Hive OS'da mining yaparken ekran kartı sıcaklığının 56 derece olması sorun olur mu?

Babapro21

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle ben önceden sadece ETH kullaniyordum. Ama şimdi ETH+ton kazmaya baslayinca. Ekran kartı NVIDIA olan 55-56 derece olmaya başladı sizce sıkıntı olur mu?
Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
ETH+Ton fazla güç çekip hem GPU'nun hem de VRAM'lerin normalin üzerinde ısınmalarına sepep olur Şahsen uzun vadede önermem. Ayrıca 7/24 çalışacak bir sistem için, hele ki kış ayında (yazı düşünemiyorum bile) 55-56 derece hiç de az bir sıcaklık değil. Evet, belki GPU için çok bir sorun teşkil etmez ancak vRAM'ler bu sıcaklığa karşın 80-90 derecelerdedir. 7/24 çalışacak bir sistem için riskli değerler. Ama bu şekilde uzun vadede bile çalıştıran var mı var. Sisteminizi seviyorsanız ve yarın bu ürünleri satarken vicdanen rahat olmak için dual coin kazımayın derim.

ETH+Ton fazla güç çekip hem GPU'nun hem de VRAM'lerin normalin üzerinde ısınmalarına sepep olur Şahsen uzun vadede önermem. Ayrıca 7/24 çalışacak bir sistem için, hele ki kış ayında (yazı düşünemiyorum bile) 55-56 derece hiç de az bir sıcaklık değil. Evet, belki GPU için çok bir sorun teşkil etmez ancak vRAM'ler bu sıcaklığa karşın 80-90 derecelerdedir. 7/24 çalışacak bir sistem için riskli değerler. Ama bu şekilde uzun vadede bile çalıştıran var mı var. Sisteminizi seviyorsanız ve yarın bu ürünleri satarken vicdanen rahat olmak için dual coin kazımayın derim.
Katılmıyorum. 60 derece altı fan bile çalıştırmıyorken çopu model 55-56 dereceye fazla demek komik. VRAM'ler 100-110 dereceye kadar sıkıntısız çalışır 80-90 derecede hasar görmesi zor. ETH-Ton Dualcoin çoğu coinin tek başına kazılmasına oranla daha az yıpratır kartı.

@tugoli ben olmaz ya da patlar diye bir cümle kurmadım. Sadece uzun vadede sağlıklı olmayacağını belirtmeye çalıştım. Kendim de yapıyorum zaten. Yani bizzat denedim: ETH+Ton kartları epey yoruyor. Sadece 1 saat çalıştırıp iptal ettim. Ve evet, normal durumlarda 80-90 derece çok bir sıcaklık değil ancak 7/24 çalışacak bir ssistem için hiç de az bir sıcaklık değil.

SS Erwin Rommel komik olan ne? Gerçekten çok merak ettim; senin doğru bildiğin yanlış ya da komik olan ne?

hocam suan fani attırdım ve 53-54 derece.
Hocam ben gunde 12 saat çalıştırip 30 dk dinlendirip sonra tekrar açıyorum ve bu sekilde günde 12 saat çalışmıs gibi oluyorlar sizce boyle yapamama rağmen sıkıntı olurmu?
Katılmıyorum. 60 derece altı fan bile çalıştırmıyorken çopu model 55-56 dereceye fazla demek komik. VRAM'ler 100-110 dereceye kadar sıkıntısız çalışır 80-90 derecede hasar görmesi zor. ETH-Ton Dualcoin çoğu coinin tek başına kazılmasına oranla daha az yıpratır kartı.
hocam dedigim kart rtx 2060
işte onda 53-54 derece sıkıntı olmaz deilmi.
gunde 12 saat çalıştırıyorum.

hocam suan fani attırdım ve 53-54 derece.
Hocam ben gunde 12 saat çalıştırip 30 dk dinlendirip sonra tekrar açıyorum ve bu sekilde günde 12 saat çalışmıs gibi oluyorlar sizce boyle yapamama rağmen sıkıntı olurmu?

hocam dedigim kart rtx 2060
işte onda 53-54 derece sıkıntı olmaz deilmi.
gunde 12 saat çalıştırıyorum.

Elinizdeki kart 2060, watt çekmiyor ki ısınsın hocam. Öyle 12 saat çalıştırıp soğutup bir daha çalıştırmak daha zararlı stabil bir çizgide çalışsa daha iyi.

Elinizdeki kart 2060, watt çekmiyor ki ısınsın hocam. Öyle 12 saat çalıştırıp soğutup bir daha çalıştırmak daha zararlı stabil bir çizgide çalışsa daha iyi.
ama hocam ben bilgisayrciya da forumdakilere de sordum onlarda;
o insan deilki senin gibi 2-3 saate dinlenince yorgunlugu gitsin 30-35dk dinlendir yeter dediler.
Ama dediğiniz gibiyse kapatmayayim artık.

@Babapro21 arkadaş yanlış bilgi vermiş. 1. her kart gibi sizin kart da güç çekip yüksek ısılara maruz kalabiliyor. 2. ister mining ister herhangi bir sistem olsun, yeniden başlat bile adeta can verir.
Sizin günde 30-40 dakika sistemi dinlendirmenizin bir zararı yok. Tam tersine, faydası bile var. Ama kapatmak yerine günde 1 defa yeniden başlat yapmanız da yeterli. Çok abartmaya da gerek yok.
Siz sadece mümkün mertede sisteminizi serin çalıştırmaya bakın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı