Hikayesini en beğendiğiniz oyun nedir?

Anlatamazsın usta boşa uğraşma, oyun sektöründe tartışmanın en çok boşa vakit kaybetmek olduğu kitle Half-Life kitlesidir. Half-Life'ın oyun sektöründeki en iyi hikayelerden birine sahip olduğunu falan düşünürler ama Dark Souls'lara "hikaye bile yok leş" deyip çöplerler, komik tiplerdir kendileriyle çelişirler.

Soruya gelirsek benim bu soruya cevabım judgment olacaktır, oyunun hikaye kurgusu, senaryosu gördüğüm en iyilerden.

Oynamayı denedim. Oynayamadım. Oyunu da sevmedim ama lore konusunda çok iyi ve oyunda karşılaştığımız NPC'lerin hikayelerini dinlemek ve oyunun hikayesini öğrenmek çok iyiydi.

1998 yılında bu oyun çıktığında sadece mekanikleri ve 3D oyun sektörüne getirdikleri ile değil aynı zamanda hikayesi ile de ses getirmişti. Oyunu oynamadığın için bu şekilde konuştuğunu farz ediyorum. Tamam oyun günümüzdeki kadar linear ilerlemiyor olabilir. Günümüzde oyunlar "salağa" anlatır gibi sebep sonuç ilişkisini oyuncunun gözüne sokuyor. Ama Half-Life senin iddia ettiğin kadar dar kapalı kutu bir oyun değil. Biraz dikkatli oynayıp beynini çalıştırırsan neyin neden olduğunu anlıyorsun zaten.

Çok güzel boş yapmışsın oynamadığım oyun hakkında konuşacağımı nereden çıkardın? Tam bir forum kullanıcısın gerçekten sen en iyisi sürücülerin güncel mi onu kontrol et gel sonra bana laf anlat, salağa anlatır gibi ben anlatırdım da anlamanı sağlayacak kadar saçma bir anlatıma sahip olacak.

"Half-Life en iyi hikayeli oyundur kardeşim oyunda bazı yerlerde g-man görünüyor önüne geleni vurup Black Mesa'dan çıkıyorsun tam bir baş yapıt."
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GoW 2018.
O canavar Kratos'un öldürmek dışında başka bir şey düşünmeyen Kratos'un oğluyla iletişim kuramayan bir babanın oğluyla yaşadığı badireler anlatılmış. Oyunun sonlarına doğru ve özellikle devam oyununda aradaki ilişkinin tamamen iyileştiğini görüyoruz. Ama bunu hızlı bir şekilde yapmıyor, aceleye getirmeden oturaklı bir şekilde aktarıyor bu ilişkiyi. Ara sıra eski oyunlara göndermeler yapılması da bir tat katıyor oyuna. Eski oyuncular için değeri daha büyük tabii.
 
San Andreas benim de aklıma geldi ama dönüp bakınca hikayesinin çok iyi olmadığını anlıyorsun bir şeyin güzel olup olmadığını anlamak için hiç bilmeyen birisine anlatıyormuş gibi düşünmek gerek San Andreas'i o şekilde anlatınca hiç bilmeyen birisine ne kadar saçma geleceğini anlayabilirsin.
Hocam San Andreas'ın hikayesinde eksiklik nedir sizce? Bence güzel bir hikayesi vardı, bir GTA 4 veya RDR serisi kadar olmasa da.
 
Öznel olarak gayet güzel ve yeterli hatta başarılı sayılacak bir hikaye ama genele hitap ettiğimizde küçüklüğünde hiç bir GTA serisi oyunu deneyimlememiş birisi oynasa aynı şeyleri söyleyemez ben o açıdan dedim.
 
Horizon Zero Dawn. Hikayesi için çok emek harcandığını düşünüyorum bu oyunun, öyle klişe bir hikayeye sahip değil muazzam kurgulanmış. Dizisi filmi çıkacak kadar orjinal bir hikayeye sahip.
 

Geri
Yukarı