Hikikomori dönemim

3 ay önce soğuk havaları sağlık durumumu bahane ederek işimi bırakmıştım. O zamana kadar 6 ay gibi geçinecek para toplamıştım (aile desteği de üzerine). Önce 1 hafta gibi evde kalmayı düşünüyordum ama sonra birden alışmaya başladım.
Şöyle bir değişiklikler oldu: Günde 10 saat (bazen daha fazla) uyumaya başladım. Eskisi gibi günde 3 yok - istediğin zaman atıştırmalık yapabiliyorsun. Günde 2 kez duş, diş fırçalamak yok artık. Aynı kıyafetlerinle gezmeye alışıyorsun. Sosyal medyada zaman geçirmem azaldı. Daha çok kendime ayırdım zamanımı. Eskiden oynamak istediğim oyunların çoğunu bitirdim (tabii yalnız başıma). Onlarca anime izledim (aniota oldum sanırım). Güneşli günlerde arka bahçede tenis oynadım (yalnız başıma topu duvara vurarak).
2 kilo ağırlaştım. Boyum değişmemiş. Saçlarım uzamış (zaten sakalım çıkmıyor). Kimseyle zaman geçirmedim (telefon konuşmaları dışında). Gündemde olan bitenlerden haberdar olmadım.
Bu hafta dışarı çıktım (üzerime, saçlarıma bakım yaparak tabii). Eskiden gittiğim yerlerin bazılarının adreslerini unutmuşum. Sokakta yürürken, otobüste giderken garip hissediyorsun kendini. Taksiciler zaten yağdırır sorularını ortamı ısıtmak için. Yabancılarla konuşmakta zorluk çekebilirsin. Mağazalara uğradığımda çok şeyin zamlandığını gördüm.
O 3 ay çok eğlenceli bir dönem oldu benim için. Maddi koşullar el verirse tekrar yapacağım (Japon'ların nasıl yaptıklarını anladım şimdi). Ama sizlere önermem, çok kötü bir etkisi olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı