Lisede nasıl arkadaş edinilir?

Swaxys

Femtopat
Daha fazla  
Ben lise 3. sınıfa gidiyorum. İlkokuldan sonra, ortaokul ve lise yıllarımda neredeyse hiç arkadaşım olmadı. Özellikle okul yıllarımda zorbalığa maruz kaldım. Ben de herkes gibi lisede bir arkadaş ortamım olsun istiyordum ama durum pek de öyle gelişmedi.

Mesela teneffüslerde hep sınıfın dışında takılıyorum çünkü sınıftaki hiç kimseyle frekansım uyuşmuyor. Genelde alay konusu oluyorum ve bu durumdan artık sıkılmaya başladım. Daha önce bu durumu çok fazla kafama takmıyordum ama artık gerçekten can sıkıcı ve sinir bozucu bir hâl almaya başladı.

Bu yüzden, lise yıllarını atlatmış, tecrübeli kişilerden yardım almak istiyorum. Mesela ben nasıl arkadaş edinebilirim? Nasıl sosyalleşebilirim? Bu konuda sizlerin yardımına çokça ihtiyacım var çünkü artık sorun bende mi diye düşünmeye başladım. Bu durum günlük hayatımı da olumsuz etkiliyor, sürekli bir can sıkıntısı hissediyorum.

Tecrübeli kişiler bana yardımcı olursa gerçekten çok memnun olurum.

Eğer frekansın onlarla uyuşmuyorsa onların seviyesine inme emin ol çok ezikçe olur. İlla kendine göre birini bulursun diye düşünüyorum. 1 sene sonrada bulamazsan çok takmayıver zaten sonra gidersen üniversite var.

Bak mesela benim 4 senelik lise hayatımda sadece 2 tane dostum oldu geri kalanlarla en fazla merhaba merhaba şeklindeydik. Bazılarıyla direk konuşmazdım da.

Aslında arkadaş edinmenin en iyi yolu tamamen ağzının çok ama çok iyi laf yapmasına bakıyor. Hele bir de genel kültürün var ise çok yüksek ihtimalle arkadaş yaparsın. Özellikle ortak noktanız var ise.

Evet yani ilgi alanlarında bulunan şeylere göre arkadaş edinmen daha kolay olur. Örneğin resme ilgin var okulunda senin gibi resme ilgisi olanlar ile konuşman daha kolay olur sonuçta hiçbir uğraş vermeden konu çıkıyor oradan da resim dışı şeylerde konuşulur.

Hele bir de genel kültürün var ise çok yüksek ihtimalle arkadaş yaparsın. Özellikle ortak noktanız var ise.

Bu doğru.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı