Hırsızlıkta para mı var?

acv

Megapat
Katılım
31 Temmuz 2015
Mesajlar
7.594
Makaleler
1
Çözümler
74
Yer
Sehit Muhtar/Zambak Sok./Gumus Gerdan Apt./Beyoglu
Televizyonda görüyorum da, yok bakır kablolar çalınıyor, yok lögar kapaklar çalınıyor yok elektrik telleri çalınıyor falan. Bunlar da sonra eskiciye satılıyormuş gelir elde etmek için.
Bu şekilde ben bir asgari ücret bile elde edileceğini sanmıyorum. Daha büyük miktarda hırsızlığı desteklediğim için değil ama, neden bir insan böyle şeyleri çalar ki? Alınan riske değer mi?
 
İyi para var bu işte 😜 (!) Alışkanlık haline gelmiş olduğunu düşünüyorum, ellerine ne geçerse kârdır diyip yapıyorlar herhalde.
 
Alışkanlık haline geldiği için zevkine marketten çikolata vb. ürünler çalan kişiler tanıyorum. O kişilerden bazılarının akıllılık (!) edip kırtasiyeden kalem çalıp okulda daha uygun fiyata satıp hatırı sayılır miktarda para elde ettiklerini de biliyorum. Gidip sormak lazım.
 
Bizim ülkede herkes hırsız örnek vermek gerekirse, mesela inşaat sektörü. Usta gelir kabloyu döşeyecektir kablonun üstünde kaçıncı metrede olduğu yazar. Bir kesik atar 100. metreden 150.metre ile birleştirir. Bu şekilde bir iki pislik daha yevmiyesini ikiye katlar.

İş yerinden(plaza çalışanı) yazıcının oradaki çöplerden artı kullanılmamış kağıtlardan aylık 2000 ek geliri olan adam tanıyorum. 1-2 derken uyanıklık adı altındaki hırsızlıklar bile bir maaş ediyor.
 
Geçen sene 10 gün internetsiz kaldık, 1 kere çaldılar sonra yenisi çekildi tekrar çaldılar. Türk Telekom artık döşeyen insanların çaldığını, içlerinden birinni yaptığını filan düşünüyordu en son. Bir kerede tüm mahallenin alt yapısını çalıyorlar. Nasıl yapıyorlar onu da anlatayım.

Telefon kulübesi diyelim traktörün arkasına bağlıyorlarmış kabloları, gaza basıp yeraltından geçen tüm kabloları bu yöntemle çekiyorlarmış. Kabloyu yakıp kalan bakırları satıyorlar. Asgari ücret filan hikaye sağlam para kaldırıyorlar.Yoksa her hafta gelip çalmazlar herhalde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Para kaldıran iyi kaldırıyorlar ama bizim insanda kolaya kaçma isteği çok. Bazı manyaklar kışın cezaevine girip bilerek yatıyo sokakta kalmaktansa.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı