Hile yazılımı virüs bulaştırmış olabilir mi?

HWID, hardware ID anlamına gelir. Türkçe olarak donanım kimliği yani bilgisayarınızın veya herhangi bir parçasının donanım kimliğidir. Crack gibi durumları önlemek ve bir hilenin sadece tek bir bilgisayarda kullanılabilmesi için yapılmış olabilir. Pek önemli bir şey değil fakat sonuç olarak bilgisayarınzdaki bilgiyi bir hile satıcısına veriyorsunuz. Çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.
ne sıkıntı çıka bilir? Bence onun kendisinin kurduğu her bilgisayara farklı olan bir harf ve sayılar. Çünki hwid öyle olmuyor

ne sıkıntı çıka bilir? Bence onun kendisinin kurduğu her bilgisayara farklı olan bir harf ve sayılar. Çünki hwid öyle olmuyor

Bir sıkıntı çıkmaz (eğer HWID konusundan bahsediyorsanız). HWID bu şekilde oluyor, HWID dediğiniz şey donanımların kimliğidir ve belirlidir. Spoofer ve benzeri bir şey kullanmadığınız sürece HWID yani hardware ID sabit kalacaktır. Dosyaya gelirsek muhtemelen virüs değil çünkü hile satıcıları bu tarz şeyler yapmıyor hileler ünlüyse. Tabii fudlanmış yani antivirüsler tarafından algılanamayan bir malware yerleştirmiş olabilir yazılıma, bilemezsiniz. İçiniz rahat ediyorsa kullanın, etmiyorsa kullanmayın.

Bu arada forumda imla kurallarına dikkat etmeniz gerekiyor sonraki yazılarınızda lütfen dikkat edin.

Bir sıkıntı çıkmaz (eğer HWID konusundan bahsediyorsanız). HWID bu şekilde oluyor, HWID dediğiniz şey donanımların kimliğidir ve belirlidir. Spoofer ve benzeri bir şey kullanmadığınız sürece HWID yani hardware ID sabit kalacaktır. Dosyaya gelirsek muhtemelen virüs değil çünkü hile satıcıları bu tarz şeyler yapmıyor hileler ünlüyse. Tabii fudlanmış yani antivirüsler tarafından algılanamayan bir malware yerleştirmiş olabilir yazılıma, bilemezsiniz. İçiniz rahat ediyorsa kullanın, etmiyorsa kullanmayın.

Bu arada forumda imla kurallarına dikkat etmeniz gerekiyor sonraki yazılarınızda lütfen dikkat edin.
Sildim hileyi. Kullanmıyorum artık. Sadece 2 saat kullandım sonra sildim. Yani bir sıkıntı çıka bilirmi? Onun için söylüyorum. Hwid ile suç işlene biliyor diyorlar, doğru mu doğru değil mi bilmiyorum ondan rahatsız kaldım.

Sildim hileyi. Kullanmıyorum artık. Sadece 2 saat kullandım sonra sildim. Yani bir sıkıntı çıkabilir mi? Onun için söylüyorum. HWID ile suç işlene biliyor diyorlar, doğru mu doğru değil mi bilmiyorum ondan rahatsız kaldım.

Sanmam, sizin bilgisayarınızın HWID numarası ile suç işlensede bir şey olmaz, HWID öyle devletin sorgulayıp bulabileceği bir şey değil. Donanımlara fabrika çıkışı verilen numaralardan ibaret. İstediğiniz zaman donanımlarınızın HWID adreslerini değiştirebilirsiniz.

Sanmam, sizin bilgisayarınızın HWID numarası ile suç işlensede bir şey olmaz, HWID öyle devletin sorgulayıp bulabileceği bir şey değil. Donanımlara fabrika çıkışı verilen numaralardan ibaret. İstediğiniz zaman donanımlarınızın HWID adreslerini değiştirebilirsiniz.
Anladım teşekkür ederim. Ek bişey yapmama gerek var mıdır? Virüs bulmuyor Windows Defender ile de, Full Scan verdim bir şey çıkmadı. Yani söyleyeceğim mesela bu hile satıcısı bu işi bıraktı, bıraktığında bilgisayarıma zarar vere bilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı