kakarakukurukikiri
Hectopat
- Makaleler
- 1
Oldu hocam, komşumu sevmiyorum aşağılık bir insan yakalım gitsin(!)
Türkler ile moğollar arasında ciddi dil farklılıkları var. sen hiç arap dili ile yahudi dilini karşılaştırdın mı ?Evet farkilar. Turklerle mogollara ayni irk demiyorsaniz arap ve yahudilere de diyemezsiniz.
Dil ile ırkın alakası nedir acaba?Türkler ile moğollar arasında ciddi dil farklılıkları var. sen hiç arap dili ile yahudi dilini karşılaştırdın mı ?
Dil ile ırkın alakası nedir acaba?
Kenan diyarı dediğiniz bölgenin bugün, şu dakikalarda bile "hala" savaş içerisinde olduğunu unutmayın.Theodor Herzl'in 2. Abdülhamit'ten toprak satın almak istemesi ve 2. Abdülhamit'in kabul etmesi fakat kenan diyarında ısrarcı olunması sonucu gerçekleştirilemeyen bir hareketin Osmanlı'ya zararı nedir? Bir tarihi olayı incelerken tek taraflı bakmamak lazım, burda sizi kastettiğinizi gayet iyi anladım. Bir düşünceyi savunurken TRT dizilerini izleyip savunmayın. Ayrıca sefarad yahudileri arasında taşkınlık çıkaranların olması, 200.000+ kişinin hepsinin Osmanlı'ya zarar vermiş olduğu anlamına gelmez. Osmanlı hükümetinde ve özellikle İttihat ve Terakki içerisinde görev almış bir sürü yahudi var.
Kenan diyarı ve çevresinin savaş içerisinde olmasının sebebi politikacılar. Kendi çıkarları uğruna orada yaşayan halkları birbirine düşman ettiriyorlar. Politikacıların yaptıkları hataları tüm ırka mâl edemezsin.Kenan diyarı dediğiniz bölgenin bugün, şu dakikalarda bile "hala" savaş içerisinde olduğunu unutmayın.
TRT dizisiyle neyi kastettiniz adını geçirdiğiniz adamın dizisini mi? Hayatımda 1 saat değil, 1 dakika bile izlemedim. Theodor ismini bilmeniz için TRT izlemenize gerek yok.![]()
İnsanlar arasında ırkı belirlemek için deri rengi, saç tipi, göz rengi, kafatası şekli gibi fiziksel özellikler kullanılır. Kültürel benzerlikten bahsedersek eğer, benzer olması çok normal. Araplar ve Yahudiler ikisi de aynı bölgede yüz yıllardır yaşıyor. En yakın örnek Türkler ve Yunanlar. Hayatımda bir çok kez Yunanistan'a gittim, aramızdaki tek fark dil. Geri kalan kültür, kullandıkları kelimeler, davranış şekilleri hepsi çok benzer. Fakat ikimizde farklı ırklardanız. Sizin burada saçmaladığınız şey benzer kültürlerin aynı ırk olduğunu varsaymanız. Ayrıca dil mevzusunda da yanlışsınız, eğer dil üzerinden ırkları ayırmaya kalkarsan o zaman ya Orta Asyadaki soydaşları Türk saymayacaksın ya da kendini.Irkları birbirinden ayıran özellikleri sayar mısın?
2. Dünya savaşında osmanlı yok hocam.U.S.S.R'e saldırarak hayatının hatasını yaptı onca insana eziyet çektirdi milyonlarca insanın canına kıydı bunu hak etmişti. Osmanlıya bile saldırabilirdi.
Politikacılar mı?Kenan diyarı ve çevresinin savaş içerisinde olmasının sebebi politikacılar. Kendi çıkarları uğruna orada yaşayan halkları birbirine düşman ettiriyorlar. Politikacıların yaptıkları hataları tüm ırka mâl edemezsin.
Politikacılar mı?
Bkz: İsrail-Filistin çatışması - Vikipedi
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.