Hisse senedi nedir ve nereden alınır?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, uzun zamandır hisse senetleri ile uğraşanları duyuyorum, bu yüzden bende bir göz atmak istedim. Hisse satın alma ve satma işleri nasıl işliyor?

Midas gibi uygulamaları duydum fakat detaylar hakkında bilgi sahibi değilim. Yerli/Yabancı borsa benim için fark etmez. Duyduğum kadarıyla bankalardan da yapılabiliyormuş.

Küçük yatırımcıysan halka arzları kovala derim helal olanı da var haram olanı da var aga hangisine girmiyeceğini sen seçiceksin. Şöyle söylüyeyim daha 3 gün önce para çektim 486TL yatırdım 1100TL geri aldım 300TL yatırdım 607TL geri aldım ve daha niceleri. Halka arzları genel olarak bankalardan yapmanı tavsiye ederim ve Telegram kanallarında bunlar hakkında bilgiler veriyorlar.

Merhaba, uzun zamandır hisse senetleri ile uğraşanları duyuyorum, bu yüzden bende bir göz atmak istedim. Hisse satın alma ve satma işleri nasıl işliyor?

Midas gibi uygulamaları duydum fakat detaylar hakkında bilgi sahibi değilim. Yerli/Yabancı borsa benim için fark etmez. Duyduğum kadarıyla bankalardan da yapılabiliyormuş.

Hisse senedi dediğin şey firmaların hissesini belirli bir yüzdesini halka satın alabilmelerini sağlamak için halka arz olmasıdır ama sizin aldığınız 1 tane hisse şirketin %0, 1'i bile değil yani şirkette söz hakkınız falan olacağı gibi bir düşünceniz varsa onu unutun bu hisseler ise şirketin yaptığı işlere göre yükselip azalıyor bende pek uzman değilim o yüzden yüzeysel bir şekilde anlattım.

Hisse senedine sahip olmak borç yaratıyor mu? Örneğin hissesine sahip olduğumuz firma zarar etse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı