Hırvatların Yükselişi

Bu akşamki İngiltere - Hırvatistan maçında tıpkı Kamerun gibiydi Hırvatlar. La Casa de Papel'i izleyenler bilir.
Profesör Brezilya - Kamerun örneğini verdikten sonra, "Biz Kamerun'u tutarız!" şeklinde sözlerine son verdi.
İşte o Kamerun gibiydi bu akşam Hırvatlar. İşte o Kamerun gibiydi bu sene turnuva boyunca galip gelen tüm favori dışı takımlar. Hepsi birer Kamerun'du. Bu seneki turnuva azmin markaya galip gelmesini sembolize etti. Teşekkürler Hırvatistan, teşekkürler güzel oyun!
TT.jpg
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Futbolun beşiği denen Premier League'e sahip İngiltere'ye 90 dakika boyunca bir futbol dersi verdiler. O küçücük ülke tüm dünyaya futbol nasıl oynanır gösterdi. Tebrikler Hırvatistan.

Turnuva boyunca TRT Spor'da seyircilere dostluk eden konuşmacıları, Ersin Düzen ve Mustafa Doğan'ı es geçmeden olmaz. Gerçekten iyi iş çıkardılar, program sunumunda ve yorumculukta.

Bir nokta var ki Doğan bunu Fransa - Belçika maçında dile getirmişti.

90 dakika boyunca topla oynama ve pas yüzdesi %80'i bulmasına rağmen mağlup olan Belçika hakkında, "Fransa, rakip takımın ataklarından dönen toplarla gole gidiyor. Tiki taka devri bitti artık. Pas yapsan ne olacak. Gole gitmen önemli.'' tarzında bir yorum yapmıştı.

Sanırım bu akşamki maç kendisini konuya daha farklı bir açıdan bakmaya sevk etmiştir diye tahmin ediyorum.

Şahsen tek başına tiki takanın yeterli olmayabileceğini fakat bir takım olarak oynayabiliyorsan, kaleyi ve defansı hızlı paslarla demoralize edebiliyorsan tiki takanın daha birçok dünya kupası turnuvasında en az duran toplar kadar bir strateji olarak kürsüsü olacaktır diye düşünüyorum.

İyi geceler Sosyal Ailesi. Teşekkürler futbol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fransa çok sıkıcı ve uyutucu futbol oynayarak finaldeler. Arjantin maçı dışında seyir zevki veren bir maçını izlemedik. İngiltere Belçika maçında yaptığı uyanıklıkla finale çıkacağını düşündü fakat üretkenlik konusunda yeterli olmadığını ve yorgun Hırvatlar karşısında bunu gösterdiler. Şahsen seyir zevki anlamında Belçika ve Hırvatistan arasında gerçekleşecek bir futbol büyük nüfuslu Avrupa ülkelerine karşı bir mesaj niteliğinde olabileceğini düşünüyordum maalesef Fransa Belçika'yı sündürdü. Şunu da belirtmeliyim İstanbul'un nüfusu Belçika+Hırvatistan'ın toplam nüfusundan fazla :)
Final maçından beklentim sıkıcı ve kontrollü bir Fransa karşısında gerçek bir takım hürriyetinde Hırvatistan olacak ama işleri hiç kolay olmayacaktır. Umarım Hırvatlar kazanır diyorum.

Turnuva boyunca 3 takımı izlerken zevk aldım. Belçika, Hırvatistan ve Meksika. Meksika gerçekten bana göre güzel oynuyordu ama tecrübe yetmedi ve ellerinde yıldız oyuncuları bile yoktu. Onun dışında Belçika kazansın isterdim onlar da şanssız bir şekilde elendi. Gönlüm Hırvatlardan yana şimdi.

Hırvatistan deyip geçmeyin. Özellikle orta sahası dünyanın en iyilerinden olduğu bariz ortaya çıktı. Rakip kim olursa olsun oyun üstünlüğünü karşı rakibe kabul ettirmek kolay iş değildir. Eminim ki Fransızlar karşılarına bu Hırvatistan yerine İngiltere gelsin isterlerdi.

Turnuva boyunca TRT Spor'da seyircilere dostluk eden konuşmacıları, Ersin Düzen ve Mustafa Doğan'ı es geçmeden olmaz. Gerçekten iyi iş çıkardılar, program sunumunda ve yorumculukta.
Burası hariç tamamen katılıyorum. TRT acilen spikerleri değiştirmeli.

Hırvatistan'ın gayreti ve azmi kupayı son derece hak ettiklerini gösteriyor. Çok istekleri hırvatlar. Fransa da başarılı takım ama belçika maçında golden sonra geriye çekilmişlerdi. Futbolda her zaman baskın ve istekli olan takım kazanmayı hak eder.

Hırvatistan, Belçika'nın aksine daha tecrübeli bir takım olduğu için Final'e çıkmalarına hiç şaşırmadım. Hırvatistan sadece bu kupada değil, birkaç kupadır aslında buralara göz kırpıyordu. Hırvatlar takım oyununu çok iyi yapıp ileriye hızlı bir şekilde katedebiliyor. Daha kupanın ilk maçlarında favori denilen takımların söneceği o kadar belliydi ki. Son Avrupa Şampiyonasında olduğu gibi mesele takım oyununu iyi yönetmek. 2. Tur müsabakalarında Hırvatların yarı finale yükseleceği zaten kesindi ancak benim için tek tereddüt İngilizlerin hızlı ve çabuk oynaması. Daha merkezi bir oyun ve İngiltere Premier Liginin en iyi lig olmasından ötürü futbolcu tecrübesiydi. Belçika'ya nazaran finale çıkması da bu yüzden. Hücumu iyi yapmalarından ziyade mükemmel bir orta saha kurguları var. Rakip fark etmeden üstünlüklerini kanıtlıyorlar. Fransa, Belçikayı istediği gibi oynamaya zorladı ancak Hırvatistan kendi oyunu oynayan bir takım. Finale çıkmalarına hiç şaşırmadım desem doğru olur. Fransa her ne kadar bir tık daha iyi olsa da, gönlümüz Hırvatlardan yana.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı