Hile yazılımı sisteme zarar verir mi?

Kaan.12

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Cok sevmediğim bir oyunda arkadaslarla makarasına vs atıyoruz FPS oyunlarında iyi olmama rağmen o oyunda kötüyum. Ben de arkadaşlar arasında makara olsun diye hile aldım 1 günlük. İndirip açtığım zaman trojan adında bir virüs tespit ediyor bilgisayar. Sizce indirmeli miyim yoksa kesinlikle uzak mi durmam gerekir?

@Floppy anlattığın şey trojanın tanımına uymuyor.

İmzalı bir yazılım değil aşkısı zaten Windows yada VirusTotal virüs olarak görecek vt bypass zor bir şey değil.

Offsetler cs:go tarzı oyunlarda internete düşüyor zaten. Trojana ne gerek var anlamadım.
offsetleri lafın gelişi dedim zaten detaylı anlatsamda hayatında python bile kullanmamış birine zaman kaybı :D

@Floppy Uzaya çıkan ilk Türk sen olmalısın. Şayet burnun çok yukarıda. Günlük diyetinde helyumu azaltmanı öneririm.

Desen ki oyun hileleri virüs algılanabilir, sorun yok. Ama diyorsun ki hilelerde trojan olması normal. Öyle bir şey yok.

Trojan varsa uzaktan erişim vardır. Oyun hilesinin çalışması için başkasının senin bilgisayarında elini kolunu sallaması mı lazım?

İmzalı bir yazılım değil aşkısı zaten Windows'ya da VirusTotal virüs olarak görecek vt bypass zor bir şey değil.

Offsetleri lafın gelişi dedim zaten detaylı anlatsamda hayatında Python bile kullanmamış birine zaman kaybı :D

CS:GO tarzı oyunlarda kendi wallhackimi kodlamıştım. Trojana ihtiyacım olmadı. Aynı şeyi autohotkey ile yapmıştım. Trojana ihtiyacım olmadı. Bu sefer wh değil de glow deneyeyim dedim. Trojana ihtiyacım olmadı. Aimbot kodlarını inceledim py ve AHK ile olanları trojan falan yoktu. Nasıl oluyor bu :)

Siz yanlış biliyorsunuz hocam. Trojan olacak ki parayı verip hileyi aldığınız kişi bilgisayarınıza bağlanıp oyunu sizin yerinize oynayacak. :)

Trojanı diğer virüslerden ayıran şeyi bilmiyor üye. Rastgele salladı.

DC'den yazdı bana.
Floppy adminlerin yetersiz bilgisinden salakca ban yedi ve şunu söylüyor.

Karşımdaki kişi hile veya programlama kısmında hiçbir şey anlamadığı için öyle bir örnekleme yaptım yanlış bilgi değildir.
Hileler virüslere benzer bir şekilde çalıştığı için Windows virüs olarak kabul eder reading/writing from Memory, hooking ETC.
Tabii ki de bu kısımda hilenin sahibine güvenmek lazım tabii ki 3. parti yazılım olduğu için güvenilir yerlerden almak veya kullanmak lazım.
Hileler kısmında bilginizin yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Dediğim gibi, hileler virüs algılanabilir, ama trojan tespit edildiyse orada bir dur demek lazım.
Desen ki oyun hileleri virüs algılanabilir, sorun yok. Ama diyorsun ki hilelerde trojan olması normal. Öyle bir şey yok.

False possitive de olabilir, ama bu net bir şekilde "hilede trojan olmazsa çalışmaz" demesi yanlışını düzeltmiyor.

Örnek verdiği bellekte oynamalar yapmak gibi eylemler de trojanın yaptığı işler değil. Trojan demek, bilgisayarını saldırganlara kendi elinle teslim etmek demek. Bir başkasının senin bilgisayarını senden daha yetkili bir şekilde kullanabilmesi demek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı