Wake 2 deneyimi kafamı karıştırdı.

Ben keyif alan bir insanım. Tabii ki de makbul olan ikisinin de iyi olması lakin hikaye ve hikayenin sunum kalitesi benim için çok önemli. Bir noktada interaktif film izliyormuş/oynuyormuş kafasına girmek lazım, o zaman daha çekilir oluyor.

İnsanlar hikayeye önem vere vere oynanışı artık unutmaya başladılar ama adı üstünde bunlar oyun. Yani çok kaliteli hikaye izlemek istersem niye gidip bir oyuna o kadar para vereyim zaten bir sürü film var. Bende hikayeyi çok önemsiyorum ama hikayeyi çok iyi yapacaz diye düz yürüme simülasyonu olan oyunlar bana göre değil.

Gayet de zevk alınıyor. Bir numaralı örneği Detroit Become Human ve bir başyapıt. Tabii bu tam o türe girer mi emin değilim hikayeye siz yön veriyorsunuz çünkü. Yoksa Hellblade’den ben de zevk almadım mesela.

Oyunda oynanış zayıfsa beni direkt sıkıyor maalesef, senaryo ne kadar iyi olursa olsun oyunun da beni içine çekmesini istiyorum. Oynanış olmadan olmaz benim için.

Gayet de zevk alınıyor. Bir numaralı örneği Detroit Become Human ve bir başyapıt. Tabii bu tam o türe girer mi emin değilim hikayeye siz yön veriyorsunuz çünkü. Yoksa Hellblade’den ben de zevk almadım mesela.
Detroit tam olarak bu kategoriye girmiyor. Detroit bir interaktif film oyunu. Yani işin içinde seçim yapma, tuşa doğru zamanda basmak gibi oynanış elementleri barındıran bir film izlediğin bir tür oluyor.
Benim bahsettiğim ise yürüme simulasyonlari. Yani bir hikayeyi deneyimlerken oradan oraya yürüdüğün oyunlar. Ha tabii arada Hellblade gibi ufak savaş sekansları ya da Stray, Journey gibi hikayesi de olmayıp sadece atmosferik ortamlarda yürümekten oluşan oyunlar da var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı